Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[CSC features] * 10 Jan'13 * Enable secret CSC features

OP kkoolpatz

7th December 2012, 09:42 PM   |  #21  
OP Senior Member
Flag Pune
Thanks Meter: 296
 
190 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Quote:
Originally Posted by htc-rocks

Interesting, turns out if I just download the US laguage then I get the symbols - but I lose the option for handwriting recognition next to the spacebar. Hmmm....

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app

You should not loose that button or option. i have both en_GB (English UK) and en_US (English US) enabled and i see the sub symbols as well as the handwriting options next to the space bar.
7th December 2012, 10:51 PM   |  #22  
Member
Thanks Meter: 13
 
96 posts
Join Date:Joined: May 2010
Ok, got it sorted sort of.

If I change the order of en_US and en_GB so that GB is first than it's the UK keyboard that has the symbol keys. I copied the original txt from the feature file you posted above.

I can also now confirm that putting the txt in the "other.xml" file also works.

And yes, it keeps the handwriting shortcut on the UK keyboard - not there on the US keyboard but I've no need for that keyboard now...

Good work!

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app

---------- Post added at 09:51 PM ---------- Previous post was at 08:52 PM ----------

Dont supose you've found anything to enable auto correction on the stock keyboard? My spelling is terrible!

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app
7th December 2012, 10:59 PM   |  #23  
Junior Member
Thanks Meter: 3
 
28 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
I wanna ask you guys if there is any way to get a "my word list" option for stock keyboard like on the S3? Obviously no keyboard comes with every single word you want to use, and I would like to be able to add my own. Is there a way to do this?
7th December 2012, 11:46 PM   |  #24  
OP Senior Member
Flag Pune
Thanks Meter: 296
 
190 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Quote:
Originally Posted by Boolean = True

I wanna ask you guys if there is any way to get a "my word list" option for stock keyboard like on the S3? Obviously no keyboard comes with every single word you want to use, and I would like to be able to add my own. Is there a way to do this?

It gets built as you type over a period of time.
8th December 2012, 04:09 AM   |  #25  
xcxa23's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 230
 
664 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by mitchelln

The problem is the settings menu force closes, so I can't get as far as setting the language!

Sent from my GT-N7105 using xda premium

i think because omega rom alr included its own pre-included feature code.
i uploaded a new file here which solely included the keyboard code only. hope its helps
Attached Files
File Type: rar feature.rar - [Click for QR Code] (668 Bytes, 126 views)
8th December 2012, 08:30 AM   |  #26  
amg009's Avatar
Senior Member
Flag Kochin
Thanks Meter: 91
 
556 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Quote:
Originally Posted by htc-rocks

Ok, got it sorted sort of.

If I change the order of en_US and en_GB so that GB is first than it's the UK keyboard that has the symbol keys. I copied the original txt from the feature file you posted above.

I can also now confirm that putting the txt in the "other.xml" file also works.

And yes, it keeps the handwriting shortcut on the UK keyboard - not there on the US keyboard but I've no need for that keyboard now...

Can you attached your other.xml file here...???

Sent from GT-N7100 Note II
8th December 2012, 08:55 AM   |  #27  
Member
Thanks Meter: 13
 
96 posts
Join Date:Joined: May 2010
Quote:
Originally Posted by amg009

Can you attached your other.xml file here...???

Sent from GT-N7100 Note II

Cant work out how to upload a file on the xda app, but my others.xmk file now reads like this...

>
>

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<SamsungMobileFeauture>
<Version>ED001</Version>
<Country>GERMANY</Country>
<CountryISO>DE</CountryISO>
<SalesCode>DBT</SalesCode>
<FeatureSet>
<CscFeature_Framework_InvalidateFlag4SplitTouch>FA LSE</CscFeature_Framework_InvalidateFlag4SplitTouch>
<CscFeature_Sip_DisableMultiInputLanuage>FALSE</CscFeature_Sip_DisableMultiInputLanuage>

<!-- SIP -->
<CscFeature_Sip_UseSymbolInCMKey>true</CscFeature_Sip_UseSymbolInCMKey>
<CscFeature_Sip_EnableSymbolInSecondary>de;en_GB;e n_US</CscFeature_Sip_EnableSymbolInSecondary>
<CscFeature_Web_EnableAutoSimHomeUrlInProfile>TRUE </CscFeature_Web_EnableAutoSimHomeUrlInProfile>
<CscFeature_RIL_EnableBIP>TRUE</CscFeature_RIL_EnableBIP>
</FeatureSet>
</SamsungMobileFeauture>

>
>

It also works if you just add the feature.xml file posted above alongside the others.xml file.

The problem I first had is that when I copied the txt from the above feature.xml file it inserted a space between the "e" and the "n" in "en_GB" - not sure if it's there in the original or just an artifact caused by cut/paste in root explorer?

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app
8th December 2012, 09:27 AM   |  #28  
amg009's Avatar
Senior Member
Flag Kochin
Thanks Meter: 91
 
556 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Quote:
Originally Posted by htc-rocks

It also works if you just add the feature.xml file posted above alongside the others.xml file.

The problem I first had is that when I copied the txt from the above feature.xml file it inserted a space between the "e" and the "n" in "en_GB" - not sure if it's there in the original or just an artifact caused by cut/paste in root explorer?

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app

Hmmm I have tried that now I'l try adding tye feature file next to the others.xml
Below is how my others.xml looks like now, not working though...

<?xml version=\1.0\ encoding=\UTF-8\ ?>
<SamsungMobileFeauture>
<Version>ED005</Version>
<Country>INDIA</Country>
<CountryISO>IN</CountryISO>
<SalesCode>INU</SalesCode>
<FeatureSet>
<CscFeature_Common_DisablePhoneNumberFormatting>TR UE</CscFeature_Common_DisablePhoneNumberFormatting>
<CscFeature_Framework_EnableHarfbuzz>TRUE</CscFeature_Framework_EnableHarfbuzz>
<CscFeature_VoiceCall_TunnigCallWaitingToneAs>60 </CscFeature_VoiceCall_TunnigCallWaitingToneAs>
<CscFeature_FMRadio_SetLocalTunning>3,3,1</CscFeature_FMRadio_SetLocalTunning>
<CscFeature_FMRadio_RecordingVolumeAs>11</CscFeature_FMRadio_RecordingVolumeAs>
<CscFeature_Web_EnableAutoSimHomeUrlInProfile>TRUE </CscFeature_Web_EnableAutoSimHomeUrlInProfile>
<CscFeature_RIL_SupportUssdWithSharpChar>TRUE</CscFeature_RIL_SupportUssdWithSharpChar>
<CscFeature_RIL_EnableRoamingIcon4NationalRoaming> TRUE</CscFeature_RIL_EnableRoamingIcon4NationalRoaming>
<CscFeature_RIL_IgnoreNitzNetworkName>TRUE</CscFeature_RIL_IgnoreNitzNetworkName>

<CscFeature_Sip_UseSymbolInCMKey>true</CscFeature_Sip_UseSymbolInCMKey>
<CscFeature_Sip_EnableSymbolInSecondary>de;en_US ;e n_GB</CscFeature_Sip_EnableSymbolInSecondary>
</FeatureSet>
</SamsungMobileFeauture>



Sent from GT-N7100 Note II

---------- Post added at 01:57 PM ---------- Previous post was at 01:50 PM ----------

Think some more features can be enabled as seen in my others.xml. ...

Sent from GT-N7100 Note II
8th December 2012, 09:37 AM   |  #29  
Member
Thanks Meter: 13
 
96 posts
Join Date:Joined: May 2010
I can see the problem. You have got "e n_GB" instead of "en_GB"

Its wrong in the files posted above by xcxa23 so the extra space has to be deleted.

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app
Last edited by htc-rocks; 8th December 2012 at 10:08 AM.
The Following User Says Thank You to htc-rocks For This Useful Post: [ View ]
8th December 2012, 09:44 AM   |  #30  
amg009's Avatar
Senior Member
Flag Kochin
Thanks Meter: 91
 
556 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Quote:
Originally Posted by htc-rocks

I can see the problem. You have got "e n_GB" instead of "en_GB"

Its wrong in the file posted above so the extra apace has to be deleted.

Sent from my GT-N7100 using xda app-developers app

Thanks for correcting. ..
I got it working for the en_us by adding features.xml to the csc folder.
This should be enabled for all the languages right..?
Atleast for us and uk...
Now I'l try the other way by correcting the space, lets see how it turns out...
Edit:not working for me and now the feature.xml doesnt work too...
Btw which editor are you guys using...?
Edit2: I got It back working on the us language by just adding the feature.xml and fixing the permissions 644.. it didn't work if I corrected the space between e n_GB, so I guess it can be enabled for one language at a time, so that may be the reason when you swapped en_US with en_GB, it worked for the uk language....
restored the others.xml to default...


Sent from GT-N7100 Note II
Last edited by amg009; 8th December 2012 at 10:33 AM.

The Following User Says Thank You to amg009 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes