Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

DONT WANT A BRICK? Check here

OP The Archangel

27th June 2012, 07:59 PM   |  #1  
OP Account currently disabled
Flag Virginia beach
Thanks Meter: 3,762
 
5,853 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Donate to Me
More
As of right now, the roms for your S3 are not meant to be used on other S3 variants. Bricks might happens or a soft one might happen. Before flashing a Rom make sure you are in the right development section an you read the entire op, twice. Until other devs or experienced users find a way to make them cross compatible, please refrain from using other carriers S3 roms.

Also wind mobile an Tmobile are interchangeable, just don't flash the modems.

ONLY FLASH THE ROMS IN THIS FORUM!
Last edited by The Archangel; 2nd December 2012 at 02:16 AM.
The Following 17 Users Say Thank You to The Archangel For This Useful Post: [ View ]
27th June 2012, 08:03 PM   |  #2  
FiveOhFox's Avatar
Senior Member
Flag Atlanta
Thanks Meter: 365
 
316 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Mr.Highway

As of right now, the roms for your S3 are not meant to be used on other S3 variants. Bricks might happens or a soft one might happen. Before flashing a Rom make sure you are in the right development section an you read the entire op, twice. Until other devs or experienced users find a way to make them cross compatible, please refrain from using other carriers S3 roms.

I second this, guys PLEASE don't risk it. It is not worth it. Right now I think most devs are working on their own ROMs, but we should have a patch soon to allow cross-compatibility.
The Following 2 Users Say Thank You to FiveOhFox For This Useful Post: [ View ]
27th June 2012, 08:10 PM   |  #3  
darren.wlsn1's Avatar
Senior Member
Flag Hershey PA
Thanks Meter: 852
 
2,539 posts
Join Date:Joined: Jul 2008
More
think some peeps are confused by whats before tmo development. (AT&T, T-Mobile, Sprint, Verizon Samsung Galaxy S III) just my opinion but good idea on thread.
The Following User Says Thank You to darren.wlsn1 For This Useful Post: [ View ]
27th June 2012, 08:37 PM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 14
 
237 posts
Join Date:Joined: Mar 2005
Mr Highway:

Could you start another thread for Windmobile Android Development?
In the past all Windmobile phones are just T-mobile phone rebadge.
In this case, it does not in terms of kernels....(and may be baseband)
The Following User Says Thank You to SL For This Useful Post: [ View ]
28th June 2012, 05:06 AM   |  #6  
androholic's Avatar
Senior Member
Flag Canton
Thanks Meter: 180
 
548 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Mr.Highway

As of right now, the roms for your S3 are not meant to be used on other S3 variants. Bricks might happens or a soft one might happen. Before flashing a Rom make sure you are in the right development section an you read the entire op, twice. Until other devs or experienced users find a way to make them cross compatible, please refrain from using other carriers S3 roms.

AMEN!! Some fool I know ALREADY called me with a bricked gs3! I'm gonna sit back and let the pros do their thing, and that's DEFINITELY the safest bet!
29th June 2012, 04:17 AM   |  #7  
ex-28's Avatar
Senior Member
Flag Winnipeg
Thanks Meter: 81
 
960 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
thanks for the reminder and jsut to make sure ....

i have rogers sgh-i747
i want to be in this AT&T, T-Mobile, Sprint, Verizon Samsung Galaxy S III - xda-developers thread for everything correct ?

and not in the Samsung Galaxy S III I9300 thread ?
29th June 2012, 09:43 PM   |  #8  
Member
Flag ohio
Thanks Meter: 13
 
61 posts
Join Date:Joined: Nov 2009
More
I keep seeing posts about ROMs that can work on these variants of galaxy S3s. Now correct me if I'm wrong, but aren't the ROMs supposed to be specific to GSM or CDMA? When I flashed windows based roms on my touch pro II, that was one of the things to look out for. Is it possible to create a ROM for all carriers?
The Following User Says Thank You to Alik4041 For This Useful Post: [ View ]
30th June 2012, 03:57 AM   |  #9  
uoY_redruM's Avatar
Senior Member
Flag Orlando, FL
Thanks Meter: 1,937
 
3,351 posts
Join Date:Joined: May 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Alik4041

I keep seeing posts about ROMs that can work on these variants of galaxy S3s. Now correct me if I'm wrong, but aren't the ROMs supposed to be specific to GSM or CDMA? When I flashed windows based roms on my touch pro II, that was one of the things to look out for. Is it possible to create a ROM for all carriers?

Yes and no.

With the use of aroma-installer, we could set it up to detect your phone type (well, not we....I don't know that much about it but I saw the thread discussing this) and aroma would be able to install the necessary files based on your phone.

As of now, for instance, mine works across all GSM carriers. clark44 is current working to get everything switched up so it also works for Sprint (mostly appears to be the apk files and XML files) that are specific to the phone. As of now, he has it booting and working fine except there is a large rush of FCs on initial bootup but then everything runs fine.
30th June 2012, 07:20 AM   |  #10  
Senior Member
Flag Killeen
Thanks Meter: 27
 
161 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
I wasn't even aware you could make a patch to allow cross-compatibility! XDA never fails to surprise

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes