5,596,700 Members 46,678 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Guide] Revert back to Original Stock Rom With Kies

Tip us?
 
mariosraptor
Old
#21  
mariosraptor's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 558
Posts: 2,028
Join Date: Nov 2006
Location: Corfu

 
DONATE TO ME
Default Re: [Guide] Revert back to Original Stock Rom With Kies

Quote:
Originally Posted by eliashadow View Post
Great guide Marios!
Very usefull for everyone, especially some users like me who have never seen kies ui to know about....
So, now i found a reason to use Kies one day....
Hey thanks. Thought it might come handy

Sent from my GT-N7100 using xda premium
If i have helped you in any way, please hit the, THANKS button!!! Peace!
The Following User Says Thank You to mariosraptor For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
elsayed234
Old
#22  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Dec 2012
Default flash counter

Please .. does this Reset the flash counter back to zero or I have to use the triangle away first ?!
 
mariosraptor
Old
#23  
mariosraptor's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 558
Posts: 2,028
Join Date: Nov 2006
Location: Corfu

 
DONATE TO ME
Default Re: [Guide] Revert back to Original Stock Rom With Kies

Quote:
Originally Posted by elsayed234 View Post
Please .. does this Reset the flash counter back to zero or I have to use the triangle away first ?!
As stated in OP, yes you have firstly to use Triangle Away.

Sent from my GT-N7100 using xda premium
If i have helped you in any way, please hit the, THANKS button!!! Peace!
 
jadaress1
Old
#24  
Senior Member
Thanks Meter 48
Posts: 345
Join Date: Nov 2010
Default Re: [Guide] Revert back to Original Stock Rom With Kies

Thanx for takin time out to do thus guide for us all

Sent from my GT-N7100 using xda premium
 
prinzhernan
Old
#25  
prinzhernan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 252
Posts: 1,521
Join Date: Sep 2010
Default Re: [Guide] Revert back to Original Stock Rom With Kies

I tried doing this just for fun. My phone was on the latest stock rom for my country. Didn't lose any data after going through the whole process.

Thanks for the guide!

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
 
lrm537
Old
#26  
lrm537's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 69
Posts: 307
Join Date: Oct 2010
Location: Aberdeen, UK
Has anyone tried this successfully ? If so, now long did the phone take to boot up afterwards? I'm trying it for the second time and it doesn't seem to want to boot, it's stuck at the Samsung screen with the pulsing blue light behind the logo.
 
dr.ketan
Old
(Last edited by dr.ketan; 28th January 2013 at 01:30 PM.)
#27  
dr.ketan's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 21054
Posts: 14,617
Join Date: Apr 2011
Location: Gujarat

 
DONATE TO ME
note more than 5min once it finish downloading and start flashing, otherwise
you may got bootloop. In that case
Reboot to recovery (vol up+home +power)
and wipe cache and data (factory reset)
PS:This will erase all your data.
For N7100---For N7000
My Applications

No PM for tech support. All XDA members are my friends so ignoring all incoming friends requests.
The Following 3 Users Say Thank You to dr.ketan For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
lrm537
Old
#28  
lrm537's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 69
Posts: 307
Join Date: Oct 2010
Location: Aberdeen, UK
Quote:
Originally Posted by dr.ketan View Post
note more than 5min once it finish downloading and start flashing, otherwise
you may got bootloop. In that case
Reboot to recovery (vol up+home +power)
and wipe cache and data (factory reset)
PS:This will erase all your data.
Thanks. I had waited 15min+ so i knew something wasn't right. I ended up flashing stock through Odin but the reason i wanted to do it this way was so i would have the same firmware it originally came with. Not sure which one it was. I can't see one for UK so i'm using the German one at the moment.

Gonna give it another go, see what happens
 
mariosraptor
Old
#29  
mariosraptor's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 558
Posts: 2,028
Join Date: Nov 2006
Location: Corfu

 
DONATE TO ME
Default Re: [Guide] Revert back to Original Stock Rom With Kies

Quote:
Originally Posted by lrm537 View Post
Thanks. I had waited 15min+ so i knew something wasn't right. I ended up flashing stock through Odin but the reason i wanted to do it this way was so i would have the same firmware it originally came with. Not sure which one it was. I can't see one for UK so i'm using the German one at the moment.

Gonna give it another go, see what happens
You just had to do what the DR said. Kies installed the firmware for you. Do it again if you want the original firmware that the phone had out of factory (or the latest version of it)

Sent from my GT-N7100 using xda premium
If i have helped you in any way, please hit the, THANKS button!!! Peace!
The Following User Says Thank You to mariosraptor For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
lrm537
Old
#30  
lrm537's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 69
Posts: 307
Join Date: Oct 2010
Location: Aberdeen, UK
Quote:
Originally Posted by mariosraptor View Post
You just had to do what the DR said. Kies installed the firmware for you. Do it again if you want the original firmware that the phone had out of factory (or the latest version of it)

Sent from my GT-N7100 using xda premium
I done it again with the same result...no boot. But after following the docs advice of wiping data it has worked perfectly. I'm now on 4.1.1. Got to admit to a tiny bit of panic there, but it's all good. Thanks .

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes