Chainfire Turns Your Bootanimation into a Logging Center

Having a nice boot animation certainly adds a little bit of aesthetic polish to your … more

Android TV Launcher Pushed to Google Play

Over the past decade, the tech universe has seen two drastic and widely contrasting changes with … more

Cyngn, OnePlus, Micromax – The Legal Battle

Recently, a battle has been waging in India over the rights to distribute the commercial … more

Lean Mean Battery Power Saving App Review

We talk a lot about battery topics here at XDA TV. We talk about everything from Power Banks to USB … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] How do you flash a Verizon Galaxy S3 to SPRINT?

OP diamondprincessxoo

7th October 2012, 08:35 AM   |  #1  
diamondprincessxoo's Avatar
OP Member
Flag Queens
Thanks Meter: 9
 
86 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
Im sort of new with flashing a phone to a different carrier. ive done everything from rooting and custom roms but never this...

im considering buying a samsung galaxy s3 for verizon, but i need to know if its possible to flash it to sprint and if so, how to flash it.

ive seen different posts and different websites saying u can go to sprint and ask them to activate it... i doubt that will ever work. i just want to know the steps to flashing the phone from verizon to sprint (maybe like a software or a set of steps?) --- before i buy the phone...

if anyone can help id really appreciate it.


7th October 2012, 12:34 PM   |  #2  
Senior Member
Flag Colonial Heights,VA
Thanks Meter: 1,088
 
2,706 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
Quote:
Originally Posted by diamondprincessxoo

Im sort of new with flashing a phone to a different carrier. ive done everything from rooting and custom roms but never this...

im considering buying a samsung galaxy s3 for verizon, but i need to know if its possible to flash it to sprint and if so, how to flash it.

ive seen different posts and different websites saying u can go to sprint and ask them to activate it... i doubt that will ever work. i just want to know the steps to flashing the phone from verizon to sprint (maybe like a software or a set of steps?) --- before i buy the phone...

if anyone can help id really appreciate it.


I haven't seen this done yet, may be easier to just but a Sprint one.

Your issue will be the radios Verizon goes off a different bandwidth. And unless you get the developer edition, you have to deal with the locked boot loader bs.

Sent from Pluto.
7th October 2012, 01:44 PM   |  #3  
diamondprincessxoo's Avatar
OP Member
Flag Queens
Thanks Meter: 9
 
86 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Speedin07si

I haven't seen this done yet, may be easier to just but a Sprint one.

Your issue will be the radios Verizon goes off a different bandwidth. And unless you get the developer edition, you have to deal with the locked boot loader bs.

Sent from Pluto.


damn =/ that sucks


thanks anyways.
7th October 2012, 02:04 PM   |  #4  
diamondprincessxoo's Avatar
OP Member
Flag Queens
Thanks Meter: 9
 
86 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
i know this may not be legal but what if i use the esn/imei from my old samsung galaxy s phone? do you think it still would have a chance to work?
7th October 2012, 06:22 PM   |  #5  
Naddict's Avatar
Senior Member
Flag 28.2S, 92.1W
Thanks Meter: 13,817
 
8,467 posts
Join Date:Joined: Nov 2011
More
Quote:
Originally Posted by diamondprincessxoo

i know this may not be legal but what if i use the esn/imei from my old samsung galaxy s phone? do you think it still would have a chance to work?

no
16th November 2012, 05:23 AM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
9 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
its possible
i have flashed like 4 verizon s3's to boost same method as sprint.
3g works
mms works


Quote:
Originally Posted by diamondprincessxoo

Im sort of new with flashing a phone to a different carrier. ive done everything from rooting and custom roms but never this...

im considering buying a samsung galaxy s3 for verizon, but i need to know if its possible to flash it to sprint and if so, how to flash it.

ive seen different posts and different websites saying u can go to sprint and ask them to activate it... i doubt that will ever work. i just want to know the steps to flashing the phone from verizon to sprint (maybe like a software or a set of steps?) --- before i buy the phone...

if anyone can help id really appreciate it.


18th February 2013, 07:32 PM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Can anyone help me figure out what i am doing wrong to get 3G and MMS working???????
Guys i cannot for the life of me figure out what i am doing wrong..
I have tried this so many different times and still getting the same results...
I have voice and text so i have done snnn repair already can make call from boost number send text ...
when i have the sim in sometimes i can get 1X but never 3G..
I have tried the following settings from here http://forum.xda-developers.com/show...1727949&page=5
I know that i am pretty close but not quite there... can someone please help???
18th February 2013, 08:02 PM   |  #8  
metalfan78's Avatar
Senior Member
Flag Littleton, CO
Thanks Meter: 1,784
 
4,023 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
More
Re: [Q] How do you flash a Verizon Galaxy S3 to SPRINT?
Quote:
Originally Posted by Speedin07si

I haven't seen this done yet, may be easier to just but a Sprint one.

Your issue will be the radios Verizon goes off a different bandwidth. And unless you get the developer edition, you have to deal with the locked boot loader bs.

Sent from Pluto.

Yeah, why go through all the brain damage? Just buy a sprint gs3.
4th March 2013, 05:27 AM   |  #9  
Asadullah's Avatar
Senior Member
Flag casselberry
Thanks Meter: 296
 
909 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
More
Quote:
Originally Posted by ervis1

Guys i cannot for the life of me figure out what i am doing wrong..
I have tried this so many different times and still getting the same results...
I have voice and text so i have done snnn repair already can make call from boost number send text ...
when i have the sim in sometimes i can get 1X but never 3G..
I have tried the following settings from here http://forum.xda-developers.com/show...1727949&page=5
I know that i am pretty close but not quite there... can someone please help???

How did you get voice and text? I have 3g but no voice or text which is really crazy
9th March 2013, 12:50 AM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
20 posts
Join Date:Joined: May 2012
will never have lte service
correct me if i'm wrong but i've been reading that the LTE from at&t version and sprint aren't compatible so that would lead me to think that a verizon phone on sprint would never have LTE

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
flash, how to flash, samsung galaxy s3, sprint, verizon
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes