Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,741,682 Members 42,289 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

E971-Rogers-Stock ROM 4.0.4 with Bloat Removed.

Tip us?
 
ShorelineDroid
Old
#11  
Senior Member - OP
Thanks Meter 181
Posts: 105
Join Date: Sep 2012
Location: Sudbury
Default Updated Zip

Seems the unlocked Rogers boot image is causing some grief - I didn't seem to run into this issue on mine. I flashed through CWM that came with freegee. I have updated the zip file with the original freegee unlocked boot image which should solve the problem. The new zip is uploading now and will be ready shortly, I've gone and taken down the previous build and apologize for the inconvenience.
ShoreDroid
Current Device: Moto X
Past Device: LG Optimus 2X P990, LG Optimus G, LG Nexus 4
Supported Devices: Moto X and HTC One XL
The Following User Says Thank You to ShorelineDroid For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Zachariasmith
Old
(Last edited by Zachariasmith; 6th December 2012 at 07:50 AM.)
#12  
Zachariasmith's Avatar
Member
Thanks Meter 5
Posts: 30
Join Date: Jan 2012
Location: Regina
Quote:
Originally Posted by ShorelineDroid View Post
Seems the unlocked Rogers boot image is causing some grief - I didn't seem to run into this issue on mine. I flashed through CWM that came with freegee. I have updated the zip file with the original freegee unlocked boot image which should solve the problem. The new zip is uploading now and will be ready shortly, I've gone and taken down the previous build and apologize for the inconvenience.
Ah, superb. It's 1am here where I am now and was getting worried about having to sleep before fixing this. :P Thanks for getting a fix out so fast, Shoreline! I'll let ya know if it fixes things.

EDIT: Does the link in the first post need to be changed? Or is it just uploading still?
 
ShorelineDroid
Old
#13  
Senior Member - OP
Thanks Meter 181
Posts: 105
Join Date: Sep 2012
Location: Sudbury
Quote:
Originally Posted by Zachariasmith View Post
Ah, superb. It's 1am here where I am now and was getting worried about having to sleep before fixing this. :P Thanks for getting a fix out so fast, Shoreline! I'll let ya know if it fixes things.

EDIT: Does the link in the first post need to be changed? Or is it just uploading still?
Sorry, having to deal with dropbox isn't always fun when it comes to uploading such a large file but it'd done and the thread has been updated. I hope this works as tested on my device.

Let me know how this goes for you folks!
ShoreDroid
Current Device: Moto X
Past Device: LG Optimus 2X P990, LG Optimus G, LG Nexus 4
Supported Devices: Moto X and HTC One XL
 
BloodBaron
Old
(Last edited by BloodBaron; 6th December 2012 at 06:04 PM.)
#14  
BloodBaron's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 87
Posts: 409
Join Date: Dec 2010
Location: Winnipeg
Quote:
Originally Posted by Zachariasmith View Post
Ah, superb. It's 1am here where I am now and was getting worried about having to sleep before fixing this. :P Thanks for getting a fix out so fast, Shoreline! I'll let ya know if it fixes things.

EDIT: Does the link in the first post need to be changed? Or is it just uploading still?
let me know how and if you fixed your phone and ill do the same
my issue now is that i cant get the phone to reboot with the power button
LG Nexus 5 : w/ CM11 + Chaos kernel
HP Touchpad : w/ CM11
 
Zachariasmith
Old
(Last edited by Zachariasmith; 6th December 2012 at 06:58 PM.)
#15  
Zachariasmith's Avatar
Member
Thanks Meter 5
Posts: 30
Join Date: Jan 2012
Location: Regina
Quote:
Originally Posted by BloodBaron View Post
let me know how and if you fixed your phone and ill do the same
my issue now is that i cant get the phone to reboot with the power button
Hmm... I may be a while. It seems I can't even get into recovery now. I don't know how that happened since I could last night. Is there a way to push the phone into recovery mode by way of adb?
Crap, now I'm starting to actually get scared since I can't seem to get into anything.
 
cfoucher
Old
#16  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 15
Join Date: Nov 2012
Location: Victoria
First off thank you for all your work! This is awesome!

I flashed the rom with TRWP and everything went smoothly, it reboots fine. However it doesn't appear to actually do anything. Everything on my phone is the same. Even the rogers bloat apps are still there. I put the zip on /sdcard and flashed from there.

Any help would be much appreciated!

Thank you!
 
BloodBaron
Old
#17  
BloodBaron's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 87
Posts: 409
Join Date: Dec 2010
Location: Winnipeg
Quote:
Originally Posted by Zachariasmith View Post
Hmm... I may be a while. It seems I can't even get into recovery now. I don't know how that happened since I could last night. Is there a way to push the phone into recovery mode by way of adb?
Crap, now I'm starting to actually get scared since I can't seem to get into anything.
alright heres what i did

restored with kdz as per the unbrick thread
except when i reached lparam=95 it woot reboot into the bootloop
so when it did that i pressed the up and down volume button and it rebooted into download mode
still wsnt working
brought my phone into the rogers store
the guy plugged it in a power supply and he must have tried putting it in recovery because it went into the factory recovery menu and he was able to boot normally
all i lost really was root and unlocked bootloader

not sure why he was able to get it to work and i wasnt oh well
if u need help with the kdz let me know i am more than happy to help
LG Nexus 5 : w/ CM11 + Chaos kernel
HP Touchpad : w/ CM11
 
Zachariasmith
Old
#18  
Zachariasmith's Avatar
Member
Thanks Meter 5
Posts: 30
Join Date: Jan 2012
Location: Regina
Quote:
Originally Posted by BloodBaron View Post
alright heres what i did

restored with kdz as per the unbrick thread
except when i reached lparam=95 it woot reboot into the bootloop
so when it did that i pressed the up and down volume button and it rebooted into download mode
still wsnt working
brought my phone into the rogers store
the guy plugged it in a power supply and he must have tried putting it in recovery because it went into the factory recovery menu and he was able to boot normally
all i lost really was root and unlocked bootloader

not sure why he was able to get it to work and i wasnt oh well
if u need help with the kdz let me know i am more than happy to help
Haha, okay I was just about to give the kdz thing a go. I shouldn't have any problem with the taking it in to Rogers bit as I'm actually doing this at work right now. (I work as a Rogers rep. :P)
 
BloodBaron
Old
#19  
BloodBaron's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 87
Posts: 409
Join Date: Dec 2010
Location: Winnipeg
Quote:
Originally Posted by Zachariasmith View Post
Haha, okay I was just about to give the kdz thing a go. I shouldn't have any problem with the taking it in to Rogers bit as I'm actually doing this at work right now. (I work as a Rogers rep. :P)
bahaha awesome apparently you guys are wizards and touching my phone fixes it :P
LG Nexus 5 : w/ CM11 + Chaos kernel
HP Touchpad : w/ CM11
 
Zachariasmith
Old
(Last edited by Zachariasmith; 6th December 2012 at 10:39 PM.)
#20  
Zachariasmith's Avatar
Member
Thanks Meter 5
Posts: 30
Join Date: Jan 2012
Location: Regina
Quote:
Originally Posted by BloodBaron View Post
bahaha awesome apparently you guys are wizards and touching my phone fixes it :P
Haha, yup. That's definitely happened to me before too. I'm just in the process of using the kzd tool. It gives me a runtime error right away though, but it doesn't seem to stop if I don't click it. I'm going to try letting it keep running and see what happens.

EDIT: Aaaaaand we're back! Up and running again but it looks like root is gone and bootloader is relocked as expected. Time to try again! :P
EDIT EDIT: Okay, I told myself I would stay away for a little bit after that scare and stay stock but I can't hold myself back. Flashing... rebooting... looks like its booting! Uh, yay?

Quote:
First off thank you for all your work! This is awesome!

I flashed the rom with TRWP and everything went smoothly, it reboots fine. However it doesn't appear to actually do anything. Everything on my phone is the same. Even the rogers bloat apps are still there. I put the zip on /sdcard and flashed from there.

Any help would be much appreciated!

Thank you!
This is the same problem I'm having now. :/

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes