Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,733,899 Members 49,312 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Jiayu G3 Root

Tip us?
 
luznykolo
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 68
Join Date: Nov 2012
Default Jiayu G3 Root

Does any one tested Bin4ry solution on Jiayu G3?

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1886460
The Following User Says Thank You to luznykolo For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
pinibo
Old
#2  
pinibo's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 20
Posts: 102
Join Date: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by luznykolo View Post
Does any one tested Bin4ry solution on Jiayu G3?

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1886460
Not yet. Today I will receive my new Jiayu G3 ... and I would like to root it. So very interested to learn about it.
The Following User Says Thank You to pinibo For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
xjarl
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 39
Posts: 342
Join Date: Dec 2010

 
DONATE TO ME
G3 is easy to root. I did root many G3 last week.

Sent from my Honor U8860 using xda-developers app
Huawei Honor X1>OPPO Find 7A>OPPO Find 7>VIVO Xplay3s>Oneplus one?
 
pinibo
Old
#4  
pinibo's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 20
Posts: 102
Join Date: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by xjarl View Post
G3 is easy to root. I did root many G3 last week.

Sent from my Honor U8860 using xda-developers app
Can you provide the link to the guideline you used?
Is it http://techideki.com/how-to-root-jia...recovery-mode/ ... or the link mentioned above?
 
luznykolo
Old
(Last edited by luznykolo; 10th November 2012 at 08:25 AM.)
#5  
Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 68
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by xjarl View Post
G3 is easy to root. I did root many G3 last week.

Sent from my Honor U8860 using xda-developers app
Yeah sure bro but it will be my first smartphone and I can't copy from any device because i don't have it

I have problem. All look fine but have to messages:

"remote object 'system app/Back-Restor.apk does not exist"
"remote object 'system/bin/ric' does not exist

After that my phone reboot and have a screen:

Full restore

a full restore of all data from a connected
desktop computer has been requested. Do
you want allow this to happen?

If you did not request the restore yourself, do
not allow the operation to proceed. This will
replace any data currently on the device!

Please enter your device encryption
password below

______________________________

If the restore data is encrypted, please enter
the password below

_______________________________

I have to install some backup .apk to my Jiayu G3 phone?
 
pinibo
Old
#6  
pinibo's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 20
Posts: 102
Join Date: Dec 2011
I tried to root my Jiayu G3. I tested whether all drivers were installed correctly.
The situation where I have no battery on the Jiayu G3 and plugged in into the USB port is a problem

Driver is mising for MT65xx preloader ... any clue where this driver can be found?
 
luznykolo
Old
#7  
Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 68
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by pinibo View Post
I tried to root my Jiayu G3. I tested whether all drivers were installed correctly.
The situation where I have no battery on the Jiayu G3 and plugged in into the USB port is a problem

Driver is mising for MT65xx preloader ... any clue where this driver can be found?
can send me files of your drives because i have code 10 error
 
pinibo
Old
#8  
pinibo's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 20
Posts: 102
Join Date: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by luznykolo View Post
can send me files of your drives because i have code 10 error
The drivers you can download via the program pdanet:
http://junefabrics.com/android/download.php
When the program asks to replace some existing drivers, you should do that.

Here you can find the flashtool and recovery.img:
http://pan.baidu.com/share/link?shar...1&uk=537002687
 
luznykolo
Old
(Last edited by luznykolo; 11th November 2012 at 07:41 AM.)
#9  
Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 68
Join Date: Nov 2012
Thanks but what about Mediatek da USB VCOM? I have code 10 after installing.
Smart Phone Flash Tool will be work properly?

All drivers installed correctly but i have message from sp flash tool

SP FLASH TOOL ERROR: (8100)

[Android USB] Can not find USB port!

something different now: New message

Brom error: S_FT_NEED_DOWNLOAD_ALL_FAIL (4050)
Need download all images!
 
pinibo
Old
#10  
pinibo's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 20
Posts: 102
Join Date: Dec 2011
Quote:
Originally Posted by luznykolo View Post
Thanks but what about Mediatek da USB VCOM? I have code 10 after installing.
Smart Phone Flash Tool will be work properly?

All drivers installed correctly but i have message from sp flash tool

SP FLASH TOOL ERROR: (8100)

[Android USB] Can not find USB port!

something different now: New message

Brom error: S_FT_NEED_DOWNLOAD_ALL_FAIL (4050)
Need download all images!
I just was successful in installing the driver for MT65xx Preloader (had to manually install it during the flashing exclamation mark).
When I now connect the phone without battery, I have no more exclamation marks.

Now, when I start the flash tool and connect my device without battery I get every time a different error and a window that pops-up with some (vague) explanation. Also the bottom bar of the flash tool becomes red.

It does not look good to me and I have to dive into more details to see what I should do.
In the device manager I do not have further exlamation marks ....to be continued.

So, it seems I am now on the same level as you are.

The Following User Says Thank You to pinibo For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools
Display Modes