Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

FIX for google wallet activating (updated op)

OP ckoadiyn

8th June 2012, 03:36 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 900
 
3,605 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
More
This is a fix for google wallet to let you login and has been confirmed it will let you buy things after doing it. I am making a new thread so it doesnt get buried in the Google wallet stuck at initializing your device thread. Be sure to thank jkt97401 for finding it and DZLRULZ for doing it and confirming he could buy things again in the thread posted below. I also did it to confirm it works to allow login again.

THIS WILL NOT FIX SECURE ELEMENT BRICKS!

EDIT: this fix has been blocked from my understanding in order to continue to use wallet you have to leave the change and not revert back to the original build prop however you are welcome to try out reverting it.

http://forum.xda-developers.com/show...4#post27131994

Quote:
Originally Posted by jkt97401

I found a workarround, this worked for me and hope it helps others!

Go into build.prop and change these values:

ro.product.model=
ro.product.device=

to both equal this: GT-I9300

This makes your phone look like the Sprint galaxy nexus.

Reboot your phone and try to open wallet!

You may have to clear google wallet settings, I had to uninstall wallet and reinstall it after the build.prop change.

Hit the thanks button if this helped!

-------------- PS --------------

The reason I tried this is because I heard Google temporarily blocked the HTC EVO 4G LTE from accessing Google Wallet. I don't know the exact reason why, but this seems to work at least for now.


Quote:
Originally Posted by DZLRULZ

DUDES! It totally worked. I will be trying a transaction in a few minutes and reporting back. I was sick over this, worried about secure element. I got stuck at 99% resetting the app and eventually had to reboot.

I did what you suggested and it activated, and my $100.21 was still in the prepaid card no problem. Here's EXACTLY what I did to keep out of the unsupported device also:

EDIT: REQUIRES ROOT ACCESS (but not HTC UNLOCK, which I do not have)

-Enable SuperSU
-Use ES File Explorer for root explorer (Settings->Root Explorer, give Superuser permission when asked) -> Mount File System (writable)
-Edit build.prop in /system folder as described above (make a backup also so you can revert after activation!)
-Disable root explorer in ES File Explorer
-Disable SuperSU in SuperSU settings
-Clear data for Wallet in Settings->Apps
-Reboot
-Open Wallet, log in
-Add prepaid card
-Close Wallet
-Go to Android Settings->Apps->Downloaded->Wallet and force stop (hoping to keep it from knowing about the next step which is enable SuperSU to revert build.prop and keep away unsupported device message.)
-Enable SuperSU
-ES File Explorer -> Root Explorer -> Mount System
-In /system folder replace build.prop with the backup I made (or just undo the changes manually if you like.)
-Disable Root Explorer
-Disable SuperSU
-Reboot
-Open Wallet and verify operation
-Profit!

Sorry if this is jumbled, have to get to work but excited that it is fixed and hopefully by reverting build.prop no strange behavior will result!

Thanks again jkt97401!

Quote:
Originally Posted by DZLRULZ

If my toys break I get sad...that is all.

Sent from my EVO 4G LTE using Forum Runner.

---------- Post added at 08:19 AM ---------- Previous post was at 08:17 AM ----------



Yes, it worked to buy Mountain Dew at a gas station just now.

Sent from my EVO 4G LTE using Forum Runner.



Since people are having problems here is how it should look do not copy and paste.
ro.product.model= GT-I9300
ro.cdma.home.operator.alpha=Sprint
gsm.sim.operator.alpha=Sprint
gsm.operator.alpha=Sprint
ro.cdma.home.operator.numeric=310120
gsm.sim.operator.numeric=310120
gsm.operator.numeric=310120
gsm.sim.operator.iso-country=us
gsm.operator.iso-country=us
ro.net.apnwhitelist=admin
ro.htc.checkin.delay=0
ro.watch.appid=com.sdgtl.watch.jelcl_40_ics
ro.telephony.ipv6_capability=1
dev.defaultwallpaper=/system/customize/resource/beats.jpg
dev.deviceimage_large=/system/customize/resource/jewel_cl_187x370.png
dev.deviceimage_small=/system/customize/resource/jewel_cl_32x58.png
# begin build properties
# autogenerated by buildinfo.sh
ro.build.display.id=1.13.651.1 710RD
ro.aa.rid=146
ro.cwkey=SPCS_001
ro.aa.skulist=651
ro.aa.customizationid=361715
ro.aa.project=JEWEL_CL_ICS_40
ro.aa.mainsku=651
ro.aa.taskid=259183
ro.aa.romver=1.13.651.1
ro.aa.maincid=SPCS_001
ro.aa.modelid=PJ7510000
ro.aa.cidlist=SPCS_001
ro.com.google.clientidbase=android-sprint-us
ro.build.id=IML74K
ro.build.display.id=IML74K
ro.build.version.incremental=60201.1
ro.build.version.sdk=15
ro.build.version.codename=REL
ro.build.version.release=4.0.3
ro.build.date=六 4月 28 04:56:33 CST 2012
ro.build.date.utc=1335560193
ro.build.type=user
ro.build.user=
ro.build.host=ABM032
ro.build.tags=release-keys
ro.product.model= GT-I9300
ro.product.brand=sprint_wwe
ro.product.name=jewel
ro.product.device= GT-I9300
Last edited by ckoadiyn; 19th June 2012 at 05:01 AM.
The Following 16 Users Say Thank You to ckoadiyn For This Useful Post: [ View ]
8th June 2012, 03:42 PM   |  #2  
Member
Thanks Meter: 20
 
90 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
+1 another one confirming this fix works. I'm HTC dev unlocked as well and the unsupported device message comes back but hey at least it works.
8th June 2012, 03:44 PM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 900
 
3,605 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
More
Quote:
Originally Posted by frieked

+1 another one confirming this fix works. I'm HTC dev unlocked as well and the unsupported device message comes back but hey at least it works.

It only comes back I'd you re enable root tho

Sent from my EVO using xda premium
8th June 2012, 04:32 PM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 22
 
135 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
Woo hooo, it worked! Time to get my Cherry Berry Chiller on at McDonald's!
8th June 2012, 04:53 PM   |  #5  
Member
Thanks Meter: 20
 
90 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
Not sure if it's related but twice since I implemented this fix, I've gotten stuck at "unlocking google wallet" after I enter my pin. I reboot my phone and it works normally... at least for a while.
8th June 2012, 04:55 PM   |  #6  
jgalan14's Avatar
Senior Member
Flag Las Vegas
Thanks Meter: 367
 
3,713 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ckoadiyn

It only comes back I'd you re enable root tho

Sent from my EVO using xda premium

Not really unsupported will be there ifyou grant access or not, it will still work tho that's a diferent thing, any developers thing this will mess up and try to changed device to evo? Like for example if Google wallet will recognize the build.prop was changed? I mean there is a reason why they blocked the evo

Sent from my htc_jewel using Tapatalk 2
8th June 2012, 04:57 PM   |  #7  
wytecaztle's Avatar
Senior Member
Flag Atlanta
Thanks Meter: 81
 
319 posts
Join Date:Joined: Mar 2008
More
It Worked google wallet activated without turning off root I used Romtoolbox lite check out the sig.

Sent from my GT-I9300 using XDA
The Following User Says Thank You to wytecaztle For This Useful Post: [ View ]
8th June 2012, 04:59 PM   |  #8  
PaulHBK's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 57
 
231 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Nice to see there is a workaround but Im waiting for official support, seeing how sensitive the Wallet app has been. I don't want to do anything that may risk breaking the secure element...

Sent from my EVO using xda premium
8th June 2012, 05:09 PM   |  #9  
butterbuns's Avatar
Senior Member
Flag Detroit
Thanks Meter: 46
 
356 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
More
Quote:
Originally Posted by PaulHBK

Nice to see there is a workaround but Im waiting for official support, seeing how sensitive the Wallet app has been. I don't want to do anything that may risk breaking the secure element...

Sent from my EVO using xda premium


The services are back up and running.. i did nothing today and my card has been added..
8th June 2012, 05:23 PM   |  #10  
Senior Member
Thanks Meter: 17
 
142 posts
Join Date:Joined: Oct 2007
More
I also would prefer not to change the build prop. I am still stuck at activating account, so I don't think this is officially resolved yet.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes