Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[DEV] CM10 on ArchosG9

OP Quallenauge

6th August 2012, 09:36 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 472
 
230 posts
Join Date:Joined: May 2012
If someone like to want try out basic running JellyBeans on his archos g9 device you can use my build.
Many things like camera, or accelerated video decoding/encoding doesn't work, also the sdcard access is not working (using vold binary from stock rom was not successful)!
(= Not for endusers, but for devs who are interested )

Working is:
* Wifi
* Audio
* GPS
* Graphics ( )

File-Image:
http://www.4shared.com/file/168Z262u...updatetar.html

Needed kernel zImage:
http://www.4shared.com/file/_yBZF1D_/zImage.html

Many thanks to JackpotClavin for your porting guide on CM9
(which was very helpful to start understanding how customized building works),
trevd for setup a CM10 repo which I used to start from and for developing 3G support on 4.0.4 and 4.1.1,
omegaRED7 for his support on 3G,
and last but not least: surdu_petru for his excellent work on modding and developing cool images for the archos device!!!

If you want to start hacking on this, use the following interesting repos as start:
Trevd's developer repo for the 3G stick:
https://github.com/trevd/huaweigeneric-ril

My CM10 config files:
https://github.com/Quallenauge/cm10-archos-g9

A note for the kernel:
Customized kernel is needed, because it provides the IPV6 mangle support, which is needed by netd service.

For me, the video acceleration is the most important thing, but due closed drivers and only a little understanding of the topic, I feel that I'm not able to solve this problem.
The Following 24 Users Say Thank You to Quallenauge For This Useful Post: [ View ]
7th August 2012, 01:15 AM   |  #2  
surdu_petru's Avatar
Recognized Contributor
Flag Paris
Thanks Meter: 8,558
 
3,595 posts
Join Date:Joined: Feb 2010
Donate to Me
Hi !

Very cool ! You started a great job....I hope that with our dear developers you will be able to successfully finish !
THANKS ! & Good luck !!!
The Following 5 Users Say Thank You to surdu_petru For This Useful Post: [ View ]
7th August 2012, 05:58 AM   |  #3  
Recognized Developer
Flag Hull
Thanks Meter: 1,192
 
875 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
Donate to Me
More
Hi.

I was about to start looking into the sdcard issue..... Then my sdcard slot decided to fail, I think the spring has gone, I'll "Jaff" it in with some Rilza Card later on. I'll take heart that at least my device is failing one component at a time and not all at once..

With regards hardware, have you had a look around at the open source stuff at OmapMedia.org, I'm just cloning their android repo now and also linaro have done a lot of work in open sourcing and optimizing some of the TI Omap stuff..... They're next on my repo sync

I also think Scholberts' hardware thread may help as a good reference.

There's other stuff, lots of other stuff but I think having a go at the hardware seems lib a good starter for ten.

Hack On!
The Following User Says Thank You to trevd For This Useful Post: [ View ]
7th August 2012, 10:19 AM   |  #4  
OP Senior Member
Thanks Meter: 472
 
230 posts
Join Date:Joined: May 2012
Quote:
Originally Posted by trevd

Hi.
With regards hardware, have you had a look around at the open source stuff at OmapMedia.org, I'm just cloning their android repo now and also linaro have done a lot of work in open sourcing and optimizing some of the TI Omap stuff..... They're next on my repo sync

With some luck, we can use the following:
http://git.omapzoom.org/?p=platform/...cs-mr1-release

Maybe we must patch the archos kernel for that....
7th August 2012, 02:41 PM   |  #5  
Member
Thanks Meter: 29
 
53 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Awesome work! Instead of everyone working on his own rom (we have AOKP, CM9, Ubuntu, ...) everyone should team up and make a good Jelly Bean rom.
Just out of curiosity, how is this rom's performance?
The Following 4 Users Say Thank You to Mavamaarten For This Useful Post: [ View ]
18th August 2012, 07:40 PM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
17 posts
Join Date:Joined: May 2012
Cool thing! Can you post some photos pls?!
Thanks!!
28th August 2012, 12:19 PM   |  #7  
Quinny899's Avatar
Recognized Contributor
Flag Bolton le Sands, Near Lancaster, UK
Thanks Meter: 3,953
 
6,318 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Donate to Me
More
I've been trying to get this to boot today, I'm using the multiboot initramfs and your zImage, but I'm stuck at a black screen. Should I be using the latest stock one?

---------- Post added at 11:19 AM ---------- Previous post was at 11:09 AM ----------

Stock 4.0.7 initramfs is stuck at ARCHOS splash screen, not looping (as in there being no ext4 file) but just stuck
28th August 2012, 04:28 PM   |  #8  
cajl's Avatar
Senior Member
Flag near PARIS (94)
Thanks Meter: 167
 
838 posts
Join Date:Joined: May 2008
Donate to Me
More
have you the initramfs.cpio.lzo ?
28th August 2012, 05:01 PM   |  #9  
Quinny899's Avatar
Recognized Contributor
Flag Bolton le Sands, Near Lancaster, UK
Thanks Meter: 3,953
 
6,318 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by cajl

have you the initramfs.cpio.lzo ?

Don't worry, it works now. A combination of bad files and silly mistakes were the issue

Sent from my ARCHOS 80G9 using Tapatalk 2
28th August 2012, 05:09 PM   |  #10  
cajl's Avatar
Senior Member
Flag near PARIS (94)
Thanks Meter: 167
 
838 posts
Join Date:Joined: May 2008
Donate to Me
More
i use the initramfs.cpio.lzo of surdru

when i lauch the SDE, i view the CM9 animation

How long does the animation the first time ?

I use the official SDE not the multiboot
Last edited by cajl; 28th August 2012 at 05:15 PM.

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
archos g9, jelly bean
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes