5,594,564 Members 33,083 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Android Jelly Bean 4.1.1 on Samsung tab GT-P1000

Tip us?
 
adhikariom
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Aug 2012
Location: Dublin
Phone Android Jelly Bean 4.1.1 on Samsung tab GT-P1000

I have successfully installed Android Jelly Bean 4.1.1 with CyanogenMod 10 on Samsung Galaxy Tab GT-P1000. But it has occurred errors while using rare camera and can not see the Storage option from settings. Even, I dont know how to play video files. if anybody knows to fix these problems, please let me know... Thanks !
 
gboniel
Old
#2  
gboniel's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 43
Posts: 180
Join Date: Jul 2012
Are you using cm10 build 4 from get.cm? I'm using that one and I use angel camera for rear camera to work..

Sent from my GT-P1000 using xda app-developers app
 
jeffrey_nicol
Old
(Last edited by jeffrey_nicol; 30th August 2012 at 07:10 AM.)
#3  
jeffrey_nicol's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 19
Join Date: Aug 2012
Location: PH
Quote:
Originally Posted by adhikariom View Post
I have successfully installed Android Jelly Bean 4.1.1 with CyanogenMod 10 on Samsung Galaxy Tab GT-P1000. But it has occurred errors while using rare camera and can not see the Storage option from settings. Even, I dont know how to play video files. if anybody knows to fix these problems, please let me know... Thanks !
hi.

rare camera still not working, Everybody have that issue but u can try installing 3rd party camera apps that might work for you..

for video files mine work well in MX video player. try installing that..

storage option meaning external sdcard or internal card.. or both.. it work both in humberos build with card patch.

try reading in the development thread. it will help u alot..

bye..jef
 
adhikariom
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Aug 2012
Location: Dublin
Hi i have installed cm10 preview 20120829 and my sim (Galaxy Tab GT-P1000) does not work but video is working now and still having problem. Browser stop working some times. Please anyone help me. Should I go back to 2.3.6 (Overcome ROM).

Quote:
Originally Posted by jeffrey_nicol View Post
hi.

rare camera still not working, Everybody have that issue but u can try installing 3rd party camera apps that might work for you..

for video files mine work well in MX video player. try installing that..

storage option meaning external sdcard or internal card.. or both.. it work both in humberos build with card patch.

try reading in the development thread. it will help u alot..

bye..jef
 
adhikariom
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Aug 2012
Location: Dublin
Quote:
Originally Posted by gboniel View Post
Are you using cm10 build 4 from get.cm? I'm using that one and I use angel camera for rear camera to work..

Sent from my GT-P1000 using xda app-developers app

Thank you for letting me about angel camera to use camera... rear camera is working now. I have installed cm10 preview1 20120829 and my sim (Galaxy Tab GT-P1000) does not work but video is working now and still having problem. Browser stop working some times. Please anyone help me. Should I go back to 2.3.6 (Overcome ROM).
 
gboniel
Old
#6  
gboniel's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 43
Posts: 180
Join Date: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by adhikariom View Post
Thank you for letting me about angel camera to use camera... rear camera is working now. I have installed cm10 preview1 20120829 and my sim (Galaxy Tab GT-P1000) does not work but video is working now and still having problem. Browser stop working some times. Please anyone help me. Should I go back to 2.3.6 (Overcome ROM).
Hi, why don't you try CM9.1? It's a pretty solid build IMO, the rear camera works, just don't tap and hold to focus or it will crash. Regarding browser issue, try to use Maxthon or Dolphin browser, i personally use them.

Sent from my GT-P1000 using xda app-developers app
 
GreNME
Old
#7  
Member
Thanks Meter 2
Posts: 41
Join Date: Nov 2010
Is there some reason the keyboard is missing from this install? What is present on the system looks and feels great, but I can't get this thing on my wifi network or even log in to Google services without a keyboard.
 
hamish3596@gmail.com
Old
#8  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Dec 2010
Tablet Sapir CM10 KANG

Quote:
Originally Posted by adhikariom View Post
I have successfully installed Android Jelly Bean 4.1.1 with CyanogenMod 10 on Samsung Galaxy Tab GT-P1000. But it has occurred errors while using rare camera and can not see the Storage option from settings. Even, I dont know how to play video files. if anybody knows to fix these problems, please let me know... Thanks !
Hey
I have just installed the SAPIR CM10 KANG nightly build dated 6th Sept.
As above the rear camera crashes and if you mess about with the keyboard settings from the pull down menu it crashes too.
Other than that, so far, it is very very good. I don't know about battery life yet.
I tried the CM 10 Unofficial erezak ROM dated 3rd Sept but it would only do voice input, no option for keyboard.
The SAPIR build with Apex Launcher is running very well.
It didn't rebuild my apps and data, I came from AOKP build 38 pre MTD.
When I initially installed the erezak ROM and it updated CWM it went into a bootloop. Hard reset. Boot into Recovery and start again sorted it out. It took two full wipes and installs to get over another endless boot situation. It was the same with the SAPIR build too.
All in all I'm very excited to have a JB device to play with. My i9300 is begging to be updated but I don't really want to install CM or a leaked build just yet....
Good luck!
Hamish
 
gboniel
Old
#9  
gboniel's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 43
Posts: 180
Join Date: Jul 2012
You should get the Sept 11 build of ezerak, camera is fully functional now, no crashes whatsoever... Regarding keyboard from pull down menu, never had any problem with it. I use SwiftKey 3, hacker keyboard, IDE keyboard.

Sent from my GT-P1000 using xda app-developers app
The Following User Says Thank You to gboniel For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
betoz
Old
#10  
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 18
Join Date: Apr 2012
Anyone know why this ROM use the IMEI as Serial number? And left IMEI empty? I thins this is why is not connecting to mobile network.

The Following User Says Thank You to betoz For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes