Post Reply

[Q] "Encryption unsuccessful"'error! Who can help me?

27th December 2012, 10:43 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
15 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
The day before yesterday I found there's a 4.1.2 OTA available for my Xt912,so i upgrade my pnone to 4.1.2,and i use voodoo OTA to keep root,but when i use razrbootstrap(unofficial recovery)to install a 3W_3G(To enable the CDMA 3g) pakage,after that i reboot the phone but only to find that it had this screen, saying "Encryption unsuccessful" and your only option a button that said "Reset Phone"........
How can i get my phone working again(I am a Chinese,a little Chiglish)
Click image for larger version

Name:	IMG_2301.JPG
Views:	1871
Size:	58.7 KB
ID:	1595360
27th December 2012, 10:48 AM   |  #2  
queberican351's Avatar
Senior Member
Flag USA
Thanks Meter: 109
 
218 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Donate to Me
More
You'll need moto-Fastboot and the 2 winADB.dll's you can find in most root packages.
Open command prompt (admin)
Boot phone into APfastboot
Navigate to folder with Fastboot
Moto-Fastboot erase cache
Moto-Fastboot erase userdata
Moto-Fastboot reboot

Be careful about flashing and using ICS hacks and recoveries n such. I've found not all are JB compatible.


~SU!C!D3~ on Tapatalk
The Following User Says Thank You to queberican351 For This Useful Post: [ View ]
27th December 2012, 10:55 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
15 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by queberican351

You'll need moto-Fastboot and the 2 winADB.dll's you can find in most root packages.
Open command prompt (admin)
Boot phone into APfastboot
Navigate to folder with Fastboot
Moto-Fastboot erase cache
Moto-Fastboot erase userdata
Moto-Fastboot reboot

Be careful about flashing and using ICS hacks and recoveries n such. I've found not all are JB compatible.


~SU!C!D3~ on Tapatalk

THx! Can i reinstall the OTA pakage through the moto official recovery?
27th December 2012, 11:02 AM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
15 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by syfhue

THx!

I'll have a try, any ideas?
27th December 2012, 11:07 AM   |  #5  
queberican351's Avatar
Senior Member
Flag USA
Thanks Meter: 109
 
218 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Donate to Me
More
I don't think you can or would need to reinstall.


~SU!C!D3~ on Tapatalk
27th December 2012, 11:38 AM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
15 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by queberican351

I don't think you can or would need to reinstall.


~SU!C!D3~ on Tapatalk

will the operation break the data on internal storage or sdcard
27th December 2012, 11:40 AM   |  #7  
queberican351's Avatar
Senior Member
Flag USA
Thanks Meter: 109
 
218 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Donate to Me
More
Not on mine it didn't.


~SU!C!D3~ on Tapatalk
The Following User Says Thank You to queberican351 For This Useful Post: [ View ]
27th December 2012, 11:57 AM   |  #8  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
15 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by queberican351

Not on mine it didn't.


~SU!C!D3~ on Tapatalk

you mean the problem lies to the unofficial recovery for ICS?It's nothing to do with the package I install?
27th December 2012, 12:01 PM   |  #9  
queberican351's Avatar
Senior Member
Flag USA
Thanks Meter: 109
 
218 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Donate to Me
More
I can't say for certain. But I know whenever I installed black recovery I hit the same issue. Did the Fastboot fix and it all worked fine again. Been playing with safestrap 3.05 with no problems so far. But no Roms or anything. Just installed to see if it would work fine. It could be the CDMA 3G thing you installed too.


~SU!C!D3~ on Tapatalk
27th December 2012, 12:53 PM   |  #10  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
15 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by queberican351

I can't say for certain. But I know whenever I installed black recovery I hit the same issue. Did the Fastboot fix and it all worked fine again. Been playing with safestrap 3.05 with no problems so far. But no Roms or anything. Just installed to see if it would work fine. It could be the CDMA 3G thing you installed too.


~SU!C!D3~ on Tapatalk

Good man!I had installed bootmenu and safestrap on 4.1.2,no problem indeed.but they aren't functioned well compare to installed in ICS,Now I want to know when will moto launch the 4.1.2 SBF package for RSD,could it be January?

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes