Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[GUIDE] Unlocking Bootloader with Unlock Allowed:NO!

OP Fantomas.

20th September 2012, 05:00 PM   |  #1  
Fantomas.'s Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 113
 
168 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
Unlock Bootloader Allowed:NO for all Sony Ericsson and most SONY!!!!


Ok, so I thought I could share this method because it's really easy and quite cheap as well.

I've seen many people on the forum not being able to unlock the bootloader, I gave them advice but it looks like there's too many of them.

The thing is...you cannot really unlock the bootloader when you have: "Bootloader unlock allowed: no"
( you can check by typing in dialer *#*#7372489#*#* then >service info> configuration.) (you won't be able to see it on JJ's ROM, he removed this feature)
This basically means that your carrier prevents your phone to get into fastboot mode. It's the carrier, so don't blame Sony! The reason is obvious, with this configuration, you cannot use different carrier SIM cards.

So if you want to use another SIM or unlock the boootloader to be able to flash all the custom ROMs, you can either do it a pretty expensive way, or do it My Way which I'm gonna explain.
And if you don't give a **** about custom ROMs and just want to use different SIMs, I got good news! It shouldn't void your warranty! - the bootloader will remain locked and but now you will be able to unlock it yourself for free. EDIT: Apparently it unlocks the bootloader too. I haven't noticed this though, in the S1tool test, it showed me my BL is still locked, but one of the users (Patrol619) stated that it automatically unlocked his bootloader. You can watch this video for some useful info. http://www.youtube.com/watch?v=sn-Vubgka1M&noredirect=1
Remember, if you have this configuration, you MUST PAY TO UNLOCK THE BL. So don't waste time looking for a free method.

But now to the point!
Go to wotanserver.com and select your phone. You will pay only 7.99 Euros now (used to be 10, then 5 ) plus you can flash 2different ftf's


Go through the steps, you can use a metal wire or a pin instead of the test-pointers if you don't have them.
After you finish, you will be free to use ANY SIM and Unlock the bootloader without losing DRM keys or through SONY.
I think I could mention just one more thing...If you want to unlock your BL without losing DRM keys (there's a guide on the forums) and you get an error, it's probably because of your manufacture number, if it's older than 12w10, so you have to do it the official way by Sony.


I hope this will be helpful to you, I've used this method and it worked perfectly.

Obviously.....I'm not responsible for any damage you do to your device, computer or car or anything else

And last but not least: Press the Thanks button!!
Last edited by Fantomas.; 4th January 2013 at 10:43 PM.
The Following 16 Users Say Thank You to Fantomas. For This Useful Post: [ View ]
20th September 2012, 05:10 PM   |  #2  
Aiwa's Avatar
Senior Member
Flag Bristol
Thanks Meter: 54
 
349 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Meh, I ain't paying for that ****, plus erry1 knows this.
20th September 2012, 05:40 PM   |  #3  
Fantomas.'s Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 113
 
168 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
Quote:
Originally Posted by Aiwa

Meh, I ain't paying for that ****, plus erry1 knows this.

Well as I said, I saw a lot of people not knowing about it. Anyway, I tried to help. I'm not forcing you to buy it. So keep your negative comments to yourself.

Sent from my ST18i using xda premium
The Following 4 Users Say Thank You to Fantomas. For This Useful Post: [ View ]
20th September 2012, 05:53 PM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
14 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
Quote:
Originally Posted by Aiwa

Meh, I ain't paying for that ****, plus erry1 knows this.

I actually found this very helpful. Thanks Fantomas! I'll buy it tonight. I'm new to android and I was looking for this a long time

Sent from my ST18i using xda premium
20th September 2012, 06:31 PM   |  #5  
Aiwa's Avatar
Senior Member
Flag Bristol
Thanks Meter: 54
 
349 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Quote:
Originally Posted by Fantomas.

Well as I said, I saw a lot of people not knowing about it. Anyway, I tried to help. I'm not forcing you to buy it. So keep your negative comments to yourself.

Sent from my ST18i using xda premium

Love you too.
The Following User Says Thank You to Aiwa For This Useful Post: [ View ]
5th October 2012, 12:15 AM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
So does the wotanserver website unlock the bootloader so I can put custom roms on my phone
5th October 2012, 02:41 PM   |  #7  
Fantomas.'s Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 113
 
168 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
Quote:
Originally Posted by harryj1995

So does the wotanserver website unlock the bootloader so I can put custom roms on my phone

No. It doesn't unlock the bootloader, it lets you unlock the bootloader. If you have a SIM locked phone, you cannot get into fastboot mode. If you can't get into fastboot, you cannot unlock the bootloader.
But after doing the wotanserver unlocking, you can do it yourself. It's quite easy.
The Following 3 Users Say Thank You to Fantomas. For This Useful Post: [ View ]
5th October 2012, 04:23 PM   |  #8  
Ray!'s Avatar
Member
Flag Chicago
Thanks Meter: 8
 
80 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
My phone is Unlock Allowed:NO but i can use every sim on my phone and it's work fine!
5th October 2012, 04:30 PM   |  #9  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
3 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
How do I find out if my phones Sim locked and fastboots locked
5th October 2012, 04:41 PM   |  #10  
XperienceD's Avatar
Senior Member
Flag Here =)
Thanks Meter: 2,452
 
7,379 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
Quote:
Originally Posted by harryj1995

How do I find out if my phones Sim locked and fastboots locked

By reading the fourth sentence in the OP , or you could try a different SIM or try getting into fastboot mode.

The Following User Says Thank You to XperienceD For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes