Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,809,687 Members 39,972 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[STOCK ROM] LG Optimus G CANADA E971 E973 Firmware / Service Manual

Tip us?
 
mrmorphine
Old
#11  
Member
Thanks Meter 3
Posts: 37
Join Date: Aug 2010
Location: Mississauga, ON
All I really want to do is take any Telus branding off the phone. I'm with Bell but there are more Telus versions for sale out there.
Looks like you have a Telus version. Is there a lot of branding during boot, etc?



Quote:
Originally Posted by thracky View Post
These include everything and will bring a phone back to stock including all recovery, bootloader, and software.

Whether you can crossflash between the E973's I have no idea, but all you're really going to get for the most part is bell's crapware (I'm guessing) versus telus' lack of crapware.

It's not like it will let you run the phone on a Bell SIM.
 
thracky
Old
#12  
thracky's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 127
Posts: 192
Join Date: Apr 2008
Location: Mississauga

 
DONATE TO ME
There really was no branding to speak of on the Telus stock. If you look at the service manual though there are some small differences between the two, so whatever you do is obviously at your own risk :P

Sent from my Optimus G
  • HTC One - Telus - GPE
  • LG Optimus G LG-E973 - Telus - Rooted and Freegee'd, CM 10.1
  • Samsung Galaxy S III SGH-i747 - Telus - CM10 Personal kangs. Headphone jack issues, exchanged!
  • Samsung Galaxy S II GT-i9100 - Unlocked - CM9 personal kangs.Sold!
 
gentlemandroid17
Old
#13  
gentlemandroid17's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 123
Posts: 800
Join Date: Jun 2011
Location: Ottawa
Quote:
Originally Posted by thracky View Post
I've split the Telus ROM into a 5 part rar and am currently uploading it to zippyshare (200 MB per file limit), will take a while though cause my upload is not that great

LGE973AT-00-V10e-TLS-CA-OCT-24-2012 0[TELUS CANADA].part1.rar
LGE973AT-00-V10e-TLS-CA-OCT-24-2012 0[TELUS CANADA].part2.rar
LGE973AT-00-V10e-TLS-CA-OCT-24-2012 0[TELUS CANADA].part3.rar
LGE973AT-00-V10e-TLS-CA-OCT-24-2012 0[TELUS CANADA].part4.rar
LGE973AT-00-V10e-TLS-CA-OCT-24-2012 0[TELUS CANADA].part5.rar

All 5 parts are up now, hopefully this works for everyone.
here is a noob question. after i have DLed the 5 parts then what. do i zip them together?

thanks by the way.


G2 D802 - Galaxy S4 - Optimus G E973 - Galaxy SII HD LTE - Atrix 4G
HTC Wildfire S


" as a wise man once said, suck it up buttercup. "

Salut
 
thracky
Old
#14  
thracky's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 127
Posts: 192
Join Date: Apr 2008
Location: Mississauga

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by gentledroid17 View Post
here is a noob question. after i have DLed the 5 parts then what. do i zip them together?

thanks by the way.
Open part1 in WinRAR and extract. It'll automatically take care of everything.
  • HTC One - Telus - GPE
  • LG Optimus G LG-E973 - Telus - Rooted and Freegee'd, CM 10.1
  • Samsung Galaxy S III SGH-i747 - Telus - CM10 Personal kangs. Headphone jack issues, exchanged!
  • Samsung Galaxy S II GT-i9100 - Unlocked - CM9 personal kangs.Sold!
The Following User Says Thank You to thracky For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
gentlemandroid17
Old
#15  
gentlemandroid17's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 123
Posts: 800
Join Date: Jun 2011
Location: Ottawa
Oh ya can't believe I forgot that. Derp

Thks

Sent from my LG-E973 using xda app-developers app


G2 D802 - Galaxy S4 - Optimus G E973 - Galaxy SII HD LTE - Atrix 4G
HTC Wildfire S


" as a wise man once said, suck it up buttercup. "

Salut
 
geokilla
Old
#16  
geokilla's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 276
Posts: 2,606
Join Date: Jun 2010
Location: Toronto
What the hell? 900MB LOL

May I ask why it's so big? Samsung stock ROMs are like a third of that, at most.
OnePlus One
ROM and Kernel: Stock CM11S
 
chadouming
Old
#17  
chadouming's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1,676
Posts: 2,001
Join Date: Aug 2009
Location: On the interwebz
Quote:
Originally Posted by geokilla View Post
What the hell? 900MB LOL

May I ask why it's so big? Samsung stock ROMs are like a third of that, at most.
eh, aosp rom are like 175mb + 100mb for gapps. All the added size is the ****ty optimus UI and the carrier BS.
New? Read this post
Member of BBQTeam.
Offering you : BBQTools, OpenDesign and soon BBQDroid

<codeworkx> didn't look at it because i'm lazy.
 
houstonn
Old
(Last edited by houstonn; 12th December 2012 at 07:09 AM.)
#18  
houstonn's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 9,716
Posts: 1,779
Join Date: Sep 2012
Location: Ontario

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by chadouming View Post
eh, aosp rom are like 175mb + 100mb for gapps. All the added size is the ****ty optimus UI and the carrier BS.
If you think about it. 900GB isn't too bad considering a Samsung galaxy s3 *.tar.md5 kies file is about 1.1GB
I'm pretty please that Bell's version of the E973. No branding on the phone whatsoever besides the bloatware.
the bootupanimation is just LG and shutdown ani is just LG as well..

edit. *.tot file is roughly 1.3GB after extracted from zip.
 
massih88
Old
#19  
massih88's Avatar
Member
Thanks Meter 5
Posts: 69
Join Date: Dec 2012
Info 2 rogers stock

hi guys need some help please i cant find a thread instructions for the rogers firmware stock. i downloaded it and need to put phone back in stock im getting a replacement.. have the tot file here i extract it and cant open it. whats the next step?? how can i get it to stock.
 
avink
Old
#20  
Member
Thanks Meter 4
Posts: 33
Join Date: Jan 2012
Quote:
Originally Posted by massih88 View Post
hi guys need some help please i cant find a thread instructions for the rogers firmware stock. i downloaded it and need to put phone back in stock im getting a replacement.. have the tot file here i extract it and cant open it. whats the next step?? how can i get it to stock.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2006946
has some help

I am in the same boat as you and am trying to follow the instructions in the above link, but I am not sure about the step where it asks you to select a .dll file that says 'e970' as I'm not sure if that is AT&T specific.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes