Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,786,442 Members 43,561 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Recover LTE after Brazil firmware

Tip us?
 
rafa00
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 7
Join Date: Apr 2010
Default Recover LTE after Brazil firmware

Hi people,

this is my first post here

i'm from Mexico and my Razr HD is from Telcel

after flash the Retail Brasilian Firmware I lost my 4G LTE because the firmware has a diferent modem from Brasil LTE

for the people who lost LTE after flashing (like me) I have the solution

I just took the firmware from Rogers Canada and extract the modem_signed file and with this modem I have again my LTE from Telcel

I attached the bat file and fastboot files if somebody need it

i didn't attached the modem_signed file because my internet is very slow but you can download it from here

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1943879\\

you just put the modem_signed file in the same folder with the files attached and run the bat file, your phone need to be in fastboot mode
Attached Files
File Type: zip modem_LTE.zip - [Click for QR Code] (156.0 KB, 300 views)
The Following 3 Users Say Thank You to rafa00 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
malditorev
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 20
Join Date: Nov 2012
Location: Mexico City
Hola!

Perdiste el IMEI cuando hiciste estos pasos?
 
rafa00
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 7
Join Date: Apr 2010
Quote:
Originally Posted by malditorev View Post
Hola!

Perdiste el IMEI cuando hiciste estos pasos?
No porque la rom es de latinoamerica eso pasa con la de Vodafone francia

No, that only happen with FR vodafone FW
 
malditorev
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 20
Join Date: Nov 2012
Location: Mexico City
Quote:
Originally Posted by rafa00 View Post
No porque la rom es de latinoamerica eso pasa con la de Vodafone francia

No, that only happen with FR vodafone FW
Great! So that Rogers firmware is OEM Right? Because that ****ty telcel has a whole page of its apps...

Any improvements that you can share? Battery life? Performance?

---------- Post added at 12:32 PM ---------- Previous post was at 12:01 PM ----------

Quote:
Originally Posted by malditorev View Post
Great! So that Rogers firmware is OEM Right? Because that ****ty telcel has a whole page of its apps...

Any improvements that you can share? Battery life? Performance?
I mean Brazil firmware, Rogers Fix
 
rafa00
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 7
Join Date: Apr 2010
Quote:
Originally Posted by malditorev View Post
Great! So that Rogers firmware is OEM Right? Because that ****ty telcel has a whole page of its apps...

Any improvements that you can share? Battery life? Performance?

---------- Post added at 12:32 PM ---------- Previous post was at 12:01 PM ----------



I mean Brazil firmware, Rogers Fix
well, with the brazil firmware you will no have any app of Telcel and the performance I feel it a little bit faster but not much, the only thing that will not chance is the Messages icon because its stored in the sim card, if turn on your phone without your sim card you will see the original Message icon (blue) then if you insert your sim card the screen will be flash a little bit and the Message icon will turn orange with white
 
malditorev
Old
#6  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 20
Join Date: Nov 2012
Location: Mexico City
Quote:
Originally Posted by rafa00 View Post
well, with the brazil firmware you will no have any app of Telcel and the performance I feel it a little bit faster but not much, the only thing that will not chance is the Messages icon because its stored in the sim card, if turn on your phone without your sim card you will see the original Message icon (blue) then if you insert your sim card the screen will be flash a little bit and the Message icon will turn orange with white
Ahh ok. Well I've read that removing all telcel's stuff was a huge improvement on the speed/battery life.
Maybe I will try this on the weekend.
Gracias!
 
estuardo4
Old
#7  
estuardo4's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 24
Posts: 230
Join Date: Jul 2009
Just to let you know, this does not work on CM10. It makes the modem unstable, and can't connect to LTE.

Anyway, thank you for your help.
dashiell.cano Old
#8  
Guest
Thanks Meter 0
Posts: n/a
Default hey

we can also flash the rogers firm full, just download from firmwares thread and open the firm file with winrar, choose the xml file and edit with notepad, erase the following lines

<step var="max-download-size" operation="getvar"/>
<step var="fb_mode_set" operation="oem"/>

save and ready to flash!!!
The Following User Says Thank You to For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
malditorev
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 20
Join Date: Nov 2012
Location: Mexico City
Quote:
Originally Posted by dashiell.cano View Post
we can also flash the rogers firm full, just download from firmwares thread and open the firm file with winrar, choose the xml file and edit with notepad, erase the following lines

<step var="max-download-size" operation="getvar"/>
<step var="fb_mode_set" operation="oem"/>

save and ready to flash!!!
By doing this I recieve a "clean" andriod installation (without any telcel bloatware) and LTE??
dashiell.cano Old
#10  
Guest
Thanks Meter 0
Posts: n/a
ye and u can also replace the modem_signed file with the telcels one and u have a clean android and 4h lte working in Mexico

The Following User Says Thank You to For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes