Post Reply

[Issue]when using "repo init"

OP OmarBizreh

6th March 2013, 11:43 PM   |  #1  
OmarBizreh's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Damascus
Thanks Meter: 3,359
 
1,976 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
Good evening friends.

As the title says, I'm having an issue with using: repo init
My problem started here:

I always get: Product Not Found / Access Denied in the repo file instead of the actual script. Later I was able to obtain the file manually, then got stuck here:

Quote:

repo init -u git://github.com/CyanogenMod/android.git -b cm-10.1

Output:

if I'm not mistaken my problem relies in the file: Repo, in line 6 it says: repo_url='https://gerrit.googlesouce.com/git-repo"
Google blocks access for my region, if any one would kindly suggest a way to go around it
So far I've tried the following steps but always failed:I've also tried setting a proxy for terminal yet no success.


and of course I'm following this guid: http://wiki.cyanogenmod.org/w/Build_for_i9300


Please note I'm asking for a VPN / proxy / way to download the source code and bypass Google restrictions to my region and not to teach me how to build from source (because I sometimes write in a way that make other understand the exact opposite of what I wanted )

Any help appreciated
Have a nice day
The Following User Says Thank You to OmarBizreh For This Useful Post: [ View ]
7th March 2013, 12:56 PM   |  #2  
mithun46's Avatar
Recognized Contributor
Flag ▒▅|▆|█|▆|▅▒
Thanks Meter: 1,662
 
1,232 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by DeepUnknown

Good evening friends.

As the title says, I'm having an issue with using: repo init
My problem started here:



I always get: Product Not Found / Access Denied in the repo file instead of the actual script. Later I was able to obtain the file manually, then got stuck here:


Output:


if I'm not mistaken my problem relies in the file: Repo, in line 6 it says: repo_url='https://gerrit.googlesouce.com/git-repo"
Google blocks access for my region, if any one would kindly suggest a way to go around it
So far I've tried the following steps but always failed:

I've also tried setting a proxy for terminal yet no success.


and of course I'm following this guid: http://wiki.cyanogenmod.org/w/Build_for_i9300


Please note I'm asking for a VPN / proxy / way to download the source code and bypass Google restrictions to my region and not to teach me how to build from source (because I sometimes write in a way that make other understand the exact opposite of what I wanted )

Any help appreciated
Have a nice day

put this in bin
The Following 2 Users Say Thank You to mithun46 For This Useful Post: [ View ]
7th March 2013, 02:27 PM   |  #3  
OmarBizreh's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Damascus
Thanks Meter: 3,359
 
1,976 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
Re: [Issue]when using "repo init"
Quote:
Originally Posted by mithun46

put this in bin

Thanks I will try it out once I'm back home

Sent from my GT-I9300 using xda app-developers app
The Following User Says Thank You to OmarBizreh For This Useful Post: [ View ]
7th March 2013, 05:15 PM   |  #4  
OmarBizreh's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Damascus
Thanks Meter: 3,359
 
1,976 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by mithun46

put this in bin

It doesn't work, I still get the same error: Gets https://gerrit.googlesource.com/git-repo/create.bundle
I cannot access because my region is blocked, any other way around it !?
8th March 2013, 06:41 AM   |  #5  
mithun46's Avatar
Recognized Contributor
Flag ▒▅|▆|█|▆|▅▒
Thanks Meter: 1,662
 
1,232 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by DeepUnknown

It doesn't work, I still get the same error: Gets https://gerrit.googlesource.com/git-repo/create.bundle
I cannot access because my region is blocked, any other way around it !?

extract this and put it in the folder you want to sync the source then later rename the repo folder to .repo then
in terminal cd to that folder then do the repo init blablabla thing
The Following 2 Users Say Thank You to mithun46 For This Useful Post: [ View ]
8th March 2013, 03:51 PM   |  #6  
OmarBizreh's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Damascus
Thanks Meter: 3,359
 
1,976 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by mithun46

extract this and put it in the folder you want to sync the source then later rename the repo folder to .repo then
in terminal cd to that folder then do the repo init blablabla thing

Thanks a lot for your help, repo is being synced right now
8th March 2013, 04:18 PM   |  #7  
OmarBizreh's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Damascus
Thanks Meter: 3,359
 
1,976 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
Repo syncing is still failing, I cannot fetch some items from the android.googlesource.com are failing because I cannot gain access :-/
8th March 2013, 05:09 PM   |  #8  
OmarBizreh's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Damascus
Thanks Meter: 3,359
 
1,976 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
Now my issue is in" <remot name="aosp" fetch="https://android.googlesource.com" /> in the cm manifest files :-/
8th March 2013, 10:21 PM   |  #9  
OmarBizreh's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Damascus
Thanks Meter: 3,359
 
1,976 posts
Join Date:Joined: Oct 2011
Donate to Me
More
Tried to use this to get over the issue but still no success, when I execute: Repo sync
nothing happens, it's like it's failing to connect to the proxy :-/
The Following User Says Thank You to OmarBizreh For This Useful Post: [ View ]
9th March 2013, 05:42 PM   |  #10  
mithun46's Avatar
Recognized Contributor
Flag ▒▅|▆|█|▆|▅▒
Thanks Meter: 1,662
 
1,232 posts
Join Date:Joined: Oct 2012
Donate to Me
More
u r a rd right ?
use xda's build server man

The Following User Says Thank You to mithun46 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes