FORUMS

What Do You Think About Fingerprint Scanners?

More and more phones are featuring fingerprint scanners, and with many promising … more

What’s Next for Samsung and Its Flagships?

If we were to say that the Galaxy S6 was a leap of faith made by Samsung, we … more

The Ultimate Showcase of dBrand Skins

In the search for ways to protect, accessorize, and personalize; a user has many options. One … more

Huawei’s Rapid Rise to Third Place in the Smartphone Race

Huawei has quickly grown to become one of the world’s biggest … more

Bell SGH-I747M

368 posts
Thanks Meter: 5
 
By junooni.1980, Senior Member on 6th July 2012, 07:53 AM
Thread Deleted Subscribe to Thread Email Thread
So Just got my SGS3 from Bell. I want it root it so bad but not too sure which way to go cus not sure if its for my Bell(Canadian) version or not??
Can anyone please guide me in the right direction. Thanks.
 
 
6th July 2012, 08:20 AM |#2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
This is the same device as the AT&T GSIII (as well as Telus, which I have). I'm sure you can find instructions there.
6th July 2012, 03:45 PM |#3  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
This is where I went to find out, had it done in 5mins after the download was done.

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1739426
6th July 2012, 04:23 PM |#4  
Its_Dave's Avatar
Member
Flag Calgary
Thanks Meter: 3
 
More
Good for you on asking, I just did the international root and that sure as hell didn't work. My bad tho for not reading.

Canadian Version of the GS3 isn't the same as the international, my issue has I had the original GS I9000 and it was the same.

Here is a good link for info about Canadian Version of the phone

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1752729

And this is what I did to root my phone and it worked out great

http://galaxys3root.com/galaxy-s3-ro...y-s3-sgh-i747/
6th July 2012, 08:51 PM |#5  
junooni.1980's Avatar
OP Senior Member
Flag toronto
Thanks Meter: 5
 
More
Hey Guys,
Thanks so much on your feedback. I really appreiate your help.
Also wanted to know if you are also experiencing phone getting really warm and the battery drainage. Cheers..
6th July 2012, 09:25 PM |#6  
Its_Dave's Avatar
Member
Flag Calgary
Thanks Meter: 3
 
More
I have only had mine for...a little over a day.

The back did feel warm but I blamed that on the heavy not stop use of when I got it.

Today been a little bit more normal use, to soon to tell how the battery is but seems okay and the back isn't warm at all under my normal use.
10th July 2012, 12:49 AM |#7  
Junior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 0
 
More
Battery Heat and Drain
Quote:
Originally Posted by junooni.1980

Hey Guys,
Thanks so much on your feedback. I really appreiate your help.
Also wanted to know if you are also experiencing phone getting really warm and the battery drainage. Cheers..


Just had the phone for over a week now. My battery life is quite good (with moderate use), however, it could be better considering it is a 2100mAh battery. Also, after countless hours of heavy use, the back of the phone does get remarkably warm, although, I can't tell whether this is from the phone itself or the palm of my hand.
10th July 2012, 03:21 AM |#8  
Junior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 1
 
More
Mine seems to get very warm in some situations only after a minute or two of use after having it locked.
10th July 2012, 11:33 PM |#9  
junooni.1980's Avatar
OP Senior Member
Flag toronto
Thanks Meter: 5
 
More
Just recently noticed that my phone drops data signals momentarily. Is this a common problem.

Sent from my SGH-I747M using xda app-developers app
13th July 2012, 10:09 PM |#10  
TrainAss's Avatar
Senior Member
Flag Edmonton
Thanks Meter: 18
 
More
Quote:
Originally Posted by Its_Dave

Good for you on asking, I just did the international root and that sure as hell didn't work. My bad tho for not reading.

Canadian Version of the GS3 isn't the same as the international, my issue has I had the original GS I9000 and it was the same.

Here is a good link for info about Canadian Version of the phone

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1752729

And this is what I did to root my phone and it worked out great

http://galaxys3root.com/galaxy-s3-ro...y-s3-sgh-i747/

Are you on Bell, Rogers or TELUS? I just got my SGS3 today, and I'm missing having root.

Nevermind, I rooted in 5min. Awesome! Now when is CM9 going to get ported to the SGS3?
Last edited by TrainAss; 13th July 2012 at 10:33 PM.
13th July 2012, 10:26 PM |#11  
Senior Member
Flag Quebec
Thanks Meter: 295
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by junooni.1980

Just recently noticed that my phone drops data signals momentarily. Is this a common problem.

Sent from my SGH-I747M using xda app-developers app

welcome in my world :P like i post in another thread. signal drop on low lte signal. On low LTE signal. the phone is trying to go back to H+ but... of you still have Lte its trying to get this signal too... so you have a phone that constantly trying to switch LTE/H+ and you get disconnected....
only solution for now is Force H+ only when you know that you are low under lte. Otherwise, you can also try to get your sim card changed but didn't really fix the issue.

For the root part. I did mine without issue. download stock_root do what its telling to do
after you can remove Bell apps !!!
in the terminal
su
mount -o remount,rw /system
cd /system/app
rm Bell*
rm Remote*
rm Sympatico*

and you are good
Last edited by timbit123; 13th July 2012 at 10:28 PM.

Read More
Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes