Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,781,794 Members 44,437 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Help with FPSE Metal Gear Solid

Tip us?
 
tiagoSequeira
Old
(Last edited by tiagoSequeira; 19th June 2012 at 07:57 PM.)
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 80
Posts: 414
Join Date: Apr 2011
Location: Porto
Default [Q] Help with FPSE Metal Gear Solid

Can someone point me the right settings and FPSE version for fully working Metal Gear Solid? I tried many different settings I saw around the web but I never got sound to work and that's kind of annoying

SOLVED

EDIT: So I got to the Psicho Mantis part and what should I do if I can't change the controller port? I don't no how to defeat it
-HTC One X-
-Nexus 7-
 
calar714
Old
#2  
Member
Thanks Meter 7
Posts: 52
Join Date: Apr 2012
Location: San Francisco
Let me tell you what my settings are. The game works great!

For the System menu, I have only the "Force mono core" box ticked
For the Audio menu, I have nothing ticked
For the Video menu, I have the Famelimiter, Forced Landscape Orientation, and Hardware acceleration boxes ticked

Hope this helps!

---------- Post added at 05:08 PM ---------- Previous post was at 05:03 PM ----------

Correction, I have the SPUSYNC box ticked under the Audio menu. Enjoy!
The Following 2 Users Say Thank You to calar714 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
tiagoSequeira
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 80
Posts: 414
Join Date: Apr 2011
Location: Porto
Quote:
Originally Posted by calar714 View Post
Let me tell you what my settings are. The game works great!

For the System menu, I have only the "Force mono core" box ticked
For the Audio menu, I have nothing ticked
For the Video menu, I have the Famelimiter, Forced Landscape Orientation, and Hardware acceleration boxes ticked

Hope this helps!

---------- Post added at 05:08 PM ---------- Previous post was at 05:03 PM ----------

Correction, I have the SPUSYNC box ticked under the Audio menu. Enjoy!
I'll try, if it doesn't work I'll try to download the iso again. Can you tell me where you downloaded it?

Sent from my R800i using xda premium
-HTC One X-
-Nexus 7-
 
dabes88
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 10
Posts: 19
Join Date: Jan 2012
Location: leicester
Quote:
Originally Posted by calar714 View Post
Let me tell you what my settings are. The game works great!

For the System menu, I have only the "Force mono core" box ticked
For the Audio menu, I have nothing ticked
For the Video menu, I have the Famelimiter, Forced Landscape Orientation, and Hardware acceleration boxes ticked

Hope this helps!

---------- Post added at 05:08 PM ---------- Previous post was at 05:03 PM ----------

Correction, I have the SPUSYNC box ticked under the Audio menu. Enjoy!
They are the settings I use with spy sync being the most important.
I also like overclocking to 1.6 and play games with open gl.
Have all video setting apart from special frame limiter and busy fix I get 55-60 fps.
Oh you also need boost mode enabled gives me about 15fps more.

Sent from my R800i using xda premium
 
tiagoSequeira
Old
#5  
Senior Member - OP
Thanks Meter 80
Posts: 414
Join Date: Apr 2011
Location: Porto
Thanks everybody, for the sound I was missing the spsinc or something, now it works

Sent from my R800i using xda premium
-HTC One X-
-Nexus 7-
 
tiagoSequeira
Old
#6  
Senior Member - OP
Thanks Meter 80
Posts: 414
Join Date: Apr 2011
Location: Porto
Check main post please!
-HTC One X-
-Nexus 7-
 
calar714
Old
#7  
Member
Thanks Meter 7
Posts: 52
Join Date: Apr 2012
Location: San Francisco
Quote:
Originally Posted by tiagoSequeira View Post
I'll try, if it doesn't work I'll try to download the iso again. Can you tell me where you downloaded it?

Sent from my R800i using xda premium
Hey no problem. I downloaded it from emuparadise.org. It's a great website!
 
tiagoSequeira
Old
#8  
Senior Member - OP
Thanks Meter 80
Posts: 414
Join Date: Apr 2011
Location: Porto
Quote:
Originally Posted by calar714 View Post
Hey no problem. I downloaded it from emuparadise.org. It's a great website!
That problem was solved thanks. I need help now with Psicho Mantis,

Sent from my R800i using xda premium
-HTC One X-
-Nexus 7-
 
calar714
Old
#9  
Member
Thanks Meter 7
Posts: 52
Join Date: Apr 2012
Location: San Francisco
Can you give a little more info to the problem?
 
tiagoSequeira
Old
#10  
Senior Member - OP
Thanks Meter 80
Posts: 414
Join Date: Apr 2011
Location: Porto
Quote:
Originally Posted by calar714 View Post
Can you give a little more info to the problem?
If you already played metal gear you might know that in order to default Psicho mantis you have to change the controller (joystick) from port one to port two. I need to know how to do that in fpse. In ps pocket there's an option for that.

Sent from my R800i using xda premium
-HTC One X-
-Nexus 7-

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes