Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,769,208 Members 38,502 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Slow 3G Speed? Try this

Tip us?
 
socos25
Old
(Last edited by socos25; 28th November 2012 at 02:07 PM.)
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 399
Posts: 1,621
Join Date: Nov 2010
Location: Earth
Thumbs up Slow 3G Speed? Try this

Coming from the Epic 4G I remembered a little script Marcusant wrote awhile back that promised increased 3G speeds. I had forgotten about it, but always had it on my Epic, and didn't think much of it, or even knew if it really worked.

So I noticed my 3G speeds since getting my S3 have seemed slower, so I remembered that thread. Installed it and you can see my results in the picture. 1st three test without, last one with. I was pleasantly surprised. I have done several other tests since this screenshot with similar results. YMMV.

Please make sure to Thank Marcusant.

Thread: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1346680
File: http://dev-host.org/3nzgolp0e54a/DataSpeedTest.zip

Edit: Pic only had one result after patch. Added link to actual file, it is on the 2nd page of the thread.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2012-11-28-08-13-48.jpg
Views:	5701
Size:	33.8 KB
ID:	1518897  
The Following 14 Users Say Thank You to socos25 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
running_the_dream
Old
#2  
running_the_dream's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 83
Posts: 634
Join Date: Jan 2011
Location: Dub C
Cool! I may try this when I get home today. I too am a former Epic guy. That was a nice forum. A LOT of good developers and info.
Up Up Down Down Left Right Left Right
 
socos25
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 399
Posts: 1,621
Join Date: Nov 2010
Location: Earth
It's really helping me out it seems. I don't remember it being this effective on the Epic.
 
LexLuger82
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 86
Posts: 1,169
Join Date: May 2011
For rooted or non rooted?

Sent from my SPH-L710 using xda premium
 
volpe_astuta
Old
#5  
Member
Thanks Meter 16
Posts: 53
Join Date: Nov 2012
Great!

Inviato dal mio Nexus 7 con Tapatalk 2
 
milky1112
Old
#6  
milky1112's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 863
Posts: 1,345
Join Date: Apr 2011
Location: Somewhere on Earth.
Quote:
Originally Posted by socos25 View Post
Coming from the Epic 4G I remembered a little script Marcusant wrote awhile back that promised increased 3G speeds. I had forgotten about it, but always had it on my Epic, and didn't think much of it, or even knew if it really worked.

So I noticed my 3G speeds since getting my S3 have seemed slower, so I remembered that thread. Installed it and you can see my results in the picture. 1st three test without, last one with. I was pleasantly surprised. I have done several other tests since this screenshot with similar results. YMMV.

Please make sure to Thank Marcusant.

Thread: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1346680
File: http://dev-host.org/3nzgolp0e54a/DataSpeedTest.zip

Edit: Pic only had one result after patch. Added link to actual file, it is on the 2nd page of the thread.
Socos had to dig REALLY deep for this one.. lol.. (yes i remember it to from my OG Epic days) lol.. Good one tho!
 
IAmSixNine
Old
(Last edited by IAmSixNine; 28th November 2012 at 05:14 PM.)
#7  
IAmSixNine's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 94
Posts: 588
Join Date: Aug 2010
Location: Dallas
I have the same question as LexLuger82, Does this require root?
I have an EVO LTE and a GS3.
My guess is it does since its a ZIP format..
DropBox lets you sync files across Android, iOS, and Desktop Computers. Sign up for free, install, get me and you extra space! DropBox

Twitter @AndroidTechGuy
Google+
Android Users
 
socos25
Old
#8  
Senior Member - OP
Thanks Meter 399
Posts: 1,621
Join Date: Nov 2010
Location: Earth
Surprisingly enough it is still on the front page of the Epic Development thread, wasn't hard to find at all

Quote:
Originally Posted by milky1112 View Post
Socos had to dig REALLY deep for this one.. lol.. (yes i remember it to from my OG Epic days) lol.. Good one tho!
 
socos25
Old
#9  
Senior Member - OP
Thanks Meter 399
Posts: 1,621
Join Date: Nov 2010
Location: Earth
Quote:
Originally Posted by IAmSixNine View Post
I have the same question as LexLuger82, Does this require root?
I have an EVO LTE and a GS3.
My guess is it does since its a ZIP format..
To install the zip you would have to be rooted, and I believe to change the build.prop file you would need to be rooted as well, so I'm saying yes.
 
milky1112
Old
#10  
milky1112's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 863
Posts: 1,345
Join Date: Apr 2011
Location: Somewhere on Earth.
Quote:
Originally Posted by socos25 View Post
Surprisingly enough it is still on the front page of the Epic Development thread, wasn't hard to find at all
Just one of the stickies that time forgot.. I think i still have that Zip on my SD card from when i had my OG epic! lol Never even thought to flash to my S2 before i gave to wife. lol

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes