Post Reply

RAZR i Root

OP mattlgroff

9th October 2012, 04:00 PM   |  #1  
mattlgroff's Avatar
OP Recognized Developer
Flag San Diego
Thanks Meter: 2,387
 
2,233 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Donate to Me
More
Root Your RAZR i

Before you do anything, you must unlock the bootloader on your RAZR i. See my thread here for details: http://forum.xda-developers.com/show...php?p=32576654
If you do NOT want to unlock your bootloader, use this x86 version of motofail2go by Dan Rosenberg: http://174.132.194.66/~batakang//ftp...l2go_razri.zip

What does this do?
Flash this .zip in Clockworkmod by turl1 to Root your device.

Download:
http://batakang.com/ftp/RAZRi/RootUtility/RAZRiRoot.zip




Brought to you by Batakang and turl1 for his Clockworkmod Recovery. Cheers!
Last edited by mattlgroff; 2nd December 2012 at 09:29 AM. Reason: Now a flashable .zip instead.
The Following 31 Users Say Thank You to mattlgroff For This Useful Post: [ View ]
17th October 2012, 10:30 AM   |  #2  
ZeuBug's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 505
 
748 posts
Join Date:Joined: Aug 2007
Yeah! now I'm rooted, I'm ready to theme... Thanks for this simple root methode.
But, if I make mistake(s) while modify system apks, is there a solution to go back to original? I have to modify framework and a lot of system apks, it will not easy to do that only with root explorer...

Thanks and happy Razr i!
17th October 2012, 10:38 AM   |  #3  
mattlgroff's Avatar
OP Recognized Developer
Flag San Diego
Thanks Meter: 2,387
 
2,233 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ZeuBug

Yeah! now I'm rooted, I'm ready to theme... Thanks for this simple root methode.
But, if I make mistake(s) while modify system apks, is there a solution to go back to original? I have to modify framework and a lot of system apks, it will not easy to do that only with root explorer...

Thanks and happy Razr i!

Here you are

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1936512
17th October 2012, 10:42 AM   |  #4  
ZeuBug's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 505
 
748 posts
Join Date:Joined: Aug 2007
Quote:
Originally Posted by mattlgroff

Here you are

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1936512

I saw that but I didn't realize it could flash .zips... so I go to work a little bit and going back here just after! Happy to see you here!

Sent from my XT890 using xda premium
17th October 2012, 10:43 AM   |  #5  
mattlgroff's Avatar
OP Recognized Developer
Flag San Diego
Thanks Meter: 2,387
 
2,233 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ZeuBug

I saw that but I didn't realize it could flash .zips... so I go to work a little bit and going back here just after! Happy to see you here!

Sent from my XT890 using xda premium

We can't flash zips just yet, need a custom recovery. These are not flashable, but contain fastbootable files for the firmware's system and boot images. The systems are not signed so it won't work on locked device.
The Following User Says Thank You to mattlgroff For This Useful Post: [ View ]
17th October 2012, 02:50 PM   |  #6  
ZeuBug's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 505
 
748 posts
Join Date:Joined: Aug 2007
Quote:
Originally Posted by mattlgroff

We can't flash zips just yet, need a custom recovery. These are not flashable, but contain fastbootable files for the firmware's system and boot images. The systems are not signed so it won't work on locked device.

But could we do it: adb push framework-res.apk /system/framework/framework-res.apk ?
17th October 2012, 06:45 PM   |  #7  
mattlgroff's Avatar
OP Recognized Developer
Flag San Diego
Thanks Meter: 2,387
 
2,233 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ZeuBug

But could we do it: adb push framework-res.apk /system/framework/framework-res.apk ?

Well if your framework-res.apk is broken the phone tends to not boot normally. If you did have working adb you would need to mount the system as re-writable. Whether this is with the root exploit and stopping the batch at the "adb remount" command or flashing the razr_i_boot_insecured.img to allow you to run "adb remount" doesn't make a difference.

Fastboot flashing system works even if adb doesn't (assuming you have good enough battery power or a factory-style adapter from Team Black Hat).
The Following User Says Thank You to mattlgroff For This Useful Post: [ View ]
17th October 2012, 07:03 PM   |  #8  
ZeuBug's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 505
 
748 posts
Join Date:Joined: Aug 2007
Quote:
Originally Posted by mattlgroff

Well if your framework-res.apk is broken the phone tends to not boot normally. If you did have working adb you would need to mount the system as re-writable. Whether this is with the root exploit and stopping the batch at the "adb remount" command or flashing the razr_i_boot_insecured.img to allow you to run "adb remount" doesn't make a difference.

Fastboot flashing system works even if adb doesn't (assuming you have good enough battery power or a factory-style adapter from Team Black Hat).

Sorry to ask you more detail, but it will be first time I will modifiy system files without cwm...

1-I could edit your .bat to push my modded apks?
2-with razr_i_boot_insecured.img? which lines I have to keep or not to keep?
3-is-it safe? if I do mistakes, pushing the original apks could solve the problems?
4-what is chmod number for those apks?

Thanks a lot...
17th October 2012, 07:13 PM   |  #9  
mattlgroff's Avatar
OP Recognized Developer
Flag San Diego
Thanks Meter: 2,387
 
2,233 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ZeuBug

Sorry to ask you more detail, but it will be first time I will modifiy system files without cwm...

1-I could edit your .bat to push my modded apks?
2-with razr_i_boot_insecured.img? which lines I have to keep or not to keep?
3-is-it safe? if I do mistakes, pushing the original apks could solve the problems?
4-what is chmod number for those apks?

Thanks a lot...

You can find modified source here:
http://pastebin.com/gnNfBU1H

Just edit the batch in notepad and paste that in. Have framework-res.apk in the same folder. The best idea is to just always have the insecured boot.img on your phone, so you only have to type "adb remount"
The Following User Says Thank You to mattlgroff For This Useful Post: [ View ]
17th October 2012, 11:00 PM   |  #10  
HSD-Pilot's Avatar
Recognized Contributor
Flag NRW
Thanks Meter: 2,121
 
3,363 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
More
Hey Mattlgroff,

after the SS3 Hype is over here, i finally got time to get new stuff into our RazR i Forum. First thing i saw was the new Root Method. I'm right, this can be done with an complete locked Bootloader? Sounds great for many users i guess.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in RAZR i Android Development by ThreadRank