Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,814,238 Members 49,114 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[HOW TO] Root Atrix 2 running on Android GB(2.3.6) / ICS(4.0.4).

Tip us?
 
prasannapmv
Old
(Last edited by prasannapmv; 21st April 2013 at 03:17 PM.)
#1  
Member - OP
Thanks Meter 218
Posts: 99
Join Date: May 2012
Default [HOW TO] Root Atrix 2 running on Android GB(2.3.6) / ICS(4.0.4).

This is a method to root Atrix 2 running on Android GB(2.3.6) / ICS(4.0.4).


EDIT: Last updated on 26th July 2012

WHAT WORKS: Everything including the setting inside superuser which was not working in superuser 3.1

If you use this MOD, then please click on thanks button below.

I have updated this method to latest version of superuser 3.1.3 and su binary 3.1.1 for better compatibility with various Apps.

By following the below instructions you will be rooted in no time. If you have any questions feel free to ask.

Features added in superuser 3.1.3:
1.Temp unroot
2. Ota survival
3. Outdated binary Notification

Method:

1. Enable "USB debugging" in your phone settings

2. Download the attachment Named "Motofail Root (superuser 3.1.3, su binary 3.1.1).zip" to root Android GB(2.3.6)
or Attachment named "ICS_root(superuser 3.1.3 and su binary 3.1.1) .zip" to root Android ICS (4.0.4).

3. Uninstall your old Motorola drivers from PC and install these new drivers.

4. Connect your phone with original USB cable that came with your phone.

5. To root Android GB(2.3.6) click on "Click-To-Root.bat" in the attachment folder or
To root Android ICS(4.0.4) click on "Root.bat" in the attachment folder

6.Your phone will reboot 2-3 times don't remove the USB cable during this process

NOTE: If you are unable to Root even after following the above MOD then perform a Factory restore after OTA update and retry.
The Following 193 Users Say Thank You to prasannapmv For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
atrix2
Old
#2  
atrix2's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 148
Posts: 294
Join Date: Jun 2012
Location: Kuala Lumpur

 
DONATE TO ME
Can i root the ics with this?
And my phone is rooted,but can i re-root it?
The Following 2 Users Say Thank You to atrix2 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
prasannapmv
Old
(Last edited by prasannapmv; 3rd August 2012 at 05:42 PM.)
#3  
Member - OP
Thanks Meter 218
Posts: 99
Join Date: May 2012
Quote:
Originally Posted by atrix2 View Post
Can i root the ics with this?
And my phone is rooted,but can i re-root it?
YES
The Following 5 Users Say Thank You to prasannapmv For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
manoranjan2050
Old
#4  
manoranjan2050's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1,359
Posts: 1,075
Join Date: Dec 2011
Location: JAGATSINGHPUR

 
DONATE TO ME
Thanks for the new update.......

Sent from my GT-S6102 using Tapatalk 2
The Following 2 Users Say Thank You to manoranjan2050 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
jimbridgman
Old
#5  
jimbridgman's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 3,147
Posts: 2,269
Join Date: Dec 2007
Location: Dallas, TX

 
DONATE TO ME
Please be aware that other A2 users have had issues with Superuser versions higher than 3.0.3.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using xda premium
Nexus 5 (stock Kitkat 4.4)
Backup: Galaxy Nexus Running Ubuntu Phone OS

"Microsoft is the Evil Empire"
"I *nix UNIX we all scream for Linux"

If you don't have dropbox, go sign up here:
http://db.tt/SorT4X6q
You will get an extra 500MB, and so will I.


Jim
The Following 2 Users Say Thank You to jimbridgman For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
lkrasner
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 593
Posts: 1,087
Join Date: Apr 2012
Location: Brighton, MI

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by jimbridgman View Post
Please be aware that other A2 users have had issues with Superuser versions higher than 3.0.3.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using xda premium
I haven't been having problems, but I always have been using the older motofail exploit then updating the binary from within the app.
Samsung Galaxy S4 i337- Stock, but working on it
Nexus 7- Changes all the time, but currently PACman

Old Devices:

Motorola Atrix 2- Touch screen broke, followed by a swim in a lake,
Acer Iconia Tab a500- replaced with N7

Like XDA? Click Here To Donate

Quote:
If your question doesn't get answered quickly, it was stupid. Use the search button and Google before posting.
 
jimbridgman
Old
#7  
jimbridgman's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 3,147
Posts: 2,269
Join Date: Dec 2007
Location: Dallas, TX

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by lkrasner View Post
I haven't been having problems, but I always have been using the older motofail exploit then updating the binary from within the app.
I had the issue the other day, on stock 2.3.6, I also saw that alterdlikeness had a similar issue as well. It was updating past the 3.03 on both su and Superuser.

I had issues on my A2 with 3.1 only, and it would just FC and not work. I had to remove and basically re-root, and leave it at 3.0.1.
Nexus 5 (stock Kitkat 4.4)
Backup: Galaxy Nexus Running Ubuntu Phone OS

"Microsoft is the Evil Empire"
"I *nix UNIX we all scream for Linux"

If you don't have dropbox, go sign up here:
http://db.tt/SorT4X6q
You will get an extra 500MB, and so will I.


Jim
 
lkrasner
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 593
Posts: 1,087
Join Date: Apr 2012
Location: Brighton, MI

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by jimbridgman View Post
I had the issue the other day, on stock 2.3.6, I also saw that alterdlikeness had a similar issue as well. It was updating past the 3.03 on both su and Superuser.

I had issues on my A2 with 3.1 only, and it would just FC and not work. I had to remove and basically re-root, and leave it at 3.0.1.
hmm. good to know in case it ever happens to me. I guess I will know I am not alone.
Samsung Galaxy S4 i337- Stock, but working on it
Nexus 7- Changes all the time, but currently PACman

Old Devices:

Motorola Atrix 2- Touch screen broke, followed by a swim in a lake,
Acer Iconia Tab a500- replaced with N7

Like XDA? Click Here To Donate

Quote:
If your question doesn't get answered quickly, it was stupid. Use the search button and Google before posting.
 
prasannapmv
Old
#9  
Member - OP
Thanks Meter 218
Posts: 99
Join Date: May 2012
I don't know about other variants but it is working on ATT ROM and I have also assisted the same method to one user in India on androidcentral who was on MEART ROM and it even worked for him.
The Following 2 Users Say Thank You to prasannapmv For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
jimbridgman
Old
#10  
jimbridgman's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 3,147
Posts: 2,269
Join Date: Dec 2007
Location: Dallas, TX

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by prasannapmv View Post
I don't know about other variants but it is working on ATT ROM and I have also assisted the same method to one user in India on androidcentral who was on MEART ROM and it even worked for him.
You missed the point I was trying to make to those wanting to update thier binaries for su and superuser.... not new root exploits.

I just want everyone to know there are issues with 3.1... however today an update to 3.1.2 today has been proven to work for those having the issues that both alteredlikness and I have seen with FCs.

Sent from my MB865 using xda premium
Nexus 5 (stock Kitkat 4.4)
Backup: Galaxy Nexus Running Ubuntu Phone OS

"Microsoft is the Evil Empire"
"I *nix UNIX we all scream for Linux"

If you don't have dropbox, go sign up here:
http://db.tt/SorT4X6q
You will get an extra 500MB, and so will I.


Jim

The Following 2 Users Say Thank You to jimbridgman For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes