FORUMS

Analysis & Opinion

Top Forum Discussions

mtk6755 ERROR: NAND Flash was not detected

124 posts
Thanks Meter: 37
 
By split52, Senior Member on 2nd September 2012, 07:16 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
hi, after upgrade new rom, my mtk6755 is dead, used flashtool and on memory test i get the message ERROR: NAND Flash was not detected, some help??
thanks
 
 
3rd September 2012, 04:20 PM |#2  
split52's Avatar
OP Senior Member
Flag Barcelona
Thanks Meter: 37
 
More


Uploaded with ImageShack.us
3rd September 2012, 04:23 PM |#3  
split52's Avatar
OP Senior Member
Flag Barcelona
Thanks Meter: 37
 
More


Uploaded with ImageShack.us
9th January 2013, 12:53 AM |#4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Exclamation problem in x810d
me too
thumbnails106.imagebam.com/23093/98d25a230925382.jpg
30th January 2013, 11:57 AM |#5  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
More
Same problem..
Phone boot up, backlight is on, but the screen is blank.
The Following 2 Users Say Thank You to conteabba For This Useful Post: [ View ]
8th March 2013, 07:54 PM |#6  
Junior Member
Flag Kuala Terengganu
Thanks Meter: 7
 
More
Wink Finally solved the problem...
I've a some problem... but after google a few weeks, i've solved the problem...
Thanks to my phone seller for advice and mr. ramsuresh4 for excellent tutorials...

Here my way...

1. Download SP flash tool (I think you already have) and Smartphone multiport download tool = http://www.mediafire.com/?1ycvu9ywv7vjnhv.
2. Open and run as admin - SPMultiPortFlashDownloadProject.
3. Click file, open download agent name' and add 'MTK_AllInOne_DA.bin'.
4. Open factory database and select the .mdb file.
5. Click scatter file - and select the .txt scatter file.
6. Then the 'top three boxes (LCD and camera driver) . You click last - ???????? button and unlock it for changing driver parameters.
7. Remember the 1st box for back camera, 2nd box for front camera, 3rd box for display driver.
8. My recommended :
under sensor 1 selectv5647_raw
under sensor 2 select:hi704_yuv
under sensor 3 select:T050UWV014NS or if it doesnt work LM050AMYBO1E
(if doesnt work change again and again)
9. Select high speed and no battery (I think no need to do).
10. Simply close the Tool. then open, SP flash tool
11. Select scatter loading, and load the same 'scatter file' , which you previously opened in the 'multiport download tool'
12. SELECT 'UBOOT' ONLY AND NOT SELECT OTHER ALL PARAMETERS. THEN CLICK DOWNOAD.

Then reboot your phone and check... display is ok ?
If not ok, Then again open smartphone multiport download tool and change the display driver and do the same all things previously.
You have to do repeatly, until, you are getting display normal.
The same thing for camera's working also.

Credit to : ramsuresh4

Referral link :
http://forum.xda-developers.com/show...1942268&page=4
http://www.nxglabs.in/nxgblog/?p=324

Hope your phone working again... thank you...
The Following 3 Users Say Thank You to masterofdarker For This Useful Post: [ View ]
30th April 2013, 05:33 AM |#7  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by masterofdarker

I've a some problem... but after google a few weeks, i've solved the problem...
Thanks to my phone seller for advice and mr. ramsuresh4 for excellent tutorials...

Here my way...

1. Download SP flash tool (I think you already have) and Smartphone multiport download tool = http://www.mediafire.com/?1ycvu9ywv7vjnhv.
2. Open and run as admin - SPMultiPortFlashDownloadProject.
3. Click file, open download agent name' and add 'MTK_AllInOne_DA.bin'.
4. Open factory database and select the .mdb file.
5. Click scatter file - and select the .txt scatter file.
6. Then the 'top three boxes (LCD and camera driver) . You click last - ???????? button and unlock it for changing driver parameters.
7. Remember the 1st box for back camera, 2nd box for front camera, 3rd box for display driver.
8. My recommended :
under sensor 1 selectv5647_raw
under sensor 2 select:hi704_yuv
under sensor 3 select:T050UWV014NS or if it doesnt work LM050AMYBO1E
(if doesnt work change again and again)
9. Select high speed and no battery (I think no need to do).
10. Simply close the Tool. then open, SP flash tool
11. Select scatter loading, and load the same 'scatter file' , which you previously opened in the 'multiport download tool'
12. SELECT 'UBOOT' ONLY AND NOT SELECT OTHER ALL PARAMETERS. THEN CLICK DOWNOAD.

Then reboot your phone and check... display is ok ?
If not ok, Then again open smartphone multiport download tool and change the display driver and do the same all things previously.
You have to do repeatly, until, you are getting display normal.
The same thing for camera's working also.

Credit to : ramsuresh4

Referral link :
http://forum.xda-developers.com/show...1942268&page=4
http://www.nxglabs.in/nxgblog/?p=324

Hope your phone working again... thank you...


What scatterfile are you using?
The Following User Says Thank You to spideric For This Useful Post: [ View ]
30th April 2013, 02:39 PM |#8  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
I keep getting "Incorrect scatter file naming" trying to load my scatter file: MT6589_Android_scatter_emmc
1st May 2013, 06:09 AM |#9  
Junior Member
Flag Kuala Terengganu
Thanks Meter: 7
 
More
Quote:
Originally Posted by spideric

I keep getting "Incorrect scatter file naming" trying to load my scatter file: MT6589_Android_scatter_emmc

Quote:
Originally Posted by spideric

What scatterfile are you using?

The scatterfile you need is inside in your firmware... if you load a right firmware, you should be can load the scatterfile without problem... if you have problem again, just ask, i'll try the best to help you as far as I know... thanks...
1st May 2013, 01:20 PM |#10  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by masterofdarker

The scatterfile you need is inside in your firmware... if you load a right firmware, you should be can load the scatterfile without problem... if you have problem again, just ask, i'll try the best to help you as far as I know... thanks...


I keep hitting unlock after I've entered the values & nothing happens. (As per posts above, I keep hitting unlock)

Attachment
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Capture.JPG
Views:	9753
Size:	125.0 KB
ID:	1927201  
1st May 2013, 03:40 PM |#11  
Junior Member
Flag Kuala Terengganu
Thanks Meter: 7
 
More
Smile
Quote:
Originally Posted by spideric

I keep hitting unlock after I've entered the values & nothing happens. (As per posts above, I keep hitting unlock)

Attachment

Sorry friend for late reply... i think you got the problem with MDT flashtool... try redownload software or use another version... make sure you already install the right driver for your android phone (for sp flashtool)...
Last edited by masterofdarker; 2nd May 2013 at 10:41 AM.

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes