FORUMS

Galaxy S6 Weekly Shooting Challenge

Over in our forums this weekend, XDA Forum member DevonSloan has started a thread for talented … more

Which Features from Apple Watch Do You Think Android Wear Will Copy?

The Apple Watch and Android Wear are both growing platforms. Now … more

XDA Picks: Best Apps of the Week (May 15 – 22)

Apps are at the front and center of any smartphone experience, and with over a … more

Android 5.1 for the Nvidia Shield Tablet is Out!

Nvidia is quite good at delivering updates in a timely fashion. The producer of famous … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

Gta vice city ps3 controller

27th December 2012, 08:34 PM |#1  
OP Member
Flag Munich
Thanks Meter: 3
 
More
Hey does anyone know how to change weapons and how to make a drive-by at GTA vice city with a ps3 controller???
 
 
28th December 2012, 12:42 AM |#2  
Junior Member
Flag Idiotville, Oregon
Thanks Meter: 2
 
More
Works great!
I am using sixaxis controller on a Nexus 7. I enabled the native gamepad checkbox in the settings and all the buttons work great. When driving I can use L2 or R2 for drive by. And I think R1 switches my weapon. It seems to work just like it would on a real play station.
The Following User Says Thank You to holdmyheadwhileipuke For This Useful Post: [ View ]
28th December 2012, 10:27 AM |#3  
OP Member
Flag Munich
Thanks Meter: 3
 
More
Where is native gamepad check box??

Sent from my Xperia Neo V using xda app-developers app
28th December 2012, 11:26 AM |#4  
cell128's Avatar
Senior Member
Lomita,CA
Thanks Meter: 140
 
More
Settings >preferences >gamepad settings

Sent from my SCH-I535 using xda app-developers app
5th January 2013, 05:34 PM |#5  
Junior Member
Thanks Meter: 2
 
More
What do you use for aiming? I find it very difficult to lock on or flick through selected targets. Only option seems to be to touch the screen which is a pain during a mission.
5th January 2013, 05:55 PM |#6  
OP Member
Flag Munich
Thanks Meter: 3
 
More
I use logitech f710 it doesnt work too

Sent from my Xperia Neo V using xda app-developers app
5th January 2013, 07:30 PM |#7  
FizzleDiz's Avatar
Senior Member
Flag Orlando
Thanks Meter: 109
 
Donate to Me
More
Ps3 controller and six axis controller app. Turn off native game pad in preferences to avoid problems. Take a screen shot in gta showing onscreen buttons. Load that screen shot in six axis app under Touch emulation. Map buttons to your liking. Working flawlessly here.

Sent from my Nexus 7 using Xparent SkyBlue Tapatalk 2
7th January 2013, 09:28 PM |#8  
Junior Member
Flag Idiotville, Oregon
Thanks Meter: 2
 
More
Something must be different with my version of GTA and Sixaxis because all of the buttons work for me without any issues. Its just like I am playing the game at home on my PS2 except for the fact it's wireless I have the Enable Gamepad checkbox checked and that's it. Make sure you are using the latest version of Sixaxis.
9th January 2013, 07:25 AM |#9  
FizzleDiz's Avatar
Senior Member
Flag Orlando
Thanks Meter: 109
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by holdmyheadwhileipuke

Something must be different with my version of GTA and Sixaxis because all of the buttons work for me without any issues. Its just like I am playing the game at home on my PS2 except for the fact it's wireless I have the Enable Gamepad checkbox checked and that's it. Make sure you are using the latest version of Sixaxis.

Seems like I jumped the gun then. I think since I didn't see an option in GTA to setup a controller that I just assumed it wasn't supported. It's actually pretty quick to take a screenshot and map out touch control emulation so I did it right away without trying GTAs native support. I'll try it later on and see how it works/compares.

Sent from my SPH-D710 using Xparent Blue Tapatalk 2
9th January 2013, 07:43 AM |#10  
Darkchaser's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 19
 
More
Quote:
Originally Posted by FizzleDiz

Seems like I jumped the gun then. I think since I didn't see an option in GTA to setup a controller that I just assumed it wasn't supported. It's actually pretty quick to take a screenshot and map out touch control emulation so I did it right away without trying GTAs native support. I'll try it later on and see how it works/compares.

Sent from my SPH-D710 using Xparent Blue Tapatalk 2

Yeah, so much better. You don't need to see the touch controls, and it maps exactly to the ps2 controls.

The lack of a controller configuration is weird, but rockstar did the same with GTA3 and max payne

Sent from my GT-I9300
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes