FORUMS

What Do You Think About Fingerprint Scanners?

More and more phones are featuring fingerprint scanners, and with many promising … more

What’s Next for Samsung and Its Flagships?

If we were to say that the Galaxy S6 was a leap of faith made by Samsung, we … more

The Ultimate Showcase of dBrand Skins

In the search for ways to protect, accessorize, and personalize; a user has many options. One … more

Huawei’s Rapid Rise to Third Place in the Smartphone Race

Huawei has quickly grown to become one of the world’s biggest … more

S-off boot loader question

812 posts
Thanks Meter: 30
 
By joho5, Senior Member on 23rd February 2013, 02:59 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
24th February 2013, 12:15 AM |#11  
OP Senior Member
Thanks Meter: 30
 
More
Re: S-off boot loader question
My main thing is knowing if I have to lock the boot loader to running a ruu now. You used to have to. Wondering because if I end up selling the phone to a user who doesn't root, flash, etc...and I want to get it to stock...do I lock or not.

Sent from my Nexus 4 using xda app-developers app
 
 
24th February 2013, 12:20 AM |#12  
18th.abn's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,857
 
More
Re: S-off boot loader question
If your s-off just keep it locked. Unlocking doesn't give you any extra benefit

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk 2
24th February 2013, 12:33 AM |#13  
OP Senior Member
Thanks Meter: 30
 
More
Re: S-off boot loader question
Quote:
Originally Posted by 18th.abn

If your s-off just keep it locked. Unlocking doesn't give you any extra benefit

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk 2

Can I still issue fast boot commands with s-off but locked boot loader?

Sent from my Nexus 4 using xda app-developers app
24th February 2013, 12:44 AM |#14  
18th.abn's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,857
 
More
Re: S-off boot loader question
Should be able to. Just keep it locked and flash a recovery to test it.

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk 2
24th February 2013, 01:06 AM |#15  
InflatedTitan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,157
 
More
Re: S-off boot loader question
Quote:
Originally Posted by joho5

Can I still issue fast boot commands with s-off but locked boot loader?

Sent from my Nexus 4 using xda app-developers app

I couldn't.... I ran fastboot oem lock to relock it... Tried to fastboot twrp and had a FAIL

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
24th February 2013, 04:05 AM |#16  
redpoint73's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter: 4,096
 
More
Re: S-off boot loader question
Quote:
Originally Posted by InflatedTitan

I couldn't.... I ran fastboot oem lock to relock it... Tried to fastboot twrp and had a FAIL

Weird. Either something else is going on here, or it violates the definition if S-off, which us supposed to mean all security is off.

Sent from my HTC_Flyer_P512_NA using xda app-developers app
24th February 2013, 04:19 AM |#17  
InflatedTitan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,157
 
More
Re: S-off boot loader question
Yep... But like I said earlier, as soon as I unlocked via htcdev process, I did the exact same command and it was a successful fastboot flash... But i haven't a clue, this is the first device I've ever had that was s-off ...

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
24th February 2013, 05:20 AM |#18  
18th.abn's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,857
 
More
Re: S-off boot loader question
Its just the bootloader doing what its supposed to do then. Evita will probably get a eng hboot at some point so it doesn't need to be unlocked and s off. In the mean time I would just keep it unlocked with s off I suppose. There's so many things I want to check with s off now but can't get my hands on one anymore

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk 2
The Following User Says Thank You to 18th.abn For This Useful Post: [ View ]
24th February 2013, 06:17 AM |#19  
Kole_Ackerson's Avatar
Senior Member
Flag Minden, NV
Thanks Meter: 186
 
More
so weird.. I just wanted to start fresh like inflated. so I got the 1.85 ruu after I was s-off. it finished without issues, rebooted to BL and its unlocked. so problems if you relock first? just throwing it out there
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes