FORUMS

XDA Recap: This Week In Android (May 17 – 23)

Another week, another recap. The Sunday tradition marches on this week with a fresh … more

Huawei To Sell Honor Smartphones Via Indian Retail Outlets

World’s fourth largest smartphone maker Huawei plans to now sell its … more

Sunday Debate: Are Smaller Bezels Better or Worth It?

Bezels have been getting smaller and smaller as the years go by, and while devices … more

LG G4 First Impressions and Unboxing – XDA TV

The latest in LG’s signature line of “G phones” has been released. … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

Problems with GPS: Myth or fact?

6th January 2013, 08:05 AM |#11  
Senior Member
Thanks Meter: 98
 
More
Quote:
Originally Posted by Div033

You don't have to. For some reason enabling WiFi alone will improve the GPS's ability to get a lock. Though this isn't always the case, its one of the first things I do when I have trouble getting a lock.

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2

It's getting a rough location estimate from access points when your turn WiFi on. WiFi location doesn't have anything to do with GPS. This will only work if you're by access points.
 
 
6th January 2013, 09:33 AM |#12  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
More
I've had problems since day one of owning this phone. I've owned a droid 1 and droid 3. My og droid honestly never failed to lock almost instantly whether in my house or on the road. Its a shame to get such a new phone and have issues like this. Multiple threads show many users are having the same issues. I've tried fixes, clearing caches, flashing new roms and nothing.
6th January 2013, 10:35 AM |#13  
Senior Member
San Diego
Thanks Meter: 34
 
More
http://m.cnet.com/news/street-view-c.../20082777?ds=1

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2396403,00.asp

All wifi is used for is helping finding a rough location by send info through Verizon about access points nearby. Turning it doesn't make the internal gps work "better" in regards to seeing satellites it just helps Google get a fix on the phone faster

Sent from my SCH-I535 using xda app-developers app
6th January 2013, 03:15 PM |#14  
Senior Member
Thanks Meter: 33
 
More
I suspect the Chinese are setting up random gps blockers tuned specifically to the S3. /conspiracy theory
6th January 2013, 04:38 PM |#15  
b4silver's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 15
 
More
All I know is that I can never get it to work. Ever.

My Nexus 10 is better than your tablet. Hah.
6th January 2013, 04:58 PM |#16  
Senior Member
Thanks Meter: 21
 
More
As stated before if you have problems then get the phone replaced. I have never had a single problem getting a lock at all and I live in the cities.

Sent from my SCH-I535 using xda app-developers app
6th January 2013, 06:22 PM |#17  
aooga's Avatar
Senior Member
Flag California
Thanks Meter: 951
 
More
Quote:
Originally Posted by unique77

As stated before if you have problems then get the phone replaced. I have never had a single problem getting a lock at all and I live in the cities.

Sent from my SCH-I535 using xda app-developers app

Same, its probably the rom they're on. Even on 4.2.1 I get GPS though (not inside, but I can on TW roms).
OP: I can get a lock inside my living room
7th January 2013, 12:39 AM |#18  
Junior Member
Thanks Meter: 6
 
More
My GPS locks 20% of the time...outside on a clear day in Cali. Not sure what to do anymore. I've tried everything I read on here but returning it. I have a feeling they'll just give me a used refurbished phone so I hesitate to do it.
7th January 2013, 01:26 AM |#19  
dohturdima's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 84
 
More
I can safely say that S3 gps is the best I've had out of all the smartphones I used. I am frequently in midtown Manhattan and it locks there within 10 seconds, and it works in my livingroom
7th January 2013, 01:33 AM |#20  
Droid316's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 380
 
More
Every time I load a new Rom I open up gps status toolbox get a lock instantly then open maps to locate me then I never have any trouble after that at all.

Sent from my SCH-I535 using Tapatalk 2
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes