Post Reply

Network Unlock your ATT SGS3 for free (howto)

OP stewartsoda

3rd December 2012, 02:11 PM   |  #21  
yulet's Avatar
Senior Member
Flag Edmonton, AB
Thanks Meter: 98
 
170 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
More
After the update it worked on TELUS, too!
Tried with a Wind Mobile sim card.

Sent from my SGH-I747M
3rd December 2012, 09:10 PM   |  #22  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
14 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Bell Canada GS3 Jelly Bean Unlocked
This method worked on my GS3 SGH-I747M Bell Mobility Canada Running Stock Jelly bean that was released yesterday. I tried before on LH1 ice cream sandwich but the last menu option was not there.
3rd December 2012, 09:45 PM   |  #23  
Member
Thanks Meter: 1
 
73 posts
Join Date:Joined: Feb 2008
can i root it and install a custom rom after it ? i have a bell sgs3
3rd December 2012, 11:40 PM   |  #24  
dillis's Avatar
Senior Member
Flag Toronto
Thanks Meter: 53
 
267 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
Quote:
Originally Posted by stewartsoda

I just saw this on Reddit and tried it on my ATT SGS3. I used an old StarHub SIM I had laying around and it didn't ask for the unlock code, so I'm pretty sure it worked.

The instructions are for the GSM Note 2, but the author says it works for the GSM SGS3, too.

http://forum.xda-developers.com/show...89&postcount=1

I think you have to be on a stock ROM to get it to work. I was running UCALH9, bone stock. Don't forget to thank the OP on the other thread!

thanks so much worked for me!
4th December 2012, 04:43 AM   |  #25  
Member
Flag Halifax
Thanks Meter: 8
 
48 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
More
Quote:
Originally Posted by ser_98

can i root it and install a custom rom after it ? i have a bell sgs3

I'm kind of curious about this as well. Is this a "soft" unlock? Can it be "reset" with the phone? Is it Samsung's software that allows it, or is it the modem, so it may be used by custom roms?
4th December 2012, 08:51 AM   |  #26  
Member
Thanks Meter: 1
 
35 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
Running the rooted stock new AT&T Jellybean and it seems to have worked for me. But does anyone know the code to check carrier lock status for sure? I've tried the code that is probably for ICS or maybe the I9300 and it didn't work. I tried *#7465625# .

Before I did the procedure I got an error with an old foreign sim. Said something about a lock. Afterwards, it gave no error with that sim except that the account wasn't registered. The APNs were now for that carrier and not AT&T. Tried a second foreign sim from a different provider that is active and in the upper left corner it showed Tmobile and the provider, which is right as that provider uses Tmobile as the roaming partner in my area. The APN was showing for that provider, so both times it changed the APN and no longer showed the AT&T APN.
5th December 2012, 12:09 AM   |  #27  
HiKsFiles's Avatar
Senior Member
Flag Québec city
Thanks Meter: 160
 
527 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Voicebox

Running the rooted stock new AT&T Jellybean and it seems to have worked for me. But does anyone know the code to check carrier lock status for sure? I've tried the code that is probably for ICS or maybe the I9300 and it didn't work. I tried *#7465625# .

+1

That code *#7465625# used to work on Sammy roms on my good ol' GS1 (i9000), but it doesn't seem to work on the GS3.

There's gotta be a code to see the network lock status...
5th December 2012, 01:32 AM   |  #28  
Senior Member
Flag Jacksonville, FL
Thanks Meter: 18
 
281 posts
Join Date:Joined: Jul 2008
More
Bought mine in July and called AT&T 2 weeks later and told them I was going abroad and needed the unlock key. Gave them my IEMI and got the code. Stuck in a T-Mobile SIM card and unlocked.

Always try to call first, you maybe surprised.

Sent from my Nexus 7
5th December 2012, 01:37 AM   |  #29  
JohnM109R's Avatar
Senior Member
Flag Vaudreuil-Dorion
Thanks Meter: 40
 
426 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
More
Quote:
Originally Posted by Savok

Bought mine in July and called AT&T 2 weeks later and told them I was going abroad and needed the unlock key. Gave them my IEMI and got the code. Stuck in a T-Mobile SIM card and unlocked.

Always try to call first, you maybe surprised.

Sent from my Nexus 7

Not if your your on the the Canadian side I tried Believe me...

And this procedure worked for me to once it was done there is no confirmation...you just need another sim from another Provider which I had
and it worked no Problem at all

so +1
5th December 2012, 03:50 AM   |  #30  
Senior Member
Flag New Westminster, BC
Thanks Meter: 12
 
122 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
More
It works with Rogers GS3 (i747m) after JB (LK4) update.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in AT&T Galaxy S III General by ThreadRank