FORUMS

Voices Of XDA: Orbiting The Earth With Android

Editor’s note: This week’s feature has been written by forum … more

CloudPlayer: DIY HiFi Music Streaming Solution

In our Helpful Guide to Music Streaming Services, we mentioned several different services … more

Optimize Battery Life with This Useful App

Battery life is an important aspect of your smartphone, especially if you use it for more … more

The OnePlus 2 & The Year of Smartphone Compromises

We are very close to entering the last third of 2015, and we have now seen many of … more

sd card - not working

4 posts
Thanks Meter: 0
 
By jenius85, Junior Member on 28th August 2012, 02:31 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
hi there

i have rooted my device and
after that I install the jaggy rom.

now I have the problem:
my explorer don't find my sd card
my pc don-t find the sd card over usb
but I can install zip from sdcard!

whats the problem?? please help me, I tried everything but nothing works.

PICO PVT SHIP S-ON RL
HBOOT-1.07.0000
RADIO-1.18.80.18
Jun 7 2012...

Pico CVW-Based Recovery v5.0.2.

sry for my english but I hope you understand me
 
 
28th August 2012, 03:02 PM |#2  
Senior Member
Flag Nagpur
Thanks Meter: 77
 
More
try removing and reinserting card
The Following User Says Thank You to nik007rock For This Useful Post: [ View ]
28th August 2012, 06:59 PM |#3  
rachitrawat's Avatar
Recognized Developer
Thanks Meter: 3,401
 
More
Backup sd card then format it. Let me know then.

Sent from my WT19i using xda app-developers app
The Following User Says Thank You to rachitrawat For This Useful Post: [ View ]
28th August 2012, 08:40 PM |#4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by rachit.rc96

Backup sd card then format it. Let me know then.

Sent from my WT19i using xda app-developers app


okey remove and reinsert and format (fat32) don't work
28th August 2012, 09:17 PM |#5  
Member
Flag Hyderabad
Thanks Meter: 17
 
More
Smile suggestion
Try inserting it in a NON smartphone and see if it recognises....even a linux laptop is worth a try....ATB
28th August 2012, 10:05 PM |#6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by ramo1989

Try inserting it in a NON smartphone and see if it recognises....even a linux laptop is worth a try....ATB

okey the card is recognized without the smartphone...
now I removed the ext4 partition and format it again (fat32)

it works, my phone found the sd card
but now I don't have a ext4 partition... do i need one??

thanks at all!!!!
29th August 2012, 04:50 PM |#7  
Member
Flag Hyderabad
Thanks Meter: 17
 
More
Quote:
Originally Posted by jenius85

okey the card is recognized without the smartphone...
now I removed the ext4 partition and format it again (fat32)

it works, my phone found the sd card
but now I don't have a ext4 partition... do i need one??

thanks at all!!!!

Only if you want to remove problems like low internal memory and want to use A2SD
30th August 2012, 02:34 AM |#8  
Member
Thanks Meter: 1
 
More
My phone doesn't detect it either.

at start it gives small card with ! mark.

I tried formatting the card wholly with fat32,

I even tried making different partitions fat32+ext4.

In both ways my phone doesn't detect the memory card.

But when I do the update in recovery mode it updates through sd card.

My memory card is perfectly working on PC and other devices.
30th August 2012, 09:40 AM |#9  
xpmode's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 325
 
More
Try using the partition sd card option in recovery if you want to use Link2SD, A2SD or S2E.
30th August 2012, 09:48 AM |#10  
shortyoko's Avatar
Senior Member
Flag Sofia
Thanks Meter: 387
 
More
Guys, do the cards ext2 or 3 , not 4. Don't know why but...... It worked for me. And if you partition them, make both partitions primary.
The Following 2 Users Say Thank You to shortyoko For This Useful Post: [ View ]
25th November 2012, 01:29 PM |#11  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by shortyoko

Guys, do the cards ext2 or 3 , not 4. Don't know why but...... It worked for me. And if you partition them, make both partitions primary.

Thank you very much..I had the same problem, I formatted my SD card to ext3,fat32 and a swap partition and Wolla..its working fine.

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes