Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

VZW Halts OTA

OP my_username

16th August 2012, 11:59 PM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 4
 
66 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
I just got off the phone with VZW. Apparently, they've stopped rolling out the OTA because of "software issues," though he didn't specify beyond that. So, for all of you who have been waiting for the OTA over the past few days, off the top of his head, the tech guesstimated it'll be around a month before they begin rolling it out again. Lame.

Edit: You can still install the .217 leak...but if the update has been pulled for software issues, that obviously means .217 is no longer the official OTA.
Last edited by my_username; 17th August 2012 at 12:04 AM.
17th August 2012, 12:01 AM   |  #2  
alex94kumar's Avatar
Senior Member
Flag West Lafayette, Indiana, USA
Thanks Meter: 346
 
851 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
What? thats BS! even though im on Eclipse ICS 1.2, its still BS for anyone still on GB!
17th August 2012, 12:08 AM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 4
 
66 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by alex94kumar

What? thats BS! even though im on Eclipse ICS 1.2, its still BS for anyone still on GB!

Yeah, I've been mashing the "systems update" option habitually now for a couple days, but also avoided just manually updating to the .217 leak for this very reason. Either way, it is kind of disappointing.
17th August 2012, 12:14 AM   |  #4  
alex94kumar's Avatar
Senior Member
Flag West Lafayette, Indiana, USA
Thanks Meter: 346
 
851 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
honestly, if I were you, I would jump on either the 217 leak, or if you want a custom rom that's slightly themed and has extra features/no bloat, go with Eclipse
17th August 2012, 12:56 AM   |  #5  
Member
Flag Sekret
Thanks Meter: 20
 
70 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Donate to Me
More
It wasn't supposed to be released for the general OTA, they did that on accident, only people who were signed up for the motorola feedback network test were supposed to get it, but for some reason they pushed it to all devices. It should be officially pushed in a week or so, because it appears the soak test isn't showing up any major issues.

Sent from my DROID4 using xda premium
The Following 2 Users Say Thank You to moah909 For This Useful Post: [ View ]
17th August 2012, 01:49 AM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
EDIT: Did NOT work

I called VZW tech support earlier today because it was not working and they did not mention anything about it being halted, but it probably depends on which tech you speak with.

I am not sure if this works or not but the guy I spoke with did tell me that performing a factory reset can sometimes trigger the upgrade. I don't have anything on there that I can't live without or easily re-install so I am going to go ahead and give it a shot.

EDIT: Just tried above. Did NOT work
Last edited by Rafterman414; 17th August 2012 at 01:59 AM. Reason: It did not work
17th August 2012, 03:38 AM   |  #7  
Member
Thanks Meter: 10
 
53 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by Rafterman414

EDIT: Did NOT work

I called VZW tech support earlier today because it was not working and they did not mention anything about it being halted, but it probably depends on which tech you speak with.

I am not sure if this works or not but the guy I spoke with did tell me that performing a factory reset can sometimes trigger the upgrade. I don't have anything on there that I can't live without or easily re-install so I am going to go ahead and give it a shot.

EDIT: Just tried above. Did NOT work

As mentioned above, there was no planned general release yet. Moto did a release for "a few thousand" phones, of which only a small portion are official MFN soak testers. The test will end soon, and it looks like no show-stopper issues have been found, so, if things go as usual, the general release will roll out, probably in groups, over the next several days.

Sounds like the OP spoke to someone in VZ who really didn't know why the release wasn't available and made something up. (And I bet you never thought a VzW rep would do that!)
The Following User Says Thank You to silver6054 For This Useful Post: [ View ]
17th August 2012, 06:08 AM   |  #8  
Recognized Developer
Flag Los Angeles
Thanks Meter: 255
 
813 posts
Join Date:Joined: Sep 2009
Donate to Me
More
Keep in mind, even if they had decided to halt it due to a showstopper bug, they've already released it to several thousand owners. Which means they're obligated to provide anyone on .217 with a way to get back onto the upgrade path, if they decide to release a newer update down the road.

All in all - if you're impatient, just install the current .217 files - you'll still be able to upgrade again later if you need to.

Btw: I'm on it now, and I ABSOLUTELY HATE the Dialer and Contacts being split apart into totally separate apps. I always hit the Dialer icon first, and then if I can't remember a person's phone number, I now have to back out of it and look up the contact first. Whereas on GB I just had to select the Contacts tab and go on. So from a human interface perspective, this new design sucks.
17th August 2012, 11:48 AM   |  #9  
jimmyhawk's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 23
 
297 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
More
Quote:
Originally Posted by highlandsun

Keep in mind, even if they had decided to halt it due to a showstopper bug, they've already released it to several thousand owners. Which means they're obligated to provide anyone on .217 with a way to get back onto the upgrade path, if they decide to release a newer update down the road.

All in all - if you're impatient, just install the current .217 files - you'll still be able to upgrade again later if you need to.

Btw: I'm on it now, and I ABSOLUTELY HATE the Dialer and Contacts being split apart into totally separate apps. I always hit the Dialer icon first, and then if I can't remember a person's phone number, I now have to back out of it and look up the contact first. Whereas on GB I just had to select the Contacts tab and go on. So from a human interface perspective, this new design sucks.

When your in at the dialer screen just push menu then search it goes to your contact list. So its a matter of hitting 2 buttons but you can get to it from dialer. I also miss the other way but im getting used to this and it doesnt bother me anymore

Sent from my DROID4 using xda premium
17th August 2012, 01:31 PM   |  #10  
Die Bruine's Avatar
Senior Member
Flag Delft
Thanks Meter: 23
 
531 posts
Join Date:Joined: Jan 2008
More
It's happened to me twice now in the last two days that I was unable to hear the people calling me. Switching to speaker mode or rebooting the phone fixed this. Actually only rebooting. Alternating between speaker and normal mode is just a temporary fix as long as I'm in speaker mode. Plug in the headset and it works. Take it out en again no sound... I think it happens after I use BT.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes