Project Ara Smartphone Will Run Modified Android L with Hot Swapping

Project Ara is a very exciting topic–both for hardware and … more

Streamline Android Theme Customization with Graphic Porter

I dont have a custom theme on my Android phone, and the reason for this is because … more

Boost the Brightness of Your Sony Xperia Z1’s LED

I think the last time anyone has ever used a physical torch to find their earphones, … more

XDA Xposed Tuesday: Modify the Look of Your Volume Control – XDA TV

How many screenshots have you seen with a volume status bar in the … more
Thread Deleted

Unlocking T-mobile Pocket PC

Bucky
24th March 2003, 12:38 PM   |  #1  
Guest
Thanks Meter: 0
 
n/a posts
Hello,

I have purchased just last week T-mobile pocket PC in the US, however now I am back at my home (Eastern Europe) where we use GSM (Alcatel)
The following is rom and radio version:

Rom version: 3.14.40 ENG
ROM date: 11/26/02
Radio Version: 6.18
Protocol version: 324e4

My question is what do I need to unlock this to work with my GSM company. When I paid for this ($625) I paid a phone withouth service activation.

Regards,
Bucky
24th March 2003, 01:25 PM   |  #2  
LumpiStefan's Avatar
Retired Moderator
Flag Stuttgart
Thanks Meter: 20
 
1,672 posts
Join Date:Joined: Jan 2003
More
Hy.

Why don't you try this question in the unlocking-section?
Why don't you read the other tasks in this section?

To unlock your T-Mobile pocket PC you need a serial cable to connect your PC with your PDA and the XDA-Manipulator-software from www.xda-developers.com

An other problem that exists will be the different GSM frequencies. As you have in USA 1900MHz you'll have in europe 900/1800Mhz. But i'm not sure if this is really so. You have to take a look at your provider (Alcatel)

Regards

Stefan
Bucky
24th March 2003, 04:20 PM   |  #3  
Guest
Thanks Meter: 0
 
n/a posts
Unlocking T-mobile Pocket PC
Stefan, thank you very much for your prompt reply.

However, I have been reading that the unlocked versions of T-mobile
had a Radio Version 3* or 4*, and the RADIO VERISION on my T-mobile is 6.18, thus I am not sure if this software will work out or not.

Please reply as soon as possible if you know the answer to this one.
24th March 2003, 04:33 PM   |  #4  
LumpiStefan's Avatar
Retired Moderator
Flag Stuttgart
Thanks Meter: 20
 
1,672 posts
Join Date:Joined: Jan 2003
More
Hey Bucky.

Most people hav Radio VErsion 3* oder 4* becuase this are european Radio Versions.
The US VErsions have othe numbers like your 6* .....

Like the posting of a XDA Developer the manipulater should work with all available Radio VErsions.

Just try it......
25th March 2003, 08:07 AM   |  #5  
Guest
Thanks Meter: 0
 
n/a posts
I see. However when I read the xda manipulator, the developers say that they have tried this only on radio version 4.06 and 4.10

Quote: " We've tested this on Radio version 4.06 and 4.10. If you dare, please let us know if you find it to work on other radio versions".

I didn't find any message that someone tried with Radio version 6.18

Do you know anyone that has tried this on US versions of T-mobile?
25th March 2003, 09:01 AM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
11 posts
Join Date:Joined: Jan 2003
We have reports of succesful unlocking on US versions as well. XDAmanipulator will work with any radio version.

Peter
25th March 2003, 08:06 PM   |  #7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Feb 2003
Hey just to add I have been one of them. You have pretty much all the same settings as mine. Just follow the instruction on the manipulators site and it will work fine. You will be done in seconds.

Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes