Google Confirms “Android Lollipop Day” for November 3rd

A little over a week ago, Google announced the latest iteration of … more

Get Your XDA 2015 Custom Avatar and Signature Images Here

As stated in our motto, XDA Developer is for developers, by developers. The … more

Pin Your Photos on Android Lollipop with Photo Pinner

In the last few weeks,we have been talking quite a bit about Android 5.0 Lollipop. This … more

Samsung Galaxy Note Edge Hands On – XDA TV

Perhaps one of the more peculiar announcements this year was the curved edge-screened … more
Post Reply

[REQ] Remove "Verizon Remote Diagnosis" Tool

OP drumz0rz

22nd February 2013, 04:45 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 46
 
216 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
Is it possible / advisable to remove the "Verizon Remote Diagnosis" tool? I think that's what's triggering the OTA update. I see it running every now and then. I'd feel more comfortable with it off my phone.
22nd February 2013, 04:48 PM   |  #2  
.torrented's Avatar
Recognized Contributor
Flag Suffolk, VA
Thanks Meter: 1,476
 
2,789 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by drumz0rz

Is it possible / advisable to remove the "Verizon Remote Diagnosis" tool? I think that's what's triggering the OTA update. I see it running every now and then. I'd feel more comfortable with it off my phone.

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2149417

this is what you want to do... and yes you can remove the Remote Diagnosis tool too
Last edited by .torrented; 22nd February 2013 at 04:51 PM.
22nd February 2013, 05:02 PM   |  #3  
CharliesTheMan's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 2,483
 
3,666 posts
Join Date:Joined: May 2009
Donate to Me
Re: [REQ] Remove "Verizon Remote Diagnosis" Tool
I kill off anything like that and its never been a problem. If its running on its own sometimes it will help your battery life too when you get rid of it.

Sent from my DNA... S-Off like a baws
The Following User Says Thank You to CharliesTheMan For This Useful Post: [ View ]
23rd February 2013, 12:35 AM   |  #4  
Senior Member
Thanks Meter: 2,561
 
1,769 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
Donate to Me
Re: [REQ] Remove "Verizon Remote Diagnosis" Tool
Quote:
Originally Posted by drumz0rz

Is it possible / advisable to remove the "Verizon Remote Diagnosis" tool? I think that's what's triggering the OTA update. I see it running every now and then. I'd feel more comfortable with it off my phone.

My kernel disables this service and I still received the OTA so I don't think it is related.
23rd February 2013, 04:02 AM   |  #5  
MicroMod777's Avatar
Recognized Contributor
Flag Los Angeles
Thanks Meter: 1,973
 
4,107 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
Donate to Me
More
Re: [REQ] Remove "Verizon Remote Diagnosis" Tool
Quote:
Originally Posted by drumz0rz

Is it possible / advisable to remove the "Verizon Remote Diagnosis" tool? I think that's what's triggering the OTA update. I see it running every now and then. I'd feel more comfortable with it off my phone.

The tool cannot be used without a security key tech support provides when activated.

As a tech agent for big red, I've only used it a couple times when customers have no clue how to use their phones. In those instances, its a pricesless tool!

Sent from my HTC6435LVW using Tapatalk 2
Last edited by MicroMod777; 23rd February 2013 at 04:05 AM.
24th February 2013, 04:07 AM   |  #6  
zone23's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 2,267
 
5,313 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by MicroMod777

The tool cannot be used without a security key tech support provides when activated.

As a tech agent for big red, I've only used it a couple times when customers have no clue how to use their phones. In those instances, its a pricesless tool!

Sent from my HTC6435LVW using Tapatalk 2

Sounds like a cool tool would love it if I could use it from my desktop. If I could use a RDP from my home computer that would be sweet. I personally delete it from the ROM that and the other files mentioned in post above.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes