Post Reply

Steps to get back GPS on your T-Mobile Galaxy S3

7th February 2013, 03:43 AM   |  #21  
flipq88's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 606
 
1,514 posts
Join Date:Joined: Aug 2011
More
Re: Steps to get back GPS on your T-Mobile Galaxy S3
Quote:
Originally Posted by dodgefan67

so maybe i missed something, how do you loose GPS? are TW roms loosing GPS? ive been using AOSP roms and have no issues with GPS at all

I've gone thru both types of roms and my gps worked great. Then I had been on Frosty for a while when suddenly it just stopped working. I found out one time when I was trying to use navigation but the "searching using gps" never showed up in the notification bar and I had just used it a few days before. Tried a bunch of roms and it didn't work. Only until I flashed synergy rom did it start working again

Sent from Flip's S3
7th February 2013, 08:58 PM   |  #22  
Midnight_Rider's Avatar
Senior Member
Flag Kannapolis, NC
Thanks Meter: 1,067
 
1,760 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by elflip88

I've gone thru both types of roms and my gps worked great. Then I had been on Frosty for a while when suddenly it just stopped working. I found out one time when I was trying to use navigation but the "searching using gps" never showed up in the notification bar and I had just used it a few days before. Tried a bunch of roms and it didn't work. Only until I flashed synergy rom did it start working again

Sent from Flip's S3

hmmmm, well knock on wood, nothing like that has happened yet
11th February 2013, 01:37 PM   |  #23  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
7 posts
Join Date:Joined: Jul 2006
Following steps 1-6 in post 1 was the only way i was able to get GPS working again. I tried other T-Mobile original firmwares and none of them fixed the GPS issue. Instead of step 7, I restored my CWM backup, and it is still working.
15th February 2013, 06:17 PM   |  #24  
Xx_silenzer_xX's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 12
 
133 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Re: Steps to get back GPS on your T-Mobile Galaxy S3
I'm in download mode but I can't seem to find the option to install a zip .

Sent from my SGH-T999 using Tapatalk 2
15th February 2013, 10:00 PM   |  #25  
bikrame's Avatar
Senior Member
Flag New York City
Thanks Meter: 457
 
1,841 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Re: Steps to get back GPS on your T-Mobile Galaxy S3
Quote:
Originally Posted by Xx_silenzer_xX

I'm in download mode but I can't seem to find the option to install a zip .

Sent from my SGH-T999 using Tapatalk 2

Download mode is for odin ; there is no zip install option.
15th February 2013, 11:43 PM   |  #26  
Xx_silenzer_xX's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 12
 
133 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Re: Steps to get back GPS on your T-Mobile Galaxy S3
So I booted into download mode do I have to place the zip in a certain directory do I plug it into a computer kuz all I get is android is downloading do not power off

Sent from my SGH-T999 using Tapatalk 2
16th February 2013, 12:27 PM   |  #27  
bikrame's Avatar
Senior Member
Flag New York City
Thanks Meter: 457
 
1,841 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
More
Re: Steps to get back GPS on your T-Mobile Galaxy S3
Quote:
Originally Posted by Xx_silenzer_xX

So I booted into download mode do I have to place the zip in a certain directory do I plug it into a computer kuz all I get is android is downloading do not power off

Sent from my SGH-T999 using Tapatalk 2

No open odin. Select pda. Choose base file and click start. Make sure you dont unplug unless it says passs on odin.
Make sure ur phone is connected well .
17th February 2013, 03:50 AM   |  #28  
Don_Perrignon's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 121
 
802 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Quote:
Originally Posted by dodgefan67

so maybe i missed something, how do you loose GPS? are TW roms loosing GPS? ive been using AOSP roms and have no issues with GPS at all

From what I'm seeing, it's when people go from 4.2 back to 4.1 on a AOSP variation.

Quote:
Originally Posted by MrSpinch

I had the same thing- GPS ate it, started working again randomly, then ate it again, even after following the steps in this post. I got my RMA'd replacement today, and I'm not about to load anything custom on it until the warranty is long out and whatever is causing this problem is resolved.

I've been flashing ROMs. It's just now that about a week after I got my replacement, the issue that I didn't want to deal with in 4.2 have either been solved or been smoothed over well enough. Since it seems from what I see that going from 4.2 back to 4.1 breaks it, I have since stayed on 4.2 since the issues I care about have been solved now.
17th February 2013, 08:25 PM   |  #29  
Senior Member
Flag Rogers
Thanks Meter: 51
 
154 posts
Join Date:Joined: Aug 2007
More
Re: Steps to get back GPS on your T-Mobile Galaxy S3
My GPS was broken after downgrading to 4.1, this fixed it. Thanks!

Sent from my SGH-T999
19th February 2013, 04:39 PM   |  #30  
nickstopo's Avatar
Member
Thanks Meter: 3
 
57 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Re: Steps to get back GPS on your T-Mobile Galaxy S3
I've already done this twice and it's a lengthy process each time. Expect to do it every time going to a 4.1 ROM from a 4.2. Hopefully, we can get an official 4.2 soon so we can clear up file issues.

Sent from my SGH-T999 using xda app-developers app

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in T-Mobile Galaxy S III General by ThreadRank