Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,737,304 Members 41,264 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[MOD] [APP] Overclock v1.1 [Set speed+VDD] [Customizable] [7/5/12]

Tip us?
 
Dread 7us
Old
(Last edited by Dread 7us; 6th July 2012 at 01:28 AM.)
#1  
Dread 7us's Avatar
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 1111
Posts: 1,301
Join Date: Jul 2010

 
DONATE TO ME
Talking [MOD] [APP] Overclock v1.1 [Set speed+VDD] [Customizable] [7/5/12]


App is based off of work by xHausx, Art2Fly and coolbho3000. You can set speed, voltage and restore stock with this app. Once applied, it will automatically set the speed available on every boot, no need to do anything manually (except apply it with a 3rd party overclock app). I've tested most options and it is working. Be warned, not all phones will be able to overclock fully (I could OC to 1.9GHz but on 2.0GHz my phone froze). Your phone must be rooted to use this app and have busybox installed. I'm planning on adding more features, this is the first version. Feel free to let me know what works, what doesn't and how it can be improved, thanks. Special thanks to dodgejcr for giving me the idea to even build the app.

Disclaimer: I, the app developer (Dread 7us), will not be held responsible if you lose data or your device gets damaged in the use of this app. You, the user, accept all responsibility. You are applying this MOD of your own free will.

This app doesn't apply the overclock value you set, you still need a 3rd party overclock app to do that (like SetCPU, NoFrills, etc).

Features:
  • Set clock speed
  • Set voltage manually
  • Return to stock
  • Pre-defined clock speeds with custom options available
  • Overclock value will be select-able after reboots
Instructions:
  • Open app and accept SU permission
  • Tap 'Set speed' and select an option to begin (you can't apply until you do)
    • Custom: enter a value that will be multiplied by 27
    • That number * 27 will equal the MHz
    • It will show selected speed once selected
  • Tap VDD if you need to set a voltage
    • If the value is within acceptable levels, it will show the value on the main screen
  • Tap 'Apply' to set, will reboot and automatically apply on every reboot
  • Use a 3rd party Overclock app to set value (like SetCPU).
  • Tap 'Remove' to go back stock (will reboot)
Known issues:
  • If you input a ridiculous value (greater than the max) for VDD, it will FC
    That will be fixed soon.
New downloads:
EVO_LTE_OC_v1.1 [7/5/12] [537.81 KB (550715 bytes)]
MD5 Sum: a43da175a5b1aeb29a0e62696da1d1d7
Older downloads:
EVO_LTE_OC_v1 [7/5/12] [537.36 KB (550252 bytes)]
MD5 Sum: e7d496c53f02f3b931a3333937313d11
Changelog:
Version 1.0
  • Initial release
Version 1.1
  • Added a scrollview in the layout
  • Added version info on main layout
  • Updated some text


The Following 54 Users Say Thank You to Dread 7us For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Dread 7us
Old
(Last edited by Dread 7us; 5th July 2012 at 09:32 AM.)
#2  
Dread 7us's Avatar
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 1111
Posts: 1,301
Join Date: Jul 2010

 
DONATE TO ME
Default Screenshots









The Following 26 Users Say Thank You to Dread 7us For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
P.Mobile
Old
(Last edited by P.Mobile; 5th July 2012 at 09:43 AM.)
#3  
P.Mobile's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 935
Posts: 4,336
Join Date: Nov 2011
Location: RhOdE IsLAnD... 401
ill take that! sweet!! thanks bro!!!!!!!!!!!!! i love when i wake up in the middle of the nite to a present dam i tryed to hit the thanks button but im already at my limit.. thanks again!!!!!
 
Rxpert
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 648
Posts: 1,670
Join Date: Sep 2011
Great. Thanks!

Sent from my EVO using Tapatalk 2
 
Jabawockee
Old
#5  
Jabawockee's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 188
Posts: 425
Join Date: Oct 2011
Location: Ewa Beach, Hawaii
Nice checking it out now. Thanks been waiting to O.C. since I got this phone.

Sent from my EVO using xda premium
-Made by AnAm85
 
reverepats
Old
#6  
reverepats's Avatar
Recognized Themer
Thanks Meter 4912
Posts: 6,289
Join Date: Dec 2010
Location: Boston,MA

 
DONATE TO ME
Download Page seems to be down

Sent from my EVO using Tapatalk 2
 
Dread 7us
Old
#7  
Dread 7us's Avatar
Recognized Developer - OP
Thanks Meter 1111
Posts: 1,301
Join Date: Jul 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by reverepats View Post
Download Page seems to be down

Sent from my EVO using Tapatalk 2
Shouldn't be, just tried it now and it's working

Sent from my EVO LTE


The Following User Says Thank You to Dread 7us For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
reverepats
Old
#8  
reverepats's Avatar
Recognized Themer
Thanks Meter 4912
Posts: 6,289
Join Date: Dec 2010
Location: Boston,MA

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Dread 7us View Post
Shouldn't be, just tried it now and it's working

Sent from my EVO LTE
Ohh really. Could be cause I'm trying from Mobile. I'll give it a shot when I get to work. Thanks for checking it

Sent from my EVO using Tapatalk 2
 
wright0101
Old
#9  
Member
Thanks Meter 20
Posts: 84
Join Date: Jan 2011
Location: Chesterton, Indiana

 
DONATE TO ME
Just tried mobile and desktop and no go for me as well
 
raiderep
Old
#10  
raiderep's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 237
Posts: 1,410
Join Date: Feb 2010
Location: Nor Cal
Quote:
Originally Posted by reverepats View Post
Ohh really. Could be cause I'm trying from Mobile. I'll give it a shot when I get to work. Thanks for checking it

Sent from my EVO using Tapatalk 2
I couldn't get it to download from my phone and even my computer gave me fits but it went through eventually. Then again it might not have because it asks for su but that's it...and I have busy box installed...

Sent from my EVO

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes