Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,812,248 Members 37,637 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Root]How to Root Note2 [N7100] & keep flash counter 0

Tip us?
 
dr.ketan
Old
(Last edited by dr.ketan; 16th February 2013 at 07:31 AM.)
#1  
dr.ketan's Avatar
Recognized Contributor - OP
Thanks Meter 29,156
Posts: 17,835
Join Date: Apr 2011
Location: Gujarat

 
DONATE TO ME
Default [Root]How to Root Note2 [N7100] & keep flash counter 0

For detail guide about how to root N7100 -
Read
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1896696
Post # 2 and 3 of above said thread



---------------------------------------------------------------
This guide basically written when there was only available method to root device was flashing chenglu's recovery, which was causing to raise flash counter 1 even after triangle away. That was due to samsung's bootloader for Note 2 which have autosum check for recovery. So if you are using any custom recovery your flash counter will raise to 1. Also read this if you want to use CWM recovery and want to reset counter at every boot.

Later Chainfire have introduce 'Cf Auto root' and in that case no need to use this tutorial as CF auto root package includes stock recovery.

Still this guide is useful who have flashed CWM and want to move to stock recovery with reseting counter '0'



Here is guide How to reset counter to '0' and keep device rooted

All credits to Chainfire and chenglu, without their amazing tool we can't have this......




-If you have rooted with CWM recovery
- Your device will have CWM recoovery with root access.
- Download this stock recovery OR This latest stock recovery from LL7 which believe to be patched by samsung.
- Flash with PC Odin for PDA tab.
- Reset counter with Triangle away
- Now your counter will be '0' and you will have now stock recovery but root access will be intact
- You will have binnary count '0' but system status still will be 'custom'
- Reboot to recovery, wipe cache and data
(this step is just for keeping status' official '
You can skip if you have too much data, as this status can be achieved even in semibricked condition by wiping from recovery Or by flashing stock rom from download mode. And in hard bricked this status can't be read ) important thing is to just keep count' 0'.

- You will have binary count '0' and current binary 'official' as well system status 'official'
- with latest bootloader you can't achieve system status 'official' with wipe cache and data too, in that case you may need to reflash stock ROM, reboot normally, play for 10 min and it should be 'official'


New :
How to change system status 'Modified' to 'Normal' in device setting without factory reset.

you can enjoy full root access without worrying of warranty

The Following 90 Users Say Thank You to dr.ketan For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
tchitchicruise
Old
(Last edited by tchitchicruise; 10th October 2012 at 07:46 PM.)
#2  
tchitchicruise's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 358
Posts: 551
Join Date: Mar 2008
Location: France
Quote:
Originally Posted by dr.ketan View Post
Here is guide How to reset counter to '0' and keep device rooted

All credits to Chainfire and chenglu, without their amazing tool we can't have this......

As we have many reported case after reseting counter with Triangle Away, recovery gets broken
So I have manage to keep recovery and Root intact


Right Now updating short instruction
Full video guide and detail instruction for newbie tomorrow.

- Flash chenglu's custom recovery (first line on my signature post #2)
- Your device will have CWM recoovery with root access
- Reset counter with Triangle away
- Here your counter will be zero but,this will break recovery and you won't be able to reboot to recovery.(Don't attempt to check it otherwise count will be raise)
- Download this recovery
- Flash with PC Odin for PDA tab. (Don't use Mobile Odin, otherwise binary count raise)
- Now your counter still will be '0' and you will have now stock recovery but root access will be intact
- You will have binnary count '0' but system status still will be 'custom'
- Reboot to recovery, wipe cache and data
- You will have binary count '0' and current binary 'official' as well system status 'official'
- still you will have root but with stock recovery
you can enjoy full root access without worrying of warranty

Hi Dr !
Your recovery is for this problem ?


Uploaded with ImageShack.us
IF you like my work, if I helped you, or if you find my post useful, please, click THANKS

http://www.forum-generationmobiles.net/
Have a look at http://gearfaces.com/ there my creations, and many other, watches created for watch styler

GALAXY NOTE 3 N9005 XEF ,rooted, knox 0x1 ROM---> All ... lol
GALAXY GEAR V700 XEF ,rooted, ROM---> Null ... lol

2-HTC HD7 32Go (sandisk class2)
-OS: 7.10.7740.10 Mango Official unlocked

The Following User Says Thank You to tchitchicruise For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
dr.ketan
Old
(Last edited by dr.ketan; 16th January 2013 at 08:29 AM.)
#3  
dr.ketan's Avatar
Recognized Contributor - OP
Thanks Meter 29,156
Posts: 17,835
Join Date: Apr 2011
Location: Gujarat

 
DONATE TO ME
No No
This is bootloader bug
while entering recovery just release power button once splash screen appear, above said error will go, and you can entre to recovery.
Plz remove quating of full post.
The Following 6 Users Say Thank You to dr.ketan For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
gee2012
Old
#4  
gee2012's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 3,060
Posts: 8,369
Join Date: Jul 2010
Location: Heerlen
Quote:
Originally Posted by dr.ketan View Post
No No
This is bootloader bug
while entering recovery just release power button once splash screen appear, above said error will go, and you can entre to recovery.
Plz remove quating of full post.
I have said is different thing, once you reset counter, you won't able to reboot to recovery at all.
Mobile Odin Pro flashcounter raise is fixed in version 3.40 afaik
USE Search: /this thread /all threads/Google before posting your question, you`re most likely not the first one having this issue
The Following User Says Thank You to gee2012 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
dr.ketan
Old
#5  
dr.ketan's Avatar
Recognized Contributor - OP
Thanks Meter 29,156
Posts: 17,835
Join Date: Apr 2011
Location: Gujarat

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by gee2012 View Post
Mobile Odin Pro flashcounter raise is fixed in version 3.40 afaik
Mobile odin 3.40 itself first version which have add Note 2 support.
And i have tried (as well many other user reported) that to flash stock recovery, but it does raise counter.
The Following 3 Users Say Thank You to dr.ketan For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
the duderino
Old
#6  
Member
Thanks Meter 16
Posts: 78
Join Date: Sep 2012
Default Pls help

Hi guys where is the flash counter these posts r making me paranoid. Right now I flashed like 3 or 4 things but where is the counter???
The Following User Says Thank You to the duderino For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
afilopou
Old
#7  
afilopou's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 495
Posts: 1,672
Join Date: Oct 2010
Location: Athens
Quote:
Originally Posted by the duderino View Post
Hi guys where is the flash counter these posts r making me paranoid. Right now I flashed like 3 or 4 things but where is the counter???
Vol down +home+power and enter ind download mode.on the upper left screen you see three or four lines.One of them saying something like current binary status

Sent from the Beast
The Following 3 Users Say Thank You to afilopou For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
nikos523
Old
(Last edited by nikos523; 10th October 2012 at 09:15 PM.)
#8  
nikos523's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 66
Posts: 344
Join Date: May 2011
Can't find a reason to wipe.
Why is that necessary?

Quote:
Originally Posted by the duderino View Post
Hi guys where is the flash counter these posts r making me paranoid. Right now I flashed like 3 or 4 things but where is the counter???
In download mode
The Following User Says Thank You to nikos523 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
afilopou
Old
#9  
afilopou's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 495
Posts: 1,672
Join Date: Oct 2010
Location: Athens
Quote:
Originally Posted by nikos523 View Post
Can't find s reason to wipe.
Why is that necessary?



In download mode
You mean the step 9?
If so this will change the system status from custom to official

Sent from the Beast
 
nikos523
Old
#10  
nikos523's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 66
Posts: 344
Join Date: May 2011
Quote:
Originally Posted by afilopou View Post
You mean the step 10?
If so this will change the system status from custom to normal

Sent from the Beast
Yes.
It wasn't necessary for the s3 before.
Maybe is necessary but doesn't make any sense (for me at least)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes