Post Reply

(NEED TESTER) Keep Wifi Alive [Test 2] - Updated the idea

OP winphoneviet

8th July 2012, 04:01 PM   |  #1  
winphoneviet's Avatar
OP Member
Flag SaiGon
Thanks Meter: 100
 
58 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Hi guys,
The idea just come out from my mind, so I need some tester for this app, if it works fine I'll open source for everyone. I'm not sure this will work ok, so I still need to test more to develop this app, please kindly leave your comments below.

Don't have much to say, please download it from here:Steps:
  1. Sideload the app to your phone
  2. Turn your phone's WIFI on
  3. Run the app, click the button
  4. Test and give me feedback
What can stop this app from working?
  • Battery Saver (may be, not sure)
  • Playing music/video from Zune
  • Pause the current playing file (read the idea below to understand)
  • What else? You tell me
Requirements: device with developer unlock to sideload is enough

Update 09-July-2012: Lots of bugs is confirmed and has been added to the TODO list

Idea for this app:
Ok, for all of you who interested in this app, I give you the idea.
Basically, if you use a lot radio and music apps, you can notice that if you stream the music online using WIFI, it will keep the WIFI alive even you lock the screen, you can try by turning off the data connection then use WIFI only.
From this idea, I write an app with Background Audio that try to stream the music from the mp3 file (from somewhere in the internet) over WIFI, the mp3 can be "blank" (no sound) and repeat playing the file
The important thing is, if you pause the streaming, after a few minutes (i don't know exactly), the OS will "kill" the Background Audio task, then it will turn off the WIFI again.

Cheers,
winphoneviet.com
Attached Files
File Type: xap KeepWifiAlive_test2.xap - [Click for QR Code] (34.8 KB, 3748 views)
Last edited by winphoneviet; 9th July 2012 at 02:33 PM.
The Following 17 Users Say Thank You to winphoneviet For This Useful Post: [ View ]
8th July 2012, 04:52 PM   |  #2  
djtonka's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 262
 
481 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Does not work on L710 running Rainbow 1.3
The Following User Says Thank You to djtonka For This Useful Post: [ View ]
8th July 2012, 05:41 PM   |  #3  
Budniu's Avatar
Senior Member
Flag Warsaw
Thanks Meter: 299
 
1,072 posts
Join Date:Joined: Sep 2008
More
Thumbs up Good work
O man, good job. HTC Titan with Eburon v 1 full unlock ROM work fine. THX (+)
I think, if you could add to app on/off option without restart phone and make an application to be installed in settings.
EDIT
Sorry, now (if I unplug device from AC power) WiFi not running on lockscreen.
Last edited by Budniu; 8th July 2012 at 09:58 PM.
8th July 2012, 07:18 PM   |  #4  
djtonka's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 262
 
481 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
I just did HR and flash new Lumiatrix ROM and seems is working
Sorry for confusing you before.

---------- Post added at 06:18 PM ---------- Previous post was at 05:20 PM ----------

Also L800 keeping wifi on
8th July 2012, 07:32 PM   |  #5  
Senior Member
Flag Bangalore
Thanks Meter: 323
 
608 posts
Join Date:Joined: May 2012
Donate to Me
More
Works fine on Nokia lumia 710 with unlocked Rom. Amazing job, hats off

Sent from my Lumia 710 using Board Express
8th July 2012, 08:16 PM   |  #6  
Member
Thanks Meter: 2
 
63 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
doesn´t work on my LG Optimus 7 rooted with WP7 root tools running the newest mango build. I hope you can fix it, because I want that feature. Thanks for your (maybe hard) work!
8th July 2012, 09:50 PM   |  #7  
marcor90's Avatar
Junior Member
Flag Catania
Thanks Meter: 0
 
15 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
It doesn't work on HTC Titan with full unlocked ROM
9th July 2012, 12:43 AM   |  #8  
winphoneviet's Avatar
OP Member
Flag SaiGon
Thanks Meter: 100
 
58 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
Thanks all, I know it's still buggy, i'll try my best to fix it ASAP
The Following User Says Thank You to winphoneviet For This Useful Post: [ View ]
9th July 2012, 06:20 AM   |  #9  
uncled1023's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 39
 
186 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
More
Was running for a bit it seemed but then turns out it didnt.

AT&T HTC Titan running Dynamics7 Rom

EDIT: After checking, it seemed that Root was allowed for the app, so i enabled it, and will be giving it a test tomorrow.
Last edited by uncled1023; 9th July 2012 at 07:42 AM.
9th July 2012, 07:46 AM   |  #10  
Junior Member
kolkata
Thanks Meter: 2
 
29 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Thumbs down
Quote:
Originally Posted by uncled1023

Was running for a bit it seemed but then turns out it didnt.

AT&T HTC Titan running Dynamics7 Rom

EDIT: After checking, it seemed that Root was allowed for the app, so i enabled it, and will be giving it a test tomorrow.

doesn´t work on my Samsung omnia W(Tango[Dev Unlk])

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes