Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[NOOB FRIENDLY] Ask the question! [N7100 and other variants]

OP Chayangkul99

13th February 2013, 09:19 AM   |  #461  
corwin_de_amber's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 4
 
159 posts
Join Date:Joined: Dec 2008
More
Hi,

I am on stock rom (4.1.1) rooted by ExynosAbuse.apk
Can I flash new stock rom (N7100XXDMA6) through ODIN Mobile with EverRoot?
13th February 2013, 11:14 PM   |  #462  
ObenDevin's Avatar
Member
Flag Gaziantep
Thanks Meter: 19
 
32 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
Ynt: [NOOB FRIENDLY] Ask the question! [N7100 and other variants]
Quote:
Originally Posted by corwin_de_amber

Hi,

I am on stock rom (4.1.1) rooted by ExynosAbuse.apk
Can I flash new stock rom (N7100XXDMA6) through ODIN Mobile with EverRoot?

If you have bought MobileOdin via play store, yes you can..





Quote:
Originally Posted by tabone

hi i have download latest firmware from indonesia, i want to upgrade via ODIN
but when i unzip the zip ROM File, its shown 2 file 1 ROM file and 1 SS_DL.dll, what is the use of second file?


It has no use at all.. don't worry about it you can even delete that file..




Quote:
Originally Posted by amirnote

2 Weeks Ago I broked my G Note 1 (i droppppped 1 M )

after that I bought A G Note II (Dropppped 0.5 M)

Gorilla Glass is piece of GARBAGE


Gorilla Glass was never about shattering or damage resistance. Gorilla Glass has never promised direct damage resistance. It simply more protective about scratches. And unlike other glass types out there its great because it makes safe to use without a protective screen layer. What happened to those devices are even not covered by warranty. There is no need to trash Gorilla Glass for something they never promised.. If you are using a device as high priced as this, then you should spend some more money for protection. I'm using Spigen's Illuzion wallet case and it is working great..




Quote:
Originally Posted by Wraithdude

Hi there,

I've been a member for quite a while, but never had any reason to post and had less knowledge than most so have never had the chance to help. But here I am today asking for it. Here's my problem:

Somewhere along the line recently, I downloaded a virus onto my Note II. However, it isn't an virus that seems to affect androids so my antivirus app (avast!) isn't catching it. However, every time I sync to my computer, the desktop's antivirus does catch it as it comes in and neutralizes it, but it forces me to restart my computer. Annoying.

My computer's antivirus can't scan my phone and my phone's antivirus doesn't see the virus. I can't find it doing a manual scan. I'm trying to avoid blitzing my phone if I can.

Any suggestions?

Hmm.. I think you can try different anti-virusses for scan.. I never trusted Avast! fully so i suggest Eset.. But if even them cannot find anything you have to do full wiping to get rid of the virus.. If you can tell me which antivirus you are using on PC maybe i can suggest something else to you..

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

---------- Post added 14th February 2013 at 12:14 AM ---------- Previous post was 13th February 2013 at 11:54 PM ----------

Quote:
Originally Posted by Maryg

Hello,

I haven't been able to find information on this so I'm hoping someone here has some info. I was at a friend's house and connected to their wifi. While messing around with my note 2, I pushed the 'scan nearby devices' photo gallery- suddenly all of their pictures/ videos from their laptop were loading into my gallery- what is up with that? It didn't ask any permissions from them just- boom. The 2 questions are

1. How can I protect my media when a friend is connected to my wifi

2. When I scan and get pictures from their computer are my pictures being uploaded to theirs?!

Any answers would be greatly appreciated,

Thanks so much!

I never have experience this problem. But i believe you have S Beam and/or NFC on. You can close S Beam and NFC under Settings-> Other Settings. That way your phone won't try sharing your photos with wireless devices.




Quote:
Originally Posted by jorseno

I have tried to unlock my galaxy note 2 using the forums here ... I have tried through the menu process by dialing *#197328640# and proceeding through the process ...
unfortunately when I hit back, I never receive option [4] NW Lock NV Data INITIALLIZ ...

can anyone help me?

Canada phone, rogers network ... I am now in the US and I have a $700 paperwieght ... my us carrier is verizon wireless ...

is there another way to unlock my phone?


SamMobile has a bootloader unlocking system but they want money for it..




Quote:
Originally Posted by deeptimanpanda

Hi All

I am using the Galaxy Note 2 international model. I am trying the CM 10.1 nightly ROM's and other ROM's like HyperdroidJBX V2.0. They are cool roms and I really like them, but the only problem I am facing is the Wifi connectivity issue. At any point of time, when I am turning on and selecting my home Wifi connection, it stays on 'Obtaining IP address' or some other message, but never gets connected. This is the same issue, I faced even in 4.1.2 versions, but I had a work around as follows. Now, I don't know , how to do that in 4.2.1 ROM's.

Open dial pad and dial *#0011* and then chose Wifi from Menu. Turn off the button which is currently 'on' and the Wifi connects .. This happens every time, I restart the phone. But once done , no issues in connecting or disconnecting.

Any help appreciated. I am new to this forum and please let me know, if any data needs to be provided from my end to help fix this issue.

PS: This issue, has stopped me from trying the 4.2.1 ROM's as it is eating up my 3G mobile data connection.

You can try flashing a working modem (which you don't have this issue) via MobileOdin.. You can find how at MobileOdin's thread or searching/reading previous pages of this thread..

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Last edited by ObenDevin; 15th February 2013 at 08:09 PM.
The Following User Says Thank You to ObenDevin For This Useful Post: [ View ]
14th February 2013, 12:01 AM   |  #463  
Senior Member
Flag Vienna
Thanks Meter: 4
 
199 posts
Join Date:Joined: Jan 2009
More
Hi guys. I have international version of Note 2 but it's from T-Mobile Austria. They have just changed boot screen and added few apps. As a result, I have to wait for them to update to the latest android version. I've rooted it but unrooted it as well with exynos abuse.

My problem is charging. The other night, I was using some app to convert 1080p video to 480p so I can send it and it was hooked up to the charged because I had 15% left. Then I noticed that it went to 14% even thou it was hooked up to the charged. Finished that, left it and tomorrow morning, it was only charged for around 70%. I've changed the power extension cable and it worked. Not as fast but it did get to 90% in the next hour. That night, left it on the second cable, in the morning I got 51%. It doesn't seem to charge. Does anybody have similar problems? I still have Android 4.1.1. I haven't dropped the phone or anything like that. Its a month old phone.

Second problem that I have is internet. I got the package with max 7,2Mbps. Not much but it's quite enough for my needs right now since I read on it mostly. Lately, even if it's showing full signal and H+ icon, my internet isn't working. It can't load anything. Browser, facebook, news apps. I've tried to run then speedtest app but it takes forever to get to the begin test button. It just keep determining which server is the nearest. Basically, no Internet. Sometimes, it starts working by it self, sometimes I have to turn off the internet and the turn it back on for it to work. Any help?

I am really thinking of flashing some other rom or at least a 4.1.2 update since T-mobile will bring it to Austria by the end of March. I lose my warranty then?
14th February 2013, 02:07 AM   |  #464  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
15 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
restore calendar back up
hi guys, i have done factory reset, i've back up my calendar and the file format is .xml
then after i done factory reset, i dont know how to restore my calendar back up to splanner,
anyone can help me?
thx

edit: problem solved using super backup
Last edited by tabone; 14th February 2013 at 05:58 AM.
14th February 2013, 07:26 AM   |  #465  
Senior Member
Flag Vienna
Thanks Meter: 4
 
199 posts
Join Date:Joined: Jan 2009
More
Quote:
Originally Posted by tabone

hi guys, i have done factory reset, i've back up my calendar and the file format is .xml
then after i done factory reset, i dont know how to restore my calendar back up to splanner,
anyone can help me?
thx

edit: problem solved using super backup

Isn't it easier to sync it up with google?
15th February 2013, 04:25 PM   |  #466  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
14 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
SPen and PageBuddy N7100
Hi all,

Will there be any standalone app or mod for the N7100 someday which can use the PageBuddy in different Launchers? I really like this feature (for the SPen and Headphones) and miss it when changing from stock launcher to a different one.

There is also a setting which makes it possible to open up SNote when removing the SPen out of the N7100. It would be nice if you can customize this so it can open up a different app like GTasks for example or Evernote.

Thanks for reading and compliments to the great developers out there,
15th February 2013, 07:57 PM   |  #467  
ObenDevin's Avatar
Member
Flag Gaziantep
Thanks Meter: 19
 
32 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
More
Quote:
Originally Posted by LaMpiR

Hi guys. I have international version of Note 2 but it's from T-Mobile Austria. They have just changed boot screen and added few apps. As a result, I have to wait for them to update to the latest android version. I've rooted it but unrooted it as well with exynos abuse.

My problem is charging. The other night, I was using some app to convert 1080p video to 480p so I can send it and it was hooked up to the charged because I had 15% left. Then I noticed that it went to 14% even thou it was hooked up to the charged. Finished that, left it and tomorrow morning, it was only charged for around 70%. I've changed the power extension cable and it worked. Not as fast but it did get to 90% in the next hour. That night, left it on the second cable, in the morning I got 51%. It doesn't seem to charge. Does anybody have similar problems? I still have Android 4.1.1. I haven't dropped the phone or anything like that. Its a month old phone.

Second problem that I have is internet. I got the package with max 7,2Mbps. Not much but it's quite enough for my needs right now since I read on it mostly. Lately, even if it's showing full signal and H+ icon, my internet isn't working. It can't load anything. Browser, facebook, news apps. I've tried to run then speedtest app but it takes forever to get to the begin test button. It just keep determining which server is the nearest. Basically, no Internet. Sometimes, it starts working by it self, sometimes I have to turn off the internet and the turn it back on for it to work. Any help?

I am really thinking of flashing some other rom or at least a 4.1.2 update since T-mobile will bring it to Austria by the end of March. I lose my warranty then?

First of all yes if you flash any different rom you will lose warranty. But there are ways like rooting first then claim warranty back via TriangleAway and then flash Oficial ROM's via paid version of MobileOdin. You can find how to do them in this thread.

For your second problem, Your phones cable connector can be malfunctioning via bending or liquid contact. Check with another data cable for confirm if new cable doesn't solve problem contact to service in your region. Your data cable/recharger adapter could be broken if changing data cable/recharger has solved your problem you need to replace data cable/recharger. And there is a slight possibility that your android system has gone haywire and cannot determine how much battery left. You should make a complete wipe cache/fatory reset then empty your battery fully then recharge it to %100 capasity. If this gig doesn't work for you should contact to service in your region. What you told is impossible for new device.. I have mine about 2.5 months ago and still it goes about 2-3 days stand-by and 20-22 hours of on screen note taking..

Your third problem looks like you are using battery saving apps like JuiceDefender.. If you are using them it's normal for them to block mobile data for squeeze as much battery life as possible. There are variety on these programs so every program has own solution for it. You should look for them in those app's pages or help menus. If you are not using any kind of battery saving / battery life extending app then you should go to service and hand over your phone for repair. It is most likely a hardware problem..

If you stuck with anything you can ask here again, we will try to help you as we can..

Quote:
Originally Posted by His.Dudeness

Hi all,

Will there be any standalone app or mod for the N7100 someday which can use the PageBuddy in different Launchers? I really like this feature (for the SPen and Headphones) and miss it when changing from stock launcher to a different one.

There is also a setting which makes it possible to open up SNote when removing the SPen out of the N7100. It would be nice if you can customize this so it can open up a different app like GTasks for example or Evernote.

Thanks for reading and compliments to the great developers out there,

You are on very wrong page.. What you are asking us to do is like future reading.. You should go to development pages and follow favourite ROM's threads for this kind of insights.. There is developers and experienced ROM users talking, suggesting and exchanging opinions about custom ROMs future.. I don't know is anyone here follows them but i don't.. I'm merely trying to help with lots of questions/problems and no idea how to get help, where to look, what to do, etc..
15th February 2013, 11:47 PM   |  #468  
Rickav's Avatar
Senior Member
Flag Sco'land
Thanks Meter: 257
 
518 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
More
Question Changing Carrier Name
Heyo,

This being my first time on this glorious website, I present to you my apprehensive first post. Let's hope it's in the right place & all, eh?


So my problem, per se, is that I would like to the customise the carrier label of my phone. Here are some stats to pinpoint which phone it is:

- Samsung Galaxy Note II (International Version - GT-N71000)
- Rooted (Super SU)
- Alliance ROM (Stock-based ROM... Not something terribly wack but mostly eye candy. Consists of all original Samsung features).
- RedPill Kernel (Because why not?)


Now I've attempted to be a good li'l newb & searched the internets far & wide. The major problem is that the few solutions I have found are for phones built for a particular carrier (T-Mobile/Sprint) and/or they for a different model than mine. One can begin to understand my growing frustration for something so insignificant (don't take that out of context).

Hence, here lies my question. Is there a way to change the carrier name (of the sim provider) on my phone?

Now some more things I need to get out o'the way: I am not a programmer/whiz-kid. Big techno mumbo-jumbo has a high probability of flying over my head & pooping some code while doing so. On the other hand, I can (or so I believe) handle basic instructions. I use "Solid Explorer" which can search & edit root files & a well-rounded explorer for most uses.

Hope someone can help out... Even letting me know that I'm being silly thunderc*nt for trying to not be a part of the system would be wildly helpful so I can try to minimize my fuss. Well, that's all there is to it.



Cheerio,
Rick
16th February 2013, 10:02 AM   |  #469  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Cool
Hi guys.


I'm looking for a program that I can use my S pen as PC pen. can anyone help me?
If there is any way so I do not have to buy PC pen.
16th February 2013, 02:48 PM   |  #470  
Member
Thanks Meter: 1
 
34 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
If I install custom rom does it change modem or country specific things?
Hi everyone. I am getting seriously overwhelmed with the whole rooting/custom rom process. now actually doing the rooting is fine, but installing custom roms is making me uneasy. I want to do it, but here are my concerns.

I have a 7105 4g its an optus phone, but it is unlocked. and Id love to try custom roms etc. So if I install roms, does it just reboot, and I can just make calls straight away? or does the rom change modems etc? and if it does can I reinstall my modem drivers for my phone etc?? I dont know if im asking the right questions, but im sure people like me have been through here before. and id appreciate the help.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes