Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q&A] CM10.1 Nightlies SGH-I747

OP t3chn0s1s

8th July 2012, 08:02 AM   |  #1  
t3chn0s1s's Avatar
OP Senior Member
Flag Concord, CA
Thanks Meter: 678
 
1,367 posts
Join Date:Joined: May 2011
Donate to Me
More
This thread has NOT been created by the CyanogenMod Team.



This thread has been dedicated for
Questions and Answers


Dealing with







This thread has been created for people to share issues and question they may encounter while using this version of CM10.1




Download ROM here
PLEASE make sure to thank the CyanogenMod team for their dedication to this body of work




Please do not clutter the Development thread with non related development chatter
Last edited by t3chn0s1s; 10th July 2013 at 03:27 AM.
The Following 2 Users Say Thank You to t3chn0s1s For This Useful Post: [ View ]
17th July 2012, 12:13 AM   |  #2  
Info 2
This thread is designed ONLY for the support of the devices.


This thread is designed to help keep the dev thread clean and clear for the dev's to do their magic. So please feel free to ask any questions about the ROM, but trolling and flaming will not give great results and will be reported.

The main Dev thread is located HERE
GAAPS can be found HERE
ClockworkMod can be found HERE listed as "Samsung Galaxy S3 (AT&T)"

THE NIGHTLY's Can be found HERE

Post your findings/fixes with your install procedure, along with your CWM version, your kernel and any mods


Thank you kangi26 for having created this informational thread



Fixes and Mods:

First Circle Battery Mod by Tiffany84!
http://forum.xda-developers.com/show...postcount=1070

Crysis Battery Icon CM10 Build 7/29 by tiffany84:
http://forum.xda-developers.com/show...5&postcount=23
http://d-h.st/2oH

JT Inverted Productions JusTunBean Inverted JB
http://forum.xda-developers.com/show...php?p=29343474

Bypass Exchange Security settings:
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1117452
Thanks r0ckvn for the link

LogCat thanks to sublimejosh2000:
Open your terminal on your phone and type:
su
logcat > /sdcard/log.txt

It will continue to write to the file as long as terminal is open and when you experience the bug, it will catch it. When you reboot you should have a nice text file for uploading to the thread

*** If you are getting errors playing Media Files or are seeing multiples of the same image or Grey items. This is "Ghosting", for some reason(what/why this is is unknown to me). The Fix:
Go to Settings/Apps/All/scroll down to Media Storage, and Clear Data. Reboot, and Scan your media again. Depending how much you have will determine how long it takes. This will happen again when rebooting, maybe not the first or second reboot, but it'll happen again


I am having trouble installing/running/updating CM10

Quote:

If you're seeing any problems other than the issues that are posted by the ROM dev's. Try this method.
Big thanks to QuasiModem

Wipe Data \ Factory Reset
Wipe Cache
Advanced => Wipe Dalvik Cache
Mounts and Storage => format /system & format /data & format /cache
Advanced => Reboot Recovery
Wipe Data \ Factory Reset
Wipe Cache
Advanced => Wipe Dalvik Cache
Mounts and Storage => Mount /system
Mounts and Storage => Mount /data
Flash ROM
Flash Gapps
Advanced => Fix Permissions

Reboot system now.


All steps must be followed

Last edited by TonyStark; 11th March 2013 at 02:55 PM.
The Following 2 Users Say Thank You to TonyStark For This Useful Post: [ View ]
17th July 2012, 12:13 AM   |  #3  
Info 2
Great bit of info put together by unit_vector

Quote:
Originally Posted by unit_vector

I have consolidated some information regarding frequent issues with the most recent nightly releases. Hopefully someone finds this useful, since I've dealt with most of them myself and I see someone ask about these things daily. If any of the info here is wrong or misleading please don't hesitate to correct me (just kidding, I know you won't)

GPS
-When the option was added to use an external GPS it broke the default source to be undefined. Go to "System Settings-> Location Services-> GPS Source" and make sure "Use Internal GPS" is selected.
-Some other update changed something with the permissions of the location services settings. Uncheck and recheck all the options on the above screen to force it to ask for the proper permissions again.

4G LTE/Wireless Data
-Currently you need to reboot after installing for the first time or upgrading to a new nightly in order to get any data signal.
-Make sure you are aware of the difference between the service providers' terminology and the "real"/CM terminology (AT&T 4G is actually HSPA+, AT&T 4G LTE is actually 4G).
-Go to "System Settings->More->Mobile networks" and make sure LTE is selected under Network Mode.
-Go to "System Settings->More->Mobile networks->Access Point Names" and verify versus known good LTE APN settings.
-You may have lost your IMEI. "Check System Settings->About Phone->Status". If your IMEI shows 0 you may have to follow the instructions in the IMEI recovery thread http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1801997. After restoring your IMEI you may still need to do additional steps to restore LTE. To avoid this headache back up your IMEI before you lose it using the above thread. Make sure you try just rebooting first to see if that fixes the missing IMEI.

Wi-Fi
-Some people report problems with Wi-Fi signal or connection. Try going to "System Settings->Wi-Fi->Menu/Advanced" and un-check "Avoid Poor Connections".

Volume/Sound Problems
-Audio drivers are currently a work-in-progress. Updates are still coming all the time.
-If you have no sound try turning the volume all the way down then up again for alarms, calls, notification, etc.
-Try re-selecting your ring tones in the app or clearing cache and/or data for that app.
-Call volume is known to be a bit loud now.
-There seems to be an issue with Google Now voice recognition mic volume. Try talking in to the noise cancellation mic (top).
-If your phone is not speaking Google Now results or street names in Navigation properly make sure you are using English (US) in the language settings (other languages/nationalities are currently not supported).

Camera/Gallery
-Swipe to gallery feature was "broken" by the addition of pinch to zoom. To get it to work swipe outside of image and buttons (in the grey area). **Reverted and reportedly fixed in 9/10**
-There is currently no option to store to external SD (yet).
-The built in gallery does not sync to Picasa. This is a known bug.

Battery Life
-Battery calibration is wiped after first installing or upgrading. Wait a full cycle before trusting percent reported.
-Install BBS http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1179809 to track alarms and wake locks.
-Battery use after clearing caches after upgrading is high. Wait til it is finished rebuilding before gauging drain.
-Other kernels give more control over battery and performance. You can try those but don't report any other bugs here if you do.

Screen Flicker
-Has improved recently but can be seen occasionally, particularly with 3rd party keyboards or graphics intensive apps.
-Going to "System Settings->Developer Options" and choosing "Disable HW Overlays" fixes the flicker at the expense of performance.

USB Storage
-There is no UMS (Generic USB Mass Storage) mode by default on our phones. You may need to install MTP drivers or a different OS that supports it. There are apps http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1711009 that allow UMS access but there are drawbacks.
-If you followed any of the procedures in the IMEI thread and did not properly revert to MTP mode you may need to do so before being able to access your storage via USB.

Home button wake
-Going to System "Settings->Performance->Processor" and increasing the minimum CPU frequency from 384 to 486 is reported to fix it.

64GB+ SD Cards
-CM will not directly support the exFAT format due to licensing restrictions
-You can format as FAT32 (with the restriction of not being able to have files over 4GB each)
-Not sure if it is supported at the moment, but in the future you should be able to format as ext (fixes the 4GB file problem, but makes the card unreadable by Windows without special tools)

Anything gapps related involving non-recommended gapps
-For example problems with text messaging when using inverted gapps
-Use recommended gapps.

Anything system related involving non-CM kernels
-Use the default kernel.

Installing/Upgrading
When updating from Nightlies MAKE SURE you are downloading the CM10 zip file. The CM9 weekly files show up in the same list.

The M flagged zip files are the same as every other nightly, except care is taken in the days/week before releasing the M edition to not introduce any new features into Nightlies that might break the system. This means that if you flash only the M files you are less likely to run into "show-stopping" bugs. After the M edition is released developers will continue adding new features to the Nightlies that may or may not result in instability.

The recommended nightly upgrade procedure should be:
-Backup/Nandroid
-Format /system (under Mounts and Storage)
-Wipe cache
-Wipe Dalvik cache (under Advanced)
-Install Nightly ROM zip
-Install gapps zip
-Reboot System

You may be able to get away with only:
-Backup/Nandroid (not technically required, but you're a crazy-pants if you don't)
-Wipe cache (It looks like dalvik-cache is included in the /cache partition on our phones - it isn't for all phones - so a /cache wipe should cover Dalvik as well. I'm no expert though, so don't take my word for it if you have problems NOT wiping Dalvik cache specifically)
-Install Nightly Rom zip
-Reboot System


Apps Force Closing/Other Strange Behaviour That Other People Are Not Reporting
-Try running Fix Permissions from recovery
-After backing up, try a Factory Reset combined with the above flashing steps to see if the error occurs on a clean system (Factory Reset does not wipe/format your SD card(s), only erases all apps and app/system data

Anything system related involving non-CM kernels
-Use the default kernel.

Last edited by TonyStark; 4th January 2013 at 06:17 PM.
The Following 3 Users Say Thank You to TonyStark For This Useful Post: [ View ]
21st July 2012, 06:38 AM   |  #5  
malaeum's Avatar
Member
Flag Charlottesville, VA
Thanks Meter: 40
 
72 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Copied from the other Q&A thread.
Quote:
Originally Posted by 2Chainz

Hopefully this will resolve alot of thread clogging.. plz point people here for their questions and answers.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using xda premium

First of all, thank you for trying to do this! I don't think that the herd will care and they will continue to clog up the development thread, but you're trying and that definitely counts for something.

Do we have a current bug list that isn't just a bunch of "me too!" and random one off bugs? I'm talking about things that are consistent across all users who have properly installed? I think a well maintained list would be beneficial to the CM team (read Steve) rather than having them cull through the steaming 100 page pile of pure fetid "awesome".

I've read that entire thread up to this point but I've been trying not to engage too much due to the state of things over there. But here is my small and likely incomplete list of verified bugs at this point. Please help add to it with valid citations. I don't want to put things onto the list until they are verified by at least two users who can state the issue clearly in a post. I will try to keep this updated but please feel free to rip it away from me and keep it in tip-top shape.
  • Tethering does not work in either WPA or WPA2 modes (but it does work in insecure mode) [1, 2, 3, 4]
  • A2DP isn't working [1]
  • Camera focusing bug (that is known and is going to be fixed upon next build) [1]
  • LTE in Canada seems to be a common complaint. [1,2]
  • MTP not working for Mac users. [1,2]
  • Picasa sync doesn't work [1]

So since this is the Q&A thread, I have two questions:
  1. What bugs have I missed? (please provide a single post link as a citation)
  2. Whats the best way to find out when/where to find the latest gapps builds? I always find them from fellow forum users posts but it seems to me that they have to originate somewhere and I'm less than clear on that process.
Last edited by malaeum; 21st July 2012 at 06:40 AM.
The Following 3 Users Say Thank You to malaeum For This Useful Post: [ View ]
21st July 2012, 06:43 AM   |  #6  
kangi26's Avatar
Retired Forum Moderator
Flag Seattle
Thanks Meter: 1,438
 
3,767 posts
Join Date:Joined: Nov 2006
More
Quote:
Originally Posted by malaeum

First of all, thank you for trying to do this! I don't think that the herd will care and they will continue to clog up the development thread, but you're trying and that definitely counts for something.

Do we have a current bug list that isn't just a bunch of "me too!" and random one off bugs? I'm talking about things that are consistent across all users who have properly installed? I think a well maintained list would be beneficial to the CM team (read Steve) rather than having them cull through the steaming 100 page pile of pure fetid "awesome".

I've read that entire thread up to this point but I've been trying not to engage too much due to the state of things over there. But here is my small and likely incomplete list of verified bugs at this point. Please help add to it with valid citations. I don't want to put things onto the list until they are verified by at least two users who can state the issue clearly in a post. I will try to keep this updated but please feel free to rip it away from me and keep it in tip-top shape.

  • Tethering does not work in either WPA or WPA2 modes (but it does work in insecure mode) [1, 2, 3, 4]
  • A2DP isn't working [1]
  • Camera focusing bug (that is known and is going to be fixed upon next build) [1]
  • LTE in Canada seems to be a common complaint. [1,2]
  • MTP not working for Mac users. [1,2]
  • Picasa sync doesn't work [1]

So since this is the Q&A thread, I have two questions:
  1. What bugs have I missed? (please provide a single post link as a citation)
  2. Whats the best way to find out when/where to find the latest gapps builds? I always find them from fellow forum users posts but it seems to me that they have to originate somewhere and I'm less than clear on that process.

Yeah, I saw it right AFTER I posted this one :s
21st July 2012, 06:48 AM   |  #7  
manny05's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 158
 
1,424 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Is there anyway we can improve the gps? It's gotten worst after every update. I just wanted to know if there's anything we can do to fix it.

sent from my GALAXY SIII
21st July 2012, 06:54 AM   |  #8  
malaeum's Avatar
Member
Flag Charlottesville, VA
Thanks Meter: 40
 
72 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Quote:
Originally Posted by manny05

Is there anyway we can improve the gps? It's gotten worst after every update. I just wanted to know if there's anything we can do to fix it.

Can you help quantify this? Its been working just fine for me. Can you run GPS Test to determine how many satellites are in view, in use, and your accuracy? Beyond that, can you elaborate what symptoms you are referring to by it "worse"?
21st July 2012, 07:07 AM   |  #9  
manny05's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 158
 
1,424 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by malaeum

Can you help quantify this? Its been working just fine for me. Can you run GPS Test to determine how many satellites are in view, in use, and your accuracy? Beyond that, can you elaborate what symptoms you are referring to by it "worse"?

Well for some reason. It takes a while to get a signal after a reboot. I know on stock or aokp it wasn't like that. I'd get a lock in 3-5 seconds. Any ways. once it gets a lock. Like 10 seconds later it loses signal and it comes back almost instantly.

Also, Even when I use the navigation app it freezes for a couple of seconds and the it goes back to normal. It's weird. I tried using gps fix but it doesn't fix the problem.

Edit: just ran gps test. I have 17 satellites in view and only using 9-10.

sent from my GALAXY SIII
The Following User Says Thank You to manny05 For This Useful Post: [ View ]
21st July 2012, 07:10 AM   |  #10  
malaeum's Avatar
Member
Flag Charlottesville, VA
Thanks Meter: 40
 
72 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Quote:
Originally Posted by manny05

Well for some reason. It takes a while to get a signal after a reboot. I know on stock or aokp it wasn't like that. I'd get a lock in 3-5 seconds. Any ways. once it gets a lock. Like 10 seconds later it loses signal and it comes back almost instantly.

Also, Even when I use the navigation app it freezes for a couple of seconds and the it goes back to normal. It's weird. I tried using gps fix but it doesn't fix the problem.

Well I don't want to sound too callous here, but 10 seconds is plenty fine for a lock. I guess I'm more patient than some folks, but at this point, it seems like a very minor issue. I do wonder if it was even "locking" in AOKP or if they just institute a lower threshold of accuracy to be designated as "locked". (Pure conjecture on my part, I could be wrong).

Using 9-10 is absolutely normal. Seeing as how you have a 12 channel receiver in your device, using 10 is great. You should be accurate to within 10 feet within a few seconds of starting up. Also, taking longer after a reboot is normal. There are a lot of different start-up "states" for GPS based on how long since the last lock and things like the phone being power cycled.
Last edited by malaeum; 21st July 2012 at 07:13 AM. Reason: Responding to your edits. ;)

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes