5,600,571 Members 33,082 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

FIX for google wallet activating (updated op)

Tip us?
 
ckoadiyn
Old
(Last edited by ckoadiyn; 19th June 2012 at 04:01 AM.)
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 900
Posts: 3,605
Join Date: Jan 2010
Default FIX for google wallet activating (updated op)

This is a fix for google wallet to let you login and has been confirmed it will let you buy things after doing it. I am making a new thread so it doesnt get buried in the Google wallet stuck at initializing your device thread. Be sure to thank jkt97401 for finding it and DZLRULZ for doing it and confirming he could buy things again in the thread posted below. I also did it to confirm it works to allow login again.

THIS WILL NOT FIX SECURE ELEMENT BRICKS!

EDIT: this fix has been blocked from my understanding in order to continue to use wallet you have to leave the change and not revert back to the original build prop however you are welcome to try out reverting it.

http://forum.xda-developers.com/show...4#post27131994

Quote:
Originally Posted by jkt97401 View Post
I found a workarround, this worked for me and hope it helps others!

Go into build.prop and change these values:

ro.product.model=
ro.product.device=

to both equal this: GT-I9300

This makes your phone look like the Sprint galaxy nexus.

Reboot your phone and try to open wallet!

You may have to clear google wallet settings, I had to uninstall wallet and reinstall it after the build.prop change.

Hit the thanks button if this helped!

-------------- PS --------------

The reason I tried this is because I heard Google temporarily blocked the HTC EVO 4G LTE from accessing Google Wallet. I don't know the exact reason why, but this seems to work at least for now.

Quote:
Originally Posted by DZLRULZ View Post
DUDES! It totally worked. I will be trying a transaction in a few minutes and reporting back. I was sick over this, worried about secure element. I got stuck at 99% resetting the app and eventually had to reboot.

I did what you suggested and it activated, and my $100.21 was still in the prepaid card no problem. Here's EXACTLY what I did to keep out of the unsupported device also:

EDIT: REQUIRES ROOT ACCESS (but not HTC UNLOCK, which I do not have)

-Enable SuperSU
-Use ES File Explorer for root explorer (Settings->Root Explorer, give Superuser permission when asked) -> Mount File System (writable)
-Edit build.prop in /system folder as described above (make a backup also so you can revert after activation!)
-Disable root explorer in ES File Explorer
-Disable SuperSU in SuperSU settings
-Clear data for Wallet in Settings->Apps
-Reboot
-Open Wallet, log in
-Add prepaid card
-Close Wallet
-Go to Android Settings->Apps->Downloaded->Wallet and force stop (hoping to keep it from knowing about the next step which is enable SuperSU to revert build.prop and keep away unsupported device message.)
-Enable SuperSU
-ES File Explorer -> Root Explorer -> Mount System
-In /system folder replace build.prop with the backup I made (or just undo the changes manually if you like.)
-Disable Root Explorer
-Disable SuperSU
-Reboot
-Open Wallet and verify operation
-Profit!

Sorry if this is jumbled, have to get to work but excited that it is fixed and hopefully by reverting build.prop no strange behavior will result!

Thanks again jkt97401!
Quote:
Originally Posted by DZLRULZ View Post
If my toys break I get sad...that is all.

Sent from my EVO 4G LTE using Forum Runner.

---------- Post added at 08:19 AM ---------- Previous post was at 08:17 AM ----------



Yes, it worked to buy Mountain Dew at a gas station just now.

Sent from my EVO 4G LTE using Forum Runner.


Since people are having problems here is how it should look do not copy and paste.
ro.product.model= GT-I9300
ro.cdma.home.operator.alpha=Sprint
gsm.sim.operator.alpha=Sprint
gsm.operator.alpha=Sprint
ro.cdma.home.operator.numeric=310120
gsm.sim.operator.numeric=310120
gsm.operator.numeric=310120
gsm.sim.operator.iso-country=us
gsm.operator.iso-country=us
ro.net.apnwhitelist=admin
ro.htc.checkin.delay=0
ro.watch.appid=com.sdgtl.watch.jelcl_40_ics
ro.telephony.ipv6_capability=1
dev.defaultwallpaper=/system/customize/resource/beats.jpg
dev.deviceimage_large=/system/customize/resource/jewel_cl_187x370.png
dev.deviceimage_small=/system/customize/resource/jewel_cl_32x58.png
# begin build properties
# autogenerated by buildinfo.sh
ro.build.display.id=1.13.651.1 710RD
ro.aa.rid=146
ro.cwkey=SPCS_001
ro.aa.skulist=651
ro.aa.customizationid=361715
ro.aa.project=JEWEL_CL_ICS_40
ro.aa.mainsku=651
ro.aa.taskid=259183
ro.aa.romver=1.13.651.1
ro.aa.maincid=SPCS_001
ro.aa.modelid=PJ7510000
ro.aa.cidlist=SPCS_001
ro.com.google.clientidbase=android-sprint-us
ro.build.id=IML74K
ro.build.display.id=IML74K
ro.build.version.incremental=60201.1
ro.build.version.sdk=15
ro.build.version.codename=REL
ro.build.version.release=4.0.3
ro.build.date=六 4月 28 04:56:33 CST 2012
ro.build.date.utc=1335560193
ro.build.type=user
ro.build.user=
ro.build.host=ABM032
ro.build.tags=release-keys
ro.product.model= GT-I9300
ro.product.brand=sprint_wwe
ro.product.name=jewel
ro.product.device= GT-I9300
TEAM MiK Since 12/18/10
The Following 16 Users Say Thank You to ckoadiyn For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
frieked
Old
#2  
Member
Thanks Meter 18
Posts: 80
Join Date: Nov 2008
+1 another one confirming this fix works. I'm HTC dev unlocked as well and the unsupported device message comes back but hey at least it works.
 
ckoadiyn
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 900
Posts: 3,605
Join Date: Jan 2010
Quote:
Originally Posted by frieked View Post
+1 another one confirming this fix works. I'm HTC dev unlocked as well and the unsupported device message comes back but hey at least it works.
It only comes back I'd you re enable root tho

Sent from my EVO using xda premium
TEAM MiK Since 12/18/10
 
kcodya
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 18
Posts: 123
Join Date: Jun 2008
Woo hooo, it worked! Time to get my Cherry Berry Chiller on at McDonald's!
 
frieked
Old
#5  
Member
Thanks Meter 18
Posts: 80
Join Date: Nov 2008
Not sure if it's related but twice since I implemented this fix, I've gotten stuck at "unlocking google wallet" after I enter my pin. I reboot my phone and it works normally... at least for a while.
 
jgalan14
Old
#6  
jgalan14's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 367
Posts: 3,713
Join Date: Jul 2010
Location: Las Vegas

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by ckoadiyn View Post
It only comes back I'd you re enable root tho

Sent from my EVO using xda premium
Not really unsupported will be there ifyou grant access or not, it will still work tho that's a diferent thing, any developers thing this will mess up and try to changed device to evo? Like for example if Google wallet will recognize the build.prop was changed? I mean there is a reason why they blocked the evo

Sent from my htc_jewel using Tapatalk 2
 
wytecaztle
Old
#7  
wytecaztle's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 72
Posts: 286
Join Date: Mar 2008
Location: Atlanta
It Worked google wallet activated without turning off root I used Romtoolbox lite check out the sig.

Sent from my GT-I9300 using XDA
The Following User Says Thank You to wytecaztle For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
PaulHBK
Old
#8  
PaulHBK's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 57
Posts: 230
Join Date: Apr 2011
Nice to see there is a workaround but Im waiting for official support, seeing how sensitive the Wallet app has been. I don't want to do anything that may risk breaking the secure element...

Sent from my EVO using xda premium
 
butterbuns
Old
#9  
butterbuns's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 46
Posts: 365
Join Date: Feb 2008
Location: Detroit
Quote:
Originally Posted by PaulHBK View Post
Nice to see there is a workaround but Im waiting for official support, seeing how sensitive the Wallet app has been. I don't want to do anything that may risk breaking the secure element...

Sent from my EVO using xda premium

The services are back up and running.. i did nothing today and my card has been added..
 
brnail
Old
#10  
Senior Member
Thanks Meter 17
Posts: 142
Join Date: Oct 2007
I also would prefer not to change the build prop. I am still stuck at activating account, so I don't think this is officially resolved yet.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes