Post Reply

Flashing Error with Flashtool

10th June 2012, 12:04 PM   |  #1  
Flava0ne's Avatar
OP Member
Flag Scarborough, ON
Thanks Meter: 12
 
97 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
I was trying to flash my Xperia PLAY with Flashtool v0.8.5.0 but this error keeps coming up:

Code:
ERROR - ERR_SEVERITY="MAJOR";ERR_CLASS="SECURITY_CLASS";"ERR_DYNAMIC="SIN header verification failed"
Any ideas how to fix this error?

EDIT: I know what caused this error, it was because I accidentally selected the X10 FTF that Flashtool comes with when you install it.
Last edited by Flava0ne; 10th June 2012 at 10:41 PM.
10th June 2012, 12:28 PM   |  #2  
216Monster's Avatar
Senior Member
Flag Cleveland
Thanks Meter: 327
 
1,162 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Possibly the wrong FTF for your device, double check you have the correct one for your model
10th June 2012, 12:49 PM   |  #3  
Flava0ne's Avatar
OP Member
Flag Scarborough, ON
Thanks Meter: 12
 
97 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Quote:
Originally Posted by 216Monster

Possibly the wrong FTF for your device, double check you have the correct one for your model

It's the correct one, I've used it before and it worked.

Probably got corrupted or something, I'm re-downloading it again and I'll see if it works.
Last edited by Flava0ne; 10th June 2012 at 01:35 PM.
10th June 2012, 01:35 PM   |  #4  
Flava0ne's Avatar
OP Member
Flag Scarborough, ON
Thanks Meter: 12
 
97 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
When I load the FTF in Flashtool, none of the firmware contents are displayed, then when I click OK to begin flashing, Flashtool cancels and then automatically disconnects my device.
10th June 2012, 06:47 PM   |  #5  
216Monster's Avatar
Senior Member
Flag Cleveland
Thanks Meter: 327
 
1,162 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
Were you able to have any luck yet?

Sent from my R800x
10th June 2012, 07:25 PM   |  #6  
Flava0ne's Avatar
OP Member
Flag Scarborough, ON
Thanks Meter: 12
 
97 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Quote:
Originally Posted by 216Monster

Were you able to have any luck yet?

Sent from my R800x

Not with Flashtool, every time I tried to load the FTF, the Firmware Components aren't listed in the middle, no visible check boxes on right either, click OK, Flashtool says the the firmware is loaded and then right after it says Flashing Canceled. The pop-up window that shows you how to connect in flash mode doesn't even show up.

I thought I was screwed, because I originally un-installed a ton of stock apps including SE Home and had aftermarket replacement apps in their place, when I cleared the user data and cache through Recovery mode. My phone wouldn't even boot, I did that because I was planning on re-flashing my device anyways. I know that all I had to do was re-flash it with the stock firmware, but Flashtool just wouldn't even work for me. I even installed it on my laptop only to have it do the exact same thing, very weird.

So I purchased a few credits for 1.99 EUR on WotanServer.com and used their client to successfully flash my Xperia PLAY and now it's back up and running.
Last edited by Flava0ne; 10th June 2012 at 07:28 PM.
10th June 2012, 10:43 PM   |  #7  
Flava0ne's Avatar
OP Member
Flag Scarborough, ON
Thanks Meter: 12
 
97 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Anyone else having any issues with using Flashtool v0.8.5.0 and the R800a_2.3.4_North America Generic.ftf?

I'm just curious if I'm the only one or not who's having this problem.
11th June 2012, 08:05 PM   |  #8  
216Monster's Avatar
Senior Member
Flag Cleveland
Thanks Meter: 327
 
1,162 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
I am glad to hear you have a working device again

Sent from my R800x
17th June 2012, 09:49 PM   |  #9  
pren22's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 112
 
437 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
[.QUOTE=Flava0ne;27236874]Anyone else having any issues with using Flashtool v0.8.5.0 and the R800a_2.3.4_North America Generic.ftf?

I'm just curious if I'm the only one or not who's having this problem.[/QUOTE]

Yeah i had that problem to!
I'm from Croatia,and i saw on change log,that some region's can't see .FTF file's middle things.So the solution for me was to download 0.6.9.1.
17th June 2012, 10:52 PM   |  #10  
Flava0ne's Avatar
OP Member
Flag Scarborough, ON
Thanks Meter: 12
 
97 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
If that's the reason why, then that's pretty messed up. Because the same FTF worked before on an older version of Flashtool. I just tried to Google an older version of Flashtool and there no where to be found.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes