Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,738,012 Members 53,850 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[A510] Root and Bootloader unlock

Tip us?
 
BENETNATH
Old
(Last edited by BENETNATH; 13th July 2012 at 09:59 AM.) Reason: addition
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 857
Posts: 1,488
Join Date: Jan 2011

 
DONATE TO ME
Default [A510] Root and Bootloader unlock

Hi,

just to put info at the right place.
A510 root is yet available, thanks to Acer dev..
A100 exploit is still working, at least on current firmwares.
Thanks to Jesse6749, ZeroNull and vdsirotkin (4pda.ru) :

see xda topic here:
http://forum.xda-developers.com/show...1&postcount=93
consider installing acer a510 drivers from their website(even if your a510 is currently recognized by your pc)
in addition, some user had bugs at the end of the script, but root is done (su + titanium backup working)

another tool should be mentioned :
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1661324

To unlock bootloader (Euclid's Brother ) :
You must have the ability to send adb commands to the tablet.

adb reboot-bootloader
fastboot oem unlock


As a reminder :
Code:
Select Code
dd if=/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/SOS of=/mnt/sdcard/recovery.img
dd if=/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/LNX of=/mnt/sdcard/boot.img
dd if=/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/APP of=/mnt/sdcard/system.img
out of this :
(thanks nikagl)
Code:
Select Code
/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/SOS    /dev/block/mmcblk0p1    /recovery
/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/LNX    /dev/block/mmcblk0p2    /boot
/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/APP    /dev/block/mmcblk0p3    /system
/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/CAC    /dev/block/mmcblk0p4    /cache
/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/MSC    /dev/block/mmcblk0p5    /misc
/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/FLX    /dev/block/mmcblk0p6    /system/vendor    /flexrom    /flex
/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/AKB    /dev/block/mmcblk0p7    ?
/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/USP    /dev/block/mmcblk0p8    /aboot    (bootloader.blob)
/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/DE2    /dev/block/mmcblk0p9    ?
/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/UDA    /dev/block/mmcblk0p10    /data
So you can use these commands:
Code:
dd if=/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/SOS of=/mnt/sdcard/recovery.img
dd if=/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/LNX of=/mnt/sdcard/boot.img
dd if=/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/APP of=/mnt/sdcard/system.img
dd if=/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/CAC of=/mnt/sdcard/cache.img
dd if=/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/MSC of=/mnt/sdcard/misc.img
dd if=/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/FLX of=/mnt/sdcard/flexrom.img
dd if=/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/AKB of=/mnt/sdcard/AKB.img
dd if=/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/USP of=/mnt/sdcard/bootloader.img
dd if=/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/DE2 of=/mnt/sdcard/DE2.img
dd if=/dev/block/platform/sdhci-tegra.3/by-name/UDA of=/mnt/sdcard/data.img
The Following 6 Users Say Thank You to BENETNATH For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
salisbury_steak
Old
#2  
salisbury_steak's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 648
Posts: 2,227
Join Date: Oct 2010
Location: Manila
I hope a mod can move at least the AIO toolbox thread to this forum.
Thank you for thanking!

LG G2 D802 ESA
ROM: Stock (4.4.2) rooted
LG Optimus 2X P990
ROM: CyanogenMod 7 Temasek Unofficial (2.3.7)
Recovery: CWM Recovery (6.0.2.5)

Acer Iconia Tab A510
ROM: Stock (4.1.2) rooted
Recovery: CWM Recovery (6.0.4.9)


Don't have Dropbox yet? Get an additional 500MB cloud storage free (on top of 2GB) by clicking this referral link!
 
FloatingFatMan
Old
#3  
FloatingFatMan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 530
Posts: 2,633
Join Date: Apr 2005
Instead of hoping, why don't you contact the A500 forum mod directly?
No stupid giant pics here! Just two lines of text!
Current Devices: Samsung Galaxy Note II (N7100), ASUS T100TA Convertible Tablet
 
salisbury_steak
Old
#4  
salisbury_steak's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 648
Posts: 2,227
Join Date: Oct 2010
Location: Manila
Quote:
Originally Posted by FloatingFatMan View Post
Instead of hoping, why don't you contact the A500 forum mod directly?
Good idea. Done.
Thank you for thanking!

LG G2 D802 ESA
ROM: Stock (4.4.2) rooted
LG Optimus 2X P990
ROM: CyanogenMod 7 Temasek Unofficial (2.3.7)
Recovery: CWM Recovery (6.0.2.5)

Acer Iconia Tab A510
ROM: Stock (4.1.2) rooted
Recovery: CWM Recovery (6.0.4.9)


Don't have Dropbox yet? Get an additional 500MB cloud storage free (on top of 2GB) by clicking this referral link!
 
salisbury_steak
Old
#5  
salisbury_steak's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 648
Posts: 2,227
Join Date: Oct 2010
Location: Manila
Update: Thread has been moved.
Thank you for thanking!

LG G2 D802 ESA
ROM: Stock (4.4.2) rooted
LG Optimus 2X P990
ROM: CyanogenMod 7 Temasek Unofficial (2.3.7)
Recovery: CWM Recovery (6.0.2.5)

Acer Iconia Tab A510
ROM: Stock (4.1.2) rooted
Recovery: CWM Recovery (6.0.4.9)


Don't have Dropbox yet? Get an additional 500MB cloud storage free (on top of 2GB) by clicking this referral link!
 
salisbury_steak
Old
#6  
salisbury_steak's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 648
Posts: 2,227
Join Date: Oct 2010
Location: Manila
Has anyone been able to update their SU binaries?
I updated the superuser app and when I checked my binaries (and tried to update them), I get:
"remounting /system as rw... fail"

I'm thinking I need to update my busybox, but the steps in the OP links says I should not. Can anyone enlighten me on this?
Thank you for thanking!

LG G2 D802 ESA
ROM: Stock (4.4.2) rooted
LG Optimus 2X P990
ROM: CyanogenMod 7 Temasek Unofficial (2.3.7)
Recovery: CWM Recovery (6.0.2.5)

Acer Iconia Tab A510
ROM: Stock (4.1.2) rooted
Recovery: CWM Recovery (6.0.4.9)


Don't have Dropbox yet? Get an additional 500MB cloud storage free (on top of 2GB) by clicking this referral link!
 
nikagl
Old
#7  
nikagl's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 390
Posts: 2,080
Join Date: Jun 2006
Location: Nieuwegein, NL

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by salisbury_steak View Post
Has anyone been able to update their SU binaries?
I updated the superuser app and when I checked my binaries (and tried to update them), I get:
"remounting /system as rw... fail"

I'm thinking I need to update my busybox, but the steps in the OP links says I should not. Can anyone enlighten me on this?
Using the recovery and root scripts I created I was able to update su, etc. I think the mempodroid exploit has some problem with newer version of busybox, also judging from the other thread (Full root for A10x / A5xx) - see my posts over there. The AIO tool also uses that mempodroid exploit... maybe it's better to start using the recovery & root script?

Regards,

Nika.

---------- Post added at 11:22 PM ---------- Previous post was at 10:32 PM ----------

Quote:
Originally Posted by nikagl View Post
Using the recovery and root scripts I created I was able to update su, etc. I think the mempodroid exploit has some problem with newer version of busybox, also judging from the other thread (Full root for A10x / A5xx) - see my posts over there. The AIO tool also uses that mempodroid exploit... maybe it's better to start using the recovery & root script?

Regards,

Nika.
Sorry, got to recall this post. The new version of busybox does have some problems with mounting through busybox. Doing it directly works, but through busybox it fails. See my post here: 202

Regards,

Nika.
Nika Gerson Lohman (nikagl)
The Following User Says Thank You to nikagl For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
salisbury_steak
Old
#8  
salisbury_steak's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 648
Posts: 2,227
Join Date: Oct 2010
Location: Manila
Thanks for the update. So for now... I just leave it as is, right?
Or should I try to update busybox? And yes, I'm using the mempodroid exploit.

Sent from my Acer Iconia A510
Thank you for thanking!

LG G2 D802 ESA
ROM: Stock (4.4.2) rooted
LG Optimus 2X P990
ROM: CyanogenMod 7 Temasek Unofficial (2.3.7)
Recovery: CWM Recovery (6.0.2.5)

Acer Iconia Tab A510
ROM: Stock (4.1.2) rooted
Recovery: CWM Recovery (6.0.4.9)


Don't have Dropbox yet? Get an additional 500MB cloud storage free (on top of 2GB) by clicking this referral link!
 
nikagl
Old
#9  
nikagl's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 390
Posts: 2,080
Join Date: Jun 2006
Location: Nieuwegein, NL

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by salisbury_steak View Post
Thanks for the update. So for now... I just leave it as is, right?
Or should I try to update busybox? And yes, I'm using the mempodroid exploit.

Sent from my Acer Iconia A510
Yes, definitely leave it like it is.
Nika Gerson Lohman (nikagl)
The Following User Says Thank You to nikagl For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
loerkus
Old
#10  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 10
Join Date: May 2010
Location: Potsdam
Default How to UNROOT & LOCK

Is it poosible to lock and unroot an previously rooted A511? I am not 100% satisfied with the display and would like sending back my a511 and wait for a701.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes