Post Reply

[A] Mods without hacking APKs or custom rom (multiwindow any app)

20th December 2012, 02:34 AM   |  #1  
h0tw1r3's Avatar
OP Senior Member
Flag Chicago
Thanks Meter: 1,099
 
233 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Donate to Me
More
  1. Install and run Exploit apk to get root:
  2. Install XposedInstaller-ICS_JB-rc2.apk, follow instructions on post.
  3. Install XposedMultiWindow.apk.
  4. Open the Xposed Installer app (installed in step 2). Click 'Modules', then check 'xMulti Window Mod', and reboot. (activates the run-time patch allowing all apps to be multiwindow compatible).

BTW, there are more cool Xposed modules (like call recording, per-app dpi, and no 100% battery notification) you can download here. Xposedframework eliminates the need for stock rom chefs imho.
Last edited by h0tw1r3; 20th December 2012 at 07:18 AM.
The Following 19 Users Say Thank You to h0tw1r3 For This Useful Post: [ View ]
20th December 2012, 03:42 AM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 12
 
16 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Thumbs up Amazing
Quote:
Originally Posted by h0tw1r3

  1. Install and run Exploit apk to get root:
  2. Install XposedInstaller-ICS_JB-rc2.apk, follow instructions on post.
  3. Install XposedMultiWindow.apk.
  4. Install MultiWindow Control app (allows you to customize available apps).
  5. Open the Xposed Installer app (installed in step 2). Click 'Modules', then check 'xMulti Window Mod', and reboot. (activates the run-time patch allowing all apps to be multiwindow compatible).

BTW, there are more cool Xposed modules (like call recording, per-app dpi, and no 100% battery notification) you can download here. Xposedframework eliminates the need for stock rom chefs imho.

Thanks so much this is brilliant!!

So if I installed the new stock deodexed rooted Rom from teshxx (which has the new Tmo multi window update) I can still use the above method to add multiple apps to multiwindow?
20th December 2012, 05:04 AM   |  #3  
h0tw1r3's Avatar
OP Senior Member
Flag Chicago
Thanks Meter: 1,099
 
233 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by britchris1

So if I installed the new stock deodexed rooted Rom from teshxx (which has the new Tmo multi window update) I can still use the above method to add multiple apps to multiwindow?

Yes, you can use xposed with any rom.
20th December 2012, 05:27 AM   |  #4  
Senior Member
Flag Brooklyn
Thanks Meter: 39
 
135 posts
Join Date:Joined: Dec 2008
More
Thanks for this just found this tool today I didnt want to go through the trouble of custom roms so glad we could get this done with just root! One question tho anyway to change it so every able doesnt show on the big multiview app aftee clicking edit I have a bunch of apps and it lags when scrolling.
Thanks again!
♥Galaxy Note ll
20th December 2012, 05:48 AM   |  #5  
Kuime's Avatar
Member
Flag Boston
Thanks Meter: 1
 
43 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
More
How do I know if the multi-window works? I followed all these steps, but what I got is exactly the same as before. Where is the multi-window and how to call it out? Tried long press the return button but nothing happened. Or it does not work for T-mobile device?
Last edited by Kuime; 20th December 2012 at 05:54 AM.
20th December 2012, 06:00 AM   |  #6  
knarfies's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 14
 
127 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
I have completed the installation and have to admit that this made my night. Huge props to the person who developed this. Installing on my partners note 2 as well. Looking forward to seeing what else xposed comesbup with

Sent from my SGH-T889 using Tapatalk 2
20th December 2012, 06:42 AM   |  #7  
Senior Member
Flag Brooklyn
Thanks Meter: 39
 
135 posts
Join Date:Joined: Dec 2008
More
Quote:
Originally Posted by Kuime

How do I know if the multi-window works? I followed all these steps, but what I got is exactly the same as before. Where is the multi-window and how to call it out? Tried long press the return button but nothing happened. Or it does not work for T-mobile device?

Did you do the T-mobile update from yesterday? If so toggle multi window on in Settings--->Display. If you've done that then hold down your back button for a couple seconds the multi window should pop up at the left. You can hold back to hide it again.
20th December 2012, 06:47 AM   |  #8  
h0tw1r3's Avatar
OP Senior Member
Flag Chicago
Thanks Meter: 1,099
 
233 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Kuime

How do I know if the multi-window works? I followed all these steps, but what I got is exactly the same as before. Where is the multi-window and how to call it out? Tried long press the return button but nothing happened. Or it does not work for T-mobile device?

Updated the subject. As the post above states, you need to be running the newest update.

This situation is an excellent example of why the xposed framework is such a great way to mod.

Had this been a standard flash patch, you would likely have force closes, or worse a soft brick.

With xposed, those problems are a thing of the past. If it can't hook the mod in, nothing happens (just as you are seeing). Hopefully in a future release there will be some indicator if a mod cant be hooked in.
Last edited by h0tw1r3; 20th December 2012 at 04:27 PM.
20th December 2012, 07:17 AM   |  #9  
mdt73's Avatar
Senior Member
Flag Clarksville
Thanks Meter: 125
 
715 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
More
Nevermind... got it working. F'n awesome, thank you!
Last edited by mdt73; 20th December 2012 at 09:07 AM.
20th December 2012, 02:37 PM   |  #10  
Senior Member
Thanks Meter: 65
 
475 posts
Join Date:Joined: Mar 2009
Thank you for posting this mod. This made my day - I like keeping my phones with stock rom for as long as I can for stability sakes, and this mod is just what I needed.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes