Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,785,512 Members 41,716 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Aussie version GT-N8010

Tip us?
 
Ricbec
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Jan 2009
Default [Q] Aussie version GT-N8010

Hi all

Just got a question regarding the version software my note is running,

I understand there are a number of different versions getting around, I'm unclear as to what is the latest version for my particular model

Currently it is running 4.0.4, yet I know there are much newer versions getting around, yet when I try to run an update it says there are no updates for my device

Can anyone clarify for me if what I have is the newest version for my note

Cheers
 
camo.b
Old
#2  
Member
Thanks Meter 1
Posts: 55
Join Date: Mar 2007
Location: goldie
Default Re: [Q] Aussie version GT-N8010

I havent got a 8010 i have the optus delivered 4g version 8020 and im on 4.1.2 i think.plug yours into a pc and fire up samsung kies...let it do its thing and check for a update.you should have one available.

Sent from my GT-N7000 using xda premium
GALAXY TAB......almost my fave
GALAXY S ...........not bad
ZTE v9 tab unlocked and rooted....now 2.2
HD2 love it .....android and a cracked screen!!!
KAISER...no flash no good
HERMES......all sold
iphones galore and a ipad for good measure
 
tap007
Old
#3  
Member
Thanks Meter 72
Posts: 77
Join Date: Jan 2013
Quote:
Originally Posted by Ricbec View Post
Hi all

Just got a question regarding the version software my note is running,

I understand there are a number of different versions getting around, I'm unclear as to what is the latest version for my particular model

Currently it is running 4.0.4, yet I know there are much newer versions getting around, yet when I try to run an update it says there are no updates for my device

Can anyone clarify for me if what I have is the newest version for my note

Cheers
You can flash you device throught Odin:
Use BTU or NZC firmware.

h**p://samsung-updates.com/device/?id=GT-N8010
 
Ricbec
Old
(Last edited by Ricbec; 13th February 2013 at 10:57 AM.)
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Jan 2009
Well believe it or not kies says it is the most current version, guess we must just miss out here in Aus
 
ultramag69
Old
#5  
ultramag69's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 576
Posts: 4,457
Join Date: Nov 2007
Location: Waratah
This is why I use other country roms...
 
Ricbec
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Jan 2009
I dont think I'd ever have the courage to do something like that on my own device, sounds a little complicated to the novice modder, I'd be too scared to brick it!!
 
spigot
Old
#7  
spigot's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 59
Posts: 205
Join Date: Aug 2007
You shouldn't be. It's a piece of cake.
http://techmell.com/android-tips/how...cial-firmware/
There's no place like 127.0.0.1
History -> FSC Loox N560 -> HTC Diamond 2 -> ZTE Skate -> HTC EVO 3D -> Samsung Galaxy SIII -> HTC One M8 (metal grey)
Galaxy Note 10.1
 
Ricbec
Old
#8  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Jan 2009
Is it possible however that I may lose some functionality by doing this? It does sound simple enough, I can build computers so I should be able to do it

Ohh, and I lose all software installed correct?, hence the extra special need to backup prior?
 
camo.b
Old
#9  
Member
Thanks Meter 1
Posts: 55
Join Date: Mar 2007
Location: goldie
Default Re: [Q] Aussie version GT-N8010

I didnt lose any apps or settings but I went from 4.1.1 to 4.1.2 updated without a hitch.it will sudgest a backup but I didnt have time or my pc to backup too.i was at work.but a backup is good while you are waiting for the file to download.not sure what the go is nowdays but I use to use titanium backup the paid version.you need a rooted tab tho....not a big deal....google exynos abuse and grab the apk and install that.its made by a dev called chainfire (very trustworthy)it can root your tab in about 30 secs.once rooted you can backup you apps and settings if needed.i somtimes had probs with the settings part, but no probs with the just apps. Once backup is done flash the new firmware, reboot and play for a few mins....then reboot again....root tab again with exynos abuse as it should loose root rights with the new firmware....then re install titanium and load your backup and or your sammy kies backup too. Clear as mud eh?

Sent from my GT-N8020 using XDA Premium HD app
GALAXY TAB......almost my fave
GALAXY S ...........not bad
ZTE v9 tab unlocked and rooted....now 2.2
HD2 love it .....android and a cracked screen!!!
KAISER...no flash no good
HERMES......all sold
iphones galore and a ipad for good measure
 
spigot
Old
#10  
spigot's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 59
Posts: 205
Join Date: Aug 2007
Default Re: [Q] Aussie version GT-N8010

Quote:
Originally Posted by Ricbec View Post
Ohh, and I lose all software installed correct?, hence the extra special need to backup prior?
No, you don't loose apps, but it's recommended to factory reset your device. I went through 4.0.3 -> 4.1.1 -> 4.1.2 without wiping. But finally I did a factory reset to be sure
There's no place like 127.0.0.1
History -> FSC Loox N560 -> HTC Diamond 2 -> ZTE Skate -> HTC EVO 3D -> Samsung Galaxy SIII -> HTC One M8 (metal grey)
Galaxy Note 10.1

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Fix KitKat WiFi Drops on Your Own

Despite introducing many useful features and overall great performance and enhancements,Android 4.4 KitKat … more

Bring Back Tablet UI on KitKat

Google presented their brand new UI for tablets alongsidethe release of Android 3.0 Honeycomb back in early … more

Give Your Notification Shade a Facelift with these Modding Guides

Modification has always been one of the strong suits of Android, due in … more

Keep Track of How Much Your Car Truly Costs with Car Logbook

It’s a very well established fact that cars are expensive. In addition to … more