Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] FileMate Clear 7" T720 tablet

OP D1358531

23rd December 2012, 05:00 AM   |  #1  
D1358531's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 137
 
1,004 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Does anyone know if Z4Root will work on this tablet? Thanks!
25th December 2012, 10:11 PM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
I've been looking for one for 3 days now, I tryed onclickroot and z4root or something like that,, cant find anything Anyone please help!!
26th December 2012, 02:16 AM   |  #3  
D1358531's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 137
 
1,004 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
I'm still waiting for my tablet to be delivered...I'm gonna try SuperOneClick (crosses fingers)
3rd January 2013, 11:02 PM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
2 posts
Join Date:Joined: May 2008
I got one of these for my daughter for xmas. I spent a few days trying to root it with no luck. I'm not intimately familiar with android (some unix experience), but I tried all the options I could find for rooting Allwinner a10 devices. At first I ran into problems with adb unable to recognize the device for most one-click methods. I downloaded the android tools and was able to connect with the included adb. After studying the scripts, they all use the "adb root" command to gain root access on the device and copy the necessary files. Unfortunately, this command fails using adb from the tools. At first I thought this was due to my adb version, but after doing some research I think it is actually due to the device kernel. I believe it requires reflashing or some exploit to be able to gain root. I was able to install root explorer and I can browse all the necessary directories but I can't modify or copy the necessary files into them. Busybox told me there was an older version installed, but wouldn't let me install a newer version (again I think due to the permissions). Also, superuser would say it installed but the su binary did not show up on the bin directory. As the necessary directories are all owned by root, I couldn't figure out a way to modify the permissions...
The Following User Says Thank You to ghound For This Useful Post: [ View ]
4th January 2013, 01:34 AM   |  #5  
D1358531's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 137
 
1,004 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
I wound up returning the FileMate and got a Lenovo IdeaTab. Got that rooted in no time.
18th January 2013, 09:12 AM   |  #6  
Member
Thanks Meter: 6
 
69 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
sorry i never saw this post i've bought 2 of these and i rooted them,

i wish i could get a better build for them though, too many app crashes and the internet connectivity sucks

i used a method by Bin4ry called root with restore, v17 worked any ways i have the zip if you would like it
The Following User Says Thank You to ferny_dx For This Useful Post: [ View ]
22nd January 2013, 06:27 AM   |  #7  
Member
Thanks Meter: 6
 
69 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Smile
Quote:
Originally Posted by ferny_dx

sorry i never saw this post i've bought 2 of these and i rooted them,

i wish i could get a better build for them though, too many app crashes and the internet connectivity sucks

i used a method by Bin4ry called root with restore, v17 worked any ways i have the zip if you would like it

Screw it, here it is for future reference.
Attached Files
File Type: zip Root_with_Restore_by_Bin4ry_v17.zip - [Click for QR Code] (4.15 MB, 381 views)
The Following 2 Users Say Thank You to ferny_dx For This Useful Post: [ View ]
24th January 2013, 07:25 AM   |  #8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
How'd you do it!?!?
Quote:
Originally Posted by ferny_dx

Screw it, here it is for future reference.

FileMate Clear T720
Thank you very much for being the only person ever to have posted in regards to this tablet. I just got mine for christmas and have been trying to get it rooted. I've tried a lot of those one-click methods, and I've even tried this Bin4ary method. but it just hangs up on "daemon started sucessfully*"

Can you please direct me to the filemate drivers (if needed)

also, I have usb debugging endable, allowing 3rd party (not secure) files enabled. and pulling my hair out (enabled).

Thanks again.
Also, I'm running windows 7 and 8, (((maybe i should try win7))) hmm. i'll get back to you on that. Anyhow, any advice would be greatly appreciated, since returning it doesn't sound very fun.
24th January 2013, 08:01 AM   |  #9  
Member
Thanks Meter: 6
 
69 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
Thumbs up
Quote:
Originally Posted by jiberish05

FileMate Clear T720
pulling my hair out (enabled)..

I laughed so hard. ok your going to have to install drivers by force,

first off do you happen to have android sdk installed? if you don't there is another way but its going to sound weird,

if you do have the android SDK installed:

1. go to your computer manager (by opening explorer, right click on the "computer" group on the left column and select manager)

2. look for any unrecognized item that appears, ( it will most likely be labeled "Clear" with a faded icon and a "?" sign on top

3. right click and choose "Update drivers", it will give you options, choose "Browse my computer for driver software", another option screen will show,

4. at the bottom of the window there will be an option that says "let me pick from a list of device drivers on my computer"

5. on the screen that appears there should be an option that says "ADB Interface", choose this

6. choose "Google, Inc.">"ADB Testing Interface version x.x.x.x" (I chose version 2.1.0.0)

that should do it next time you plug in the tablet try running ddms or open the cmd and type in "adb devices" (assuming you have adb installed) and it should show.

if this helps just hit the thanks button



[edit] I am running windows 8 btw [/edit]
Last edited by ferny_dx; 24th January 2013 at 08:06 AM. Reason: Clarification
The Following 2 Users Say Thank You to ferny_dx For This Useful Post: [ View ]
2nd February 2013, 04:30 AM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
ADB interface doesn't show up
Thank you very much for getting me farther, however I dont see ADB interface. I'm looking into it right now. I just re-installed the sdk drivers and will keep at it.

BTW, is it even worth doing this? the main reason I want to do it, is so i can connect my ps3 remote via bluetooth, and possibly a little overclocking. Have you had any luck OC it?

Thanks again Much appreciated

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes