Post Reply

[PLACEHOLDER] [01.10.2013] HTC One X firmware collection for different CID/MID

OP mike1986.

26th October 2012, 07:06 PM   |  #1  
mike1986.'s Avatar
OP Senior Member
XDA-Developers
Thanks Meter: 70,875
 
37,198 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
Donate to Me
More




This thread is a placeholder for all possible firmwares we can get from official HTC OTA's.
Your CID number must be exactly the same. If it's written "HTC__001" it means you can't flash it, if your CID is "02__001". The whole text must match!


Please READ this small F.A.Q. before continuing!




What is firmware.zip?
Firmware.zip is a part of each OTA update from HTC. It contains important part of the firmware like radio, bootloader, recovery, kernel etc..

Why it's important to flash firmware.zip and when should I flash it?
It is recommended to have flashed latest firmware on your device for best modem performance and system stability. Sometimes it's necessary to have latest bootloader flashed because otherwise your device might not work well with new system update.

Does firmware.zip contains radio?
Yes, it does contain radio, and for S-ON devices the only method to update radio is to flash latest firmware.zip

Why it's important to flash it before flashing custom ROM?
Because firmware.zip contains boot.img (ramdisk and kernel) that will replace custom boot.img from any custom ROM you have. That's why you have to flash firmware.zip first, because otherwise boot.img will be overwritten with stock one.
If you already flashed firmware.zip after flashing custom ROM, just flash this particular custom ROM again.

Does firmware.zip contains recovery?
Yes, it does contain recovery image, that's why after flashing firmware.zip you will have to flash custom recovery again, to be able to flash custom ROM afterwards.

Can I flash this firmware.zip on any HTC One?
Not if your device is S-ON. To be able to flash it on S-ON device, your modelid (example: PN0710000) and cidnum (example: HTC__001) must match the firmware.zip version you are about to flash.

If my modelid or cidnum doesn't match, can I brick my device if I try to flash firmware.zip anyway?
As long as your device is S-ON flashing firmware.zip with non matching modelid or cidnum will result in error and nothing will be flashed, so there is no risk of brick.

Do I need to have locked, unlocked or relocked bootloader to be able to flash firmware.zip?
Your bootloader needs to be relocked.

If I can't flash newest firmware.zip because of wrong modeid (MID) or cidnum (CID) does it mean I can't use custom ROM based on the latest HTC update?
In most cases you should be able to run any custom ROM as long as hboot update is not mandatory.

What if there is no firmware.zip for my MID/CID?
Try to find latest OTA update for your original stock ROM and send it to me. I will post firmware.zip here.







How to flash?
(bootloader needs to be relocked)
  1. Re-lock your bootloader (this will most probably wipe content of your device)
  2. Copy downloaded .zip to fastboot.exe location (e.g. c:/SDK/platform-tools/fastboot.exe)
  3. Re-name .zip file to firmware.zip
  4. Open command prompt
  5. Boot your device in fastboot mode (vol down + power ===> fastboot)
  6. Connect device to the PC
  7. In command prompt cd to fastboot.exe location
  8. Make sure you have correct modeid and cidnum (type: fastboot getvar all)
  9. Type: fastboot oem lock (if your device is not relocked yet)
  10. Type: fastboot oem rebootRUU and wait for device to reboot
  11. Type: fastboot flash zip firmware.zip and wait for process to complete
  12. Sometimes flashing for the first time doesn't work, so flash firmware.zip again just to make sure.
  13. Type: fastboot flash zip firmware.zip and wait for process to complete
  14. Type: fastboot reboot
  15. Unlock your bootloader and flash custom recovery if you are going to use custom ROM.

RUUs variants:
Click here
Last edited by mike1986.; 27th March 2014 at 11:20 AM.
The Following 229 Users Say Thank You to mike1986. For This Useful Post: [ View ]
26th October 2012, 07:08 PM   |  #2  
Ambious's Avatar
Senior Member
Flag Haifa
Thanks Meter: 370
 
1,574 posts
Join Date:Joined: May 2008
Donate to Me
More
So we still can't install the update if we have an unusual CID?
The Following User Says Thank You to Ambious For This Useful Post: [ View ]
26th October 2012, 07:12 PM   |  #3  
mike1986.'s Avatar
OP Senior Member
XDA-Developers
Thanks Meter: 70,875
 
37,198 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Ambious

So we still can't install the update if we have an unusual CID?

Yes, you need OTA with proper firmware for your CID.
The Following 7 Users Say Thank You to mike1986. For This Useful Post: [ View ]
26th October 2012, 07:12 PM   |  #4  
M@c|-|oR's Avatar
Senior Member
Flag Niš
Thanks Meter: 279
 
867 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
More
CID: VODAP102 will have to wait, right?
26th October 2012, 07:12 PM   |  #5  
Account currently disabled
Thanks Meter: 144
 
302 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
Quote:
Originally Posted by Ambious

So we still can't install the update if we have an unusual CID?

yes only matching cids

that's wy he made this thread
Last edited by roda1971; 26th October 2012 at 07:16 PM.
26th October 2012, 07:13 PM   |  #6  
orb3000's Avatar
XDA Portal Team / Senior Moderator
Flag T r a v e l i n g Likes: HTC & XDA Dislikes: apples...
Thanks Meter: 3,040
 
22,287 posts
Join Date:Joined: Feb 2007
Donate to Me
Stickied for the time being, please help the OP maintaining thread clean and on topic
The Following 3 Users Say Thank You to orb3000 For This Useful Post: [ View ]
26th October 2012, 07:22 PM   |  #7  
Ambious's Avatar
Senior Member
Flag Haifa
Thanks Meter: 370
 
1,574 posts
Join Date:Joined: May 2008
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by mike1986.

Yes, you need OTA with proper firmware for your CID.

Bummer. My CID is kinda rare (HTC__K18).
26th October 2012, 07:30 PM   |  #8  
mike1986.'s Avatar
OP Senior Member
XDA-Developers
Thanks Meter: 70,875
 
37,198 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Ambious

Bummer. My CID is kinda rare (HTC__K18).

No worries, it will surely get update at some point.
The Following 2 Users Say Thank You to mike1986. For This Useful Post: [ View ]
26th October 2012, 07:35 PM   |  #9  
Ambious's Avatar
Senior Member
Flag Haifa
Thanks Meter: 370
 
1,574 posts
Join Date:Joined: May 2008
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by mike1986.

No worries, it will surely get update at some point.

Yes, but it's unlikely to go online and I can't find an RUU to revert to
26th October 2012, 07:39 PM   |  #10  
mwilky's Avatar
Recognized Developer
Flag Manchester
Thanks Meter: 6,791
 
4,754 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Donate to Me
More
Might wanna put what firmware version it is next to the link mate

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in One X Android Development by ThreadRank