FXP Team Delivers Lollipop to Various Xperia Devices!

From all of us here at XDA-Developers, we’d like to wish you Happy Holidays! If … more

Turn Your Camera Into a Live Puzzle Game

The classic sliding puzzle game hasnt changed much, if at all, over the years. Dating all the way … more

Samsung Begins Production of 8 Gb RAM Chips

With the release of Android 5.0, our favorite mobile operating system has become 64-bit ready. … more

CM, Micromax and OnePlus – Sales Ban Lifted

It’s less than a week since our recent in-depth analysis of the legal battle over the … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

We need to donate to devs so they fix this retarded Media Scanner issue

OP lviv73

8th August 2012, 08:27 PM   |  #1  
lviv73's Avatar
OP Senior Member
Flag Buffalo NY
Thanks Meter: 93
 
1,525 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
More
All the roms except cm have this issue.All ya check your "Battery" in settings and see if "Media Server" process is eating up your battery.It should not be running period,but on my phone it uses 10-27 percent of my battery.

If your phone gets hot,most likely you have this problem.It usually starts after taking some videos or pictures.
Devs been ignoring this annoying problem,so i will throw in $20 to whoever fixes it.Hoping for other people to donate too.This is a serious problem on a lot of ics phones.But my Epic Touch 4g doesnt have that problem and Media Server process never runs on it like it does on my gs3-Thats how it supposed to be.
8th August 2012, 09:00 PM   |  #2  
Ascertion's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,102
 
2,476 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
Donate to Me
More
What rom are you on? To me it sounds like a corrupt media scanner. Apk.

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk 2
8th August 2012, 09:09 PM   |  #3  
lviv73's Avatar
OP Senior Member
Flag Buffalo NY
Thanks Meter: 93
 
1,525 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
More
Quote:
Originally Posted by Ascertion

What rom are you on? To me it sounds like a corrupt media scanner. Apk.

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk 2

I had it on Blazer 1.6 and now on freshly intalled Blazer 1.7.
Other people having same problem check out my other thread http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1803938 .

I noticed that everything is fine but after i took some pictures and videos my phone got real hot,came home and checked my Battery stats and my Media Server service is at 27%.
Even now after i put .nomedia in every folder Media Server is still 4%.On my Epic Touch ics Media Server process never runs.
8th August 2012, 09:12 PM   |  #4  
lviv73's Avatar
OP Senior Member
Flag Buffalo NY
Thanks Meter: 93
 
1,525 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
More
Quote:
Originally Posted by Ascertion

What rom are you on? To me it sounds like a corrupt media scanner. Apk.

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk 2

I have no Media Scaner apk in my /system/app folder,why you do?I just freshly installed new Blazer 1.7.
8th August 2012, 09:29 PM   |  #5  
Ascertion's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,102
 
2,476 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by lviv73

I have no Media Scaner apk in my /system/app folder,why you do?I just freshly installed new Blazer 1.7.

It might be media provider.apk. possibly secmediascanner.apk or secmediaprovider.apk. I'd try wiping the device completely, redownloading, then reflashing. (You can restore data after since the media scanner/provider is a /system app.)

Edit: on the epic touch, the cause of this was a theme that had included a wrongly compiled media scanner.apk.

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk 2
8th August 2012, 09:38 PM   |  #6  
Senior Member
Flag Illinois
Thanks Meter: 492
 
2,009 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
I'm on Freegs3 and don't have this showing up in battery at all. Do you have your media syncing to anything? Like an auto-upload to something, dropbox/box/G+/etc?
8th August 2012, 09:49 PM   |  #7  
lviv73's Avatar
OP Senior Member
Flag Buffalo NY
Thanks Meter: 93
 
1,525 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
More
Quote:
Originally Posted by Ascertion

It might be media provider.apk. possibly secmediascanner.apk or secmediaprovider.apk. I'd try wiping the device completely, redownloading, then reflashing. (You can restore data after since the media scanner/provider is a /system app.)

Edit: on the epic touch, the cause of this was a theme that had included a wrongly compiled media scanner.apk.

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk 2

I always wipe everything 3 times,so that is not the problem.Maybe its just Blazer problem,or maybe i removed some apk that was needed when sliming down my rom.
Im about to try Sonic rom,i hear a lot of good things about it.


Oh and i said that i never have this problem on Epic Touch.
8th August 2012, 09:51 PM   |  #8  
lviv73's Avatar
OP Senior Member
Flag Buffalo NY
Thanks Meter: 93
 
1,525 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
More
Quote:
Originally Posted by hayzooos

I'm on Freegs3 and don't have this showing up in battery at all. Do you have your media syncing to anything? Like an auto-upload to something, dropbox/box/G+/etc?

No my Sync is always off.Im trying another rom hopefully it will go away.
8th August 2012, 09:56 PM   |  #9  
pizzlewizzle's Avatar
Senior Member
New Orleans
Thanks Meter: 195
 
364 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
I have 3% battery drain from Media Server on my phone.... I'm running FreeGS3... I havent triend any other ROMs so cant help you there
8th August 2012, 09:57 PM   |  #10  
Ascertion's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,102
 
2,476 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
Donate to Me
More
I've been running blazer for awhile now. 1.7 since it came out. I have really good battery. Took it off the charger an hour ago.



Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes