Android 5.0 Lollipop in 3D–EVO 3D, That Is!

It is that time of the year once again. Flowers bloom (or snow falls, depending on which … more

Gaming Console with Lollipop? Ouya Gets an Android TV Port

Android is a very flexible platform, and it can be used on a large variety of … more

Android App Review: Manage Your Connections Automagically – XDA TV

Material Design is all the buzz in the Android world right now. … more

Official TWRP Recovery Lands on Micromax Canvas Magnus

With the recent release of Android One, Micromax and MediaTek released fully buildable … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Guide} Bionic to ICS w/Files

OP matt1313

24th June 2012, 08:26 PM   |  #1  
matt1313's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 32
 
154 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
These files and steps will get your Bionic on ICS with root. Follow directions carefully and enjoy.

To make it simple and help I have made a 1 file tar to download. Contents include FXZ to 902 then supplied 902_905 and .230 files with RSD and new Moto Drivers. Also includes Rooting script.

http://android.mattsimoni.com/Bionic.tar

Code:
// Use at your own risk, I'm not responsible for anything that happens to your phone. This is the method I choose to do this and it worked without fail.
// You have been warned, now have fun and jump on the band wagon!!
** 902_905.zip treat like a normal update.zip and flash through stock recovery
** 6.7.230 ICS Bionic.zip you will need to unzip before flashing

**Install Flashing Process**
First back up both SDCARDS and format each
then RSD back to .902
When it boots up for the first time, bypass activation and stuff by touching the 4 corners of the screen
Top Left - Top Right - Bottom Right - Bottom Left
Add 902_905 zip to SDCARD
Reboot into recovery flash ZIP
When it boots up for the first time, bypass activation and stuff by touching the 4 corners
Top Left - Top Right - Bottom Right - Bottom Left
Add 6.7.230 ICS Bionic.zip and crc file to SDCARD  
Reboot into recovery flash ZIP
When its boots up it will be ICS, dont panic wait a few minutes and your set.
**Rooting Process**
Install New MOTO Drivers
Put phone into USB Debugging Mode
Confirm you put your phone into USB Debugging Mode
Click run.bat from the Root Folder.
You are now rooted.
Last edited by matt1313; 6th July 2012 at 02:30 AM. Reason: new link added
The Following 18 Users Say Thank You to matt1313 For This Useful Post: [ View ]
24th June 2012, 09:04 PM   |  #2  
Brandonw1987tn's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
18 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
Talking Super..
You are amazing, ty...
25th June 2012, 01:51 AM   |  #3  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
28 posts
Join Date:Joined: Oct 2008
Ok I have been trying to post this for a bit now, I am running rooted Bionic .2233 very smooth and easy process. However, when I installed Avast anti virus Avast came back and told me that a program called Verizon Remote Diagnostic too is using a high SMS priority and Avast will not work properly with it installed. Avast at this point offered to uninstall and, of course, this tool will not uninstall. I googled this tool and I saw a Verizon rep saying something like this is a tool for customer service and sits in the background and does not mine data. Anyone else hear of this tool? Is there a way to freeze or due bloat? I don't like the idea that Verizon did this, the rep also said this tool was for the LG Optimus?? Is this leak originally for the Optimus?
25th June 2012, 02:29 AM   |  #4  
matt1313's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 32
 
154 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by Sqwaller

Ok I have been trying to post this for a bit now, I am running rooted Bionic .2233 very smooth and easy process. However, when I installed Avast anti virus Avast came back and told me that a program called Verizon Remote Diagnostic too is using a high SMS priority and Avast will not work properly with it installed. Avast at this point offered to uninstall and, of course, this tool will not uninstall. I googled this tool and I saw a Verizon rep saying something like this is a tool for customer service and sits in the background and does not mine data. Anyone else hear of this tool? Is there a way to freeze or due bloat? I don't like the idea that Verizon did this, the rep also said this tool was for the LG Optimus?? Is this leak originally for the Optimus?

Try disabling it from applications menu

Sent from my GT-P7510 using Tapatalk 2
25th June 2012, 03:17 AM   |  #5  
spinwizard's Avatar
Senior Member
Flag South Florida
Thanks Meter: 45
 
176 posts
Join Date:Joined: Jun 2009
Donate to Me
More
Well done Matt, ty
25th June 2012, 03:55 AM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
28 posts
Join Date:Joined: Oct 2008
Quote:
Originally Posted by matt1313

Try disabling it from applications menu

Sent from my GT-P7510 using Tapatalk 2

Can not disable so tried force stop and that did not work, I did not see this app in titanium backup will look again and see if I can freeze it.

Thanks though for the quick response.
25th June 2012, 05:17 PM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Can someone rehost. Data quota is exceeded.
25th June 2012, 06:25 PM   |  #8  
matt1313's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 32
 
154 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Quote:
Originally Posted by arizona55

Can someone rehost. Data quota is exceeded.

Give me a few and Ill upload to a server
25th June 2012, 11:16 PM   |  #9  
Lemmy Caution's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
21 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
That was really easy - now one question: Is there are restore process torestore the internal and External SD cards that we backed-up?

OR should I just drag/drop what I need?

Thanks again -
26th June 2012, 01:21 AM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
23 posts
Join Date:Joined: Mar 2008
Ok I have a silly question.

I followed the instructions and RSD back to 902. The problem is when I boot into recovery I get the Android guy with the !

I am able to take the 905 update and that worked just fine.

I was unable to apply 905 or ICS from this thread or any others.

I have tried to search various places but can't find the same problem.

help?
Last edited by powrful1; 26th June 2012 at 02:58 AM. Reason: I will leave this post, but issue was not hitting volume buttons again in recovery..stock is not something I use often

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes