Post Reply

How To Videos on the Samsung Galaxy S III (How To Root, Install Roms, & etc) 08/10/13

OP wwjoshdew

16th December 2012, 01:52 PM   |  #41  
wwjoshdew's Avatar
OP Recognized Contributor
KCMO
Thanks Meter: 1,389
 
1,366 posts
Join Date:Joined: Dec 2008
More
Added about three new videos to the OP. There will be more to come. I have two pretty cool cases that I'll have on my channel (for the S3) in the next couple days, Note II, and Evo 4G LTE videos as well!

How To Install Frankenstein's kilLJoy7 on the S3
http://www.youtube.com/watch?v=w2kGLMszPz8

Urban Armor Gear Composite Case with Impact Resistant Bumpers for Samsung Galaxy S III/S3
http://www.youtube.com/watch?v=ZHq-m6lyJ2A

Elago G5 Breathe Case for Galaxy S3
http://www.youtube.com/watch?v=5BKVYcERBDk

EDIT: OH! And an update on the Galaxy S III Toolkit as well!
http://forum.xda-developers.com/show...&postcount=195
Last edited by wwjoshdew; 16th December 2012 at 01:55 PM.
27th December 2012, 06:58 PM   |  #42  
Senior Member
Thanks Meter: 7
 
101 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
More
So, I followed all of the instructions in the root video, got to where I closed Odin, and now I have a black screen... I really don't know what to do at this point. Did I just brick my phone?

It will show the Samsung logo after a reboot, but after that, nothing, and the blue notification LED will stay lit.

EDIT: It looks like the root I applied was for 4.0... and not 4.1. Am I screwed?
Last edited by Shushunmire; 27th December 2012 at 07:01 PM.
27th December 2012, 07:02 PM   |  #43  
wwjoshdew's Avatar
OP Recognized Contributor
KCMO
Thanks Meter: 1,389
 
1,366 posts
Join Date:Joined: Dec 2008
More
Quote:
Originally Posted by Shushunmire

So, I followed all of the instructions in the root video, got to where I closed Odin, and now I have a black screen... I really don't know what to do at this point. Did I just brick my phone?

It will show the Samsung logo after a reboot, but after that, nothing, and the blue notification LED will stay lit.

You're on a SOFT BRICK! Don't panic. The toolkit hasn't been updated to jelly bean yet, but he confirmed he's working on it. right now you need to restore a nandroid or flash a stock rooted rom back to your phone to get it working again. Basically it tired to install a 4.0.4 boot image and it's not accepting it.
27th December 2012, 07:04 PM   |  #44  
Senior Member
Thanks Meter: 7
 
101 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
More
Quote:
Originally Posted by wwjoshdew

You're on a SOFT BRICK! Don't panic. The toolkit hasn't been updated to jelly bean yet, but he confirmed he's working on it. right now you need to restore a nandroid or flash a stock rooted rom back to your phone to get it working again. Basically it tired to install a 4.0.4 boot image and it's not accepting it.

I'm looking for some links to do that now, but do you happen to have a link detailing the process for flashing a stock rooted ROM?

I have experience flashing with an EVO, so I'm sure it's not the same process.

EDIT: I assume I can use your video for flashing Android JB via Odin?
27th December 2012, 07:09 PM   |  #45  
wwjoshdew's Avatar
OP Recognized Contributor
KCMO
Thanks Meter: 1,389
 
1,366 posts
Join Date:Joined: Dec 2008
More
Quote:
Originally Posted by Shushunmire

I'm looking for some links to do that now, but do you happen to have a link detailing the process for flashing a stock rooted ROM?

I have experience flashing with an EVO, so I'm sure it's not the same process.

EDIT: I assume I can use your video for flashing Android JB via Odin?

Yup. Or you can use http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2017470.

Sent from my SPH-L900 using Tapatalk 2
The Following User Says Thank You to wwjoshdew For This Useful Post: [ View ]
27th December 2012, 07:27 PM   |  #46  
Senior Member
Thanks Meter: 7
 
101 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
More
Quote:
Originally Posted by wwjoshdew

Yup. Or you can use http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2017470.

Sent from my SPH-L900 using Tapatalk 2

I did the Odin install from the video as I had already had that downloaded. It worked. Thank you very much for the help!
9th January 2013, 07:42 AM   |  #47  
djboy's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 9
 
12 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
thanks a lot for this!
Nothing better for learning than videos of the actual actions. New to this stuff and this helps a LOT
The Following User Says Thank You to djboy For This Useful Post: [ View ]
31st January 2013, 05:12 AM   |  #48  
wwjoshdew's Avatar
OP Recognized Contributor
KCMO
Thanks Meter: 1,389
 
1,366 posts
Join Date:Joined: Dec 2008
More
Added a new video to the OP. I'm still around, and more videos of this device will come! (And for a long time too. The Galaxy S3 isn't going anywhere)

How To Install CyanogenMod 10.1 Android 4.2.1
http://www.youtube.com/watch?v=5Nsk-XY5j4c

2nd February 2013, 03:25 PM   |  #49  
Member
Flag Kissimmee
Thanks Meter: 7
 
37 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
that stein video was good on 2 fronts did not know you could use goo to downgrade twrp
16th March 2013, 03:51 AM   |  #50  
Junior Member
Thanks Meter: 5
 
15 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
no clue what the problem is that i am having. i followed your video instructions to a tee and at first i went with the latest snapshot build from 3/4/13.
i went from stock rom to this new rom....it completed and loaded up the cm logo, but then said unfotunatly com.google..process .gapps has stopp...then unfortunately setup wizard has stopped

so i restored my stock backup and tried again...same thing....tried again with the one you showed in the video from 2013-01-21...same problem

thoughts?
Last edited by Maynard46; 16th March 2013 at 04:22 AM.

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
galaxy s iii, how to videos, wwjoshdew
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Sprint Galaxy S III General by ThreadRank