5,597,937 Members 38,658 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Expert advice needed] [HELP Reqd] Wifi connecting but not working...why?

Tip us?
 
mathrania
Old
(Last edited by mathrania; 28th January 2013 at 10:02 AM.)
#1  
mathrania's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 531
Posts: 1,846
Join Date: Dec 2009
Location: Dubai / Surat
Default [Expert advice needed] [HELP Reqd] Wifi connecting but not working...why?

I updated my HOX to ViperX JB with hBoot 1.31.
But now, it connects to WiFi router but the internet doesnt work. It works sometimes, else the internet is not working. I tried on another router at a different place, but it is not working. Also i updated hBoot to official 1.39 also, but the problem persists. Restarting the router several times and clean install of the rom didnt help. The boot.img is also from the same rom and all else works fine . What could be the problem? please someone guide me.
After a few posts down, there is another person with same issue.....
Nokia 3310 > Nokia 3610 > Nokia 3650 > Nokia 6600 > Nokia N72 > Sony Ericsson K800 > Nokia N73 > Nokia N95 > Sony Ericsson W960i > Nokia E90 > HTC Touch Pro 2 > HTC DESIRE HD > HTC SENSATION > HTC ONE X >>> HTC ONE




If my post is useful to you, then hit the "THANKS" button please
 
Mr Hofs
Old
#2  
Mr Hofs's Avatar
Recognized Contributor / Themer
Thanks Meter 7461
Posts: 12,278
Join Date: Sep 2011

 
DONATE TO ME
Default Re: Wifi connecting but not working...why?

Did you confirm the question about the kernel in the aroma installer with

NO
The Following User Says Thank You to Mr Hofs For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
mathrania
Old
#3  
mathrania's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 531
Posts: 1,846
Join Date: Dec 2009
Location: Dubai / Surat
Default Re: Wifi connecting but not working...why?

Yes.... I selected NO....

Sent from my HTC One X using xda premium
Nokia 3310 > Nokia 3610 > Nokia 3650 > Nokia 6600 > Nokia N72 > Sony Ericsson K800 > Nokia N73 > Nokia N95 > Sony Ericsson W960i > Nokia E90 > HTC Touch Pro 2 > HTC DESIRE HD > HTC SENSATION > HTC ONE X >>> HTC ONE




If my post is useful to you, then hit the "THANKS" button please
 
Mr Hofs
Old
#4  
Mr Hofs's Avatar
Recognized Contributor / Themer
Thanks Meter 7461
Posts: 12,278
Join Date: Sep 2011

 
DONATE TO ME
Default Re: Wifi connecting but not working...why?

Try to set the router in different WiFi stages, like only use WiFi type A, or B, or G.
 
mathrania
Old
#5  
mathrania's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 531
Posts: 1,846
Join Date: Dec 2009
Location: Dubai / Surat
Default Re: Wifi connecting but not working...why?

Tried resetting wifi router.... Also tried a 3 rd hotspot via IPHONE, but there is no data transfer..... Please help here....

Sent from my HTC One X using xda premium
Nokia 3310 > Nokia 3610 > Nokia 3650 > Nokia 6600 > Nokia N72 > Sony Ericsson K800 > Nokia N73 > Nokia N95 > Sony Ericsson W960i > Nokia E90 > HTC Touch Pro 2 > HTC DESIRE HD > HTC SENSATION > HTC ONE X >>> HTC ONE




If my post is useful to you, then hit the "THANKS" button please
 
elmaghraby
Old
#6  
Account currently disabled
Thanks Meter 4
Posts: 28
Join Date: Jan 2013
try another rom and look at this https://www.google.com.eg/url?sa=t&r...41524429,d.Yms
and if your phone's signal is weak even beside the router you have the problem in the link above
The Following User Says Thank You to elmaghraby For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
mathrania
Old
#7  
mathrania's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 531
Posts: 1,846
Join Date: Dec 2009
Location: Dubai / Surat
Default Re: Wifi connecting but not working...why?

Quote:
Originally Posted by elmaghraby View Post
try another rom and look at this https://www.google.com.eg/url?sa=t&r...41524429,d.Yms
and if your phone's signal is weak even beside the router you have the problem in the link above
But i get very good wifi signals... Only thing is that the internet doesn't work.... There is no data transfer with Wifi connection......

Sent from my HTC One X using xda premium
Nokia 3310 > Nokia 3610 > Nokia 3650 > Nokia 6600 > Nokia N72 > Sony Ericsson K800 > Nokia N73 > Nokia N95 > Sony Ericsson W960i > Nokia E90 > HTC Touch Pro 2 > HTC DESIRE HD > HTC SENSATION > HTC ONE X >>> HTC ONE




If my post is useful to you, then hit the "THANKS" button please
 
mathrania
Old
#8  
mathrania's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 531
Posts: 1,846
Join Date: Dec 2009
Location: Dubai / Surat
Default Re: Wifi connecting but not working...why?

Well... Flashed the new viperX release... The wifi just worked for a minute and then stopped working... Is it a hardware failure?

Sent from my HTC One X using xda premium
Nokia 3310 > Nokia 3610 > Nokia 3650 > Nokia 6600 > Nokia N72 > Sony Ericsson K800 > Nokia N73 > Nokia N95 > Sony Ericsson W960i > Nokia E90 > HTC Touch Pro 2 > HTC DESIRE HD > HTC SENSATION > HTC ONE X >>> HTC ONE




If my post is useful to you, then hit the "THANKS" button please
 
walkerx
Old
(Last edited by walkerx; 27th January 2013 at 09:14 PM.)
#9  
Senior Member
Thanks Meter 8
Posts: 245
Join Date: May 2009
Location: UK
i have had similar issues since moving to official JB and HTC aren't that helpful, just say must factory reset the device and see what happens - have now installed viper 3.3.1 and get the same problem - never had the problem when i was on ics - get full signal - and using wifi analyser also shows full - tried on 2.4ghz and 5ghz - it just wants to stop transferring data - if i disable wifi and reset it then it works fine for a while before no data transfer again

i've even re-configured one of my access points with a different name and set the phone to auto-switch to strongest signal, but that don't work either
 
mathrania
Old
#10  
mathrania's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 531
Posts: 1,846
Join Date: Dec 2009
Location: Dubai / Surat
Default Re: Wifi connecting but not working...why?

Quote:
Originally Posted by walkerx View Post
i have had similar issues since moving to official JB and HTC aren't that helpful, just say must factory reset the device and see what happens - have now installed viper 3.3.1 and get the same problem - never had the problem when i was on ics - get full signal - and using wifi analyser also shows full - tried on 2.4ghz and 5ghz - it just wants to stop transferring data - if i disable wifi and reset it then it works fine for a while before no data transfer again

i've even re-configured one of my access points with a different name and set the phone to auto-switch to strongest signal, but that don't work either
Almost tried everything which you did... Signal bars are full... But after a while.. Like a min or so, data transfer stops.... After i disconnect and reconnect wifi, it works.. Just for a while...
Any solution...

Sent from my HTC One X using xda premium
Nokia 3310 > Nokia 3610 > Nokia 3650 > Nokia 6600 > Nokia N72 > Sony Ericsson K800 > Nokia N73 > Nokia N95 > Sony Ericsson W960i > Nokia E90 > HTC Touch Pro 2 > HTC DESIRE HD > HTC SENSATION > HTC ONE X >>> HTC ONE




If my post is useful to you, then hit the "THANKS" button please

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes