Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] How to update to ICS on an unbranded phone

OP aswmaster

30th June 2012, 02:48 PM   |  #1  
aswmaster's Avatar
OP Member
Flag Szombathely
Thanks Meter: 7
 
36 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Hallo Guys,

I bought an Amaze few days ago, has GB on it and i'd like to update it to ICS. I purchased the phone in Europe (Hungary) as brand new, carrier free (unbranded) & SIM free, actually I use a Vodafone SIM card in it.

I tried to update the phone in the About Phone menu --> Software Updates, but no updates available.

I've reed the following post: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1637314
and downloaded this ROM: RUBY_ICS_35_S_TMOUS_2.14.531.3_Radio_1.14.550L.17D C_30.78.550L.15_release. As I got it right I have to rename this to PH85IMG.zip, place on SD card, boot to bootloader and the rest will be done automatically.
I proceed accordingly but the phone sais that the phone type is incorrect. So i didn't got updated my phone.

I've checked lot of posts but didn't find any info regarding unbranded Amaze ICS update. If is it not necessary I don't wanna root the phone, only to got ICS update.

Attached you can find a picture abot my phone's bootloader.

The actually software status is the following:
Android version: 2.3.4
HTC Sense version: 3.0
Software nr: 1.60.707.3
Kernel: 2.6.35.13-g4a1059e
htc-kernel@u18000-build-144 #1
SMP PREEMPT Wed Mar 21 17:44:59 CST 2012
Baseband version: 1.13.550L.13DC_30.69b.550L.101D
Build nr: 1.60.707.3 CL324941 release-keys

Please help me to have a suitable solution on this problem! Thanks guys!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMAG0192.jpg
Views:	672
Size:	237.9 KB
ID:	1166990  
30th June 2012, 03:58 PM   |  #2  
Dark Nightmare's Avatar
Recognized Contributor
Flag WhereEverMyFeetAre
Thanks Meter: 787
 
2,354 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
Your bootloader is the ICS version, so you get where I'm going with this right? Do you know how to use ADB?
30th June 2012, 04:18 PM   |  #3  
aswmaster's Avatar
OP Member
Flag Szombathely
Thanks Meter: 7
 
36 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Hi. Thanks for your replay. I didn't understand this exactly: "so you get where I'm going with this right?"

I used ADB on my previous phone (HTC Desire), but I'm not an expert, just followed some descriptions in a post.

So it's easy to perform the ICS update with this bootloader? How can I do that?
30th June 2012, 04:48 PM   |  #4  
Dark Nightmare's Avatar
Recognized Contributor
Flag WhereEverMyFeetAre
Thanks Meter: 787
 
2,354 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
Quote:
Originally Posted by aswmaster

Hi. Thanks for your replay. I didn't understand this exactly: "so you get where I'm going with this right?"

I used ADB on my previous phone (HTC Desire), but I'm not an expert, just followed some descriptions in a post.

So it's easy to perform the ICS update with this bootloader? How can I do that?

Nope, it won't be easy, what I'm saying is, your devices bootloader version is the version that you get when you update to ICS. Therefore it's kind of saying your device is already on ICS, but you say it's GB, If you know how to at least browse with cmd to your adb folder, then boot your phone into bootloader, choose the fastboot option, then on your pc and use the command: fastboot getvar cid and let me know what it says, that way I can tell you if we have any kind of files for your device or if you'll have to s-off in order for you to get the ICS software update on your device.
The Following User Says Thank You to Dark Nightmare For This Useful Post: [ View ]
1st July 2012, 12:33 PM   |  #5  
aswmaster's Avatar
OP Member
Flag Szombathely
Thanks Meter: 7
 
36 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Hi. Many thanks for your kind help! I try to perform your instructions and let you know the result
Until that I made 2 shots about the actual system.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMAG0198.jpg
Views:	484
Size:	252.3 KB
ID:	1168868   Click image for larger version

Name:	IMAG0199.jpg
Views:	446
Size:	238.9 KB
ID:	1168869  
1st July 2012, 01:58 PM   |  #6  
Dark Nightmare's Avatar
Recognized Contributor
Flag WhereEverMyFeetAre
Thanks Meter: 787
 
2,354 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
Quote:
Originally Posted by aswmaster

Hi. Many thanks for your kind help! I try to perform your instructions and let you know the result
Until that I made 2 shots about the actual system.

Still need to know your cid so we can tell you if you use one of the files we have to update to GB.
The Following User Says Thank You to Dark Nightmare For This Useful Post: [ View ]
1st July 2012, 06:33 PM   |  #7  
hasoon2000's Avatar
Senior Member
Flag Orland Park, Illinois
Thanks Meter: 9,258
 
3,514 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
Donate to Me
More
I googled his build number and it is an Asia WWE Firmware.
The Following User Says Thank You to hasoon2000 For This Useful Post: [ View ]
1st July 2012, 07:00 PM   |  #8  
aswmaster's Avatar
OP Member
Flag Szombathely
Thanks Meter: 7
 
36 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Quote:
Originally Posted by Dark Nightmare

Still need to know your cid so we can tell you if you use one of the files we have to update to GB.

I proceed according your instructions, attached the result.


Quote:
Originally Posted by hasoon2000

I googled his build number and it is an Asia WWE Firmware.

I bought the phone in Europe (Hungary), "far far in the galaxy" from China
Maybe it's imported from there
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	cid.jpg
Views:	308
Size:	19.4 KB
ID:	1169405  
1st July 2012, 07:13 PM   |  #9  
hasoon2000's Avatar
Senior Member
Flag Orland Park, Illinois
Thanks Meter: 9,258
 
3,514 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by aswmaster

I proceed according your instructions, attached the result.

I bought the phone in Europe (Hungary), "far far in the galaxy" from China
Maybe it's imported from there

HTC-Asia-SEA-WWE HTC__044

Your phone is from Southeast Asia.
1st July 2012, 07:51 PM   |  #10  
Dark Nightmare's Avatar
Recognized Contributor
Flag WhereEverMyFeetAre
Thanks Meter: 787
 
2,354 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
Quote:
Originally Posted by hasoon2000

HTC-Asia-SEA-WWE HTC__044

Your phone is from Southeast Asia.

Don't think s-off would be a good idea then. But that's his only option since his carrier doesn't have an update.

Sent from my SGH-T679 using xda app-developers app

The Following User Says Thank You to Dark Nightmare For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes