Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[APP] Official ViPER4Android Audio Effects (FX v2.3.3.0) - Website Up

OP zhuhang

3rd December 2013, 11:04 AM   |  #9551  
exwan's Avatar
Senior Member
Flag Ipoh
Thanks Meter: 128
 
525 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
Quote:
Originally Posted by crawler9

Do you have v4a installed as a user app or system app and which irs are you trying to use? I've seen a few (from @BSDgeek_Jake iirc) that some have reported only work when v4a is a user app and some that only work when v4a is a system app for some people.

Sent from my SGH-M919 using Tapatalk

I've tried both system and user, tried almost all irs i have. None of them give a different sound. Only that is not working in my end. Other setting is working deliciously. Except the bug when i receive sms, v4a status goes abnormal and i need to forced close v4a and open it back to regain normal status. Which is very very tiring to do after 2 sms. Haha

Sent using GT-I8190N with Maclaw Panda rom (OS 4.3.1)
3rd December 2013, 11:06 AM   |  #9552  
crawler9's Avatar
Senior Member
Flag Ohio
Thanks Meter: 290
 
687 posts
Join Date:Joined: Mar 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by exwan

I've tried both system and user, tried almost all irs i have. None of them give a different sound. Only that is not working in my end. Other setting is working deliciously. Except the bug when i receive sms, v4a status goes abnormal and i need to forced close v4a and open it back to regain normal status. Which is very very tiring to do after 2 sms. Haha

Sent using GT-I8190N with Maclaw Panda rom (OS 4.3.1)

Sorry, I have no other ideas or insight that might help you, but I wish you the best of luck getting Convolver working!

Sent from my SGH-M919 using Tapatalk
3rd December 2013, 11:09 AM   |  #9553  
Member
Thanks Meter: 38
 
91 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
Quote:
Originally Posted by DingoDingo

For those with problems to make Viper works, try Unofficial V4A Tool created by a vipersaudio member - Fix FX not working for many players
http://d-h.st/c4Z

I had luck few times with it. Even on 4.4, didn't work before I used this tool and rebooted afterwards.

Sent from my Nexus 4 using XDA Premium 4 mobile app

Quote:
Originally Posted by PIRATA!

I'm sorry, I asked this before but with no responso....so, what is this for??

Sent from my Samsung Galaxy S3 GT-i9300 using TapaTalk2

Sorry, I did answer in post http://forum.xda-developers.com/show...postcount=9505, I know it was not too helpful , as I remember, it has to do something with build prop, fixing it.

However, it helped me to start Viper to work few times after upgrading or changing rom. I am now on stock 4.4 + franco r196, Viper didn't work until I used that tool.

Try to use search this thread for more info, I think it was mentioned few months ago
The Following User Says Thank You to DingoDingo For This Useful Post: [ View ]
3rd December 2013, 12:56 PM   |  #9554  
PIRATA!'s Avatar
Senior Member
Flag Pisa, Italy
Thanks Meter: 97
 
1,886 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by DingoDingo

Sorry, I did answer in post http://forum.xda-developers.com/show...postcount=9505, I know it was not too helpful , as I remember, it has to do something with build prop, fixing it.

However, it helped me to start Viper to work few times after upgrading or changing rom. I am now on stock 4.4 + franco r196, Viper didn't work until I used that tool.

Try to use search this thread for more info, I think it was mentioned few months ago

Oh, sorry. I didn't catch that reply, maybe because was without the quote.
Thank you for your reply.
Do you know who did that fix?


Sent from my Samsung Galaxy S3 GT-i9300 using TapaTalk2
3rd December 2013, 01:15 PM   |  #9555  
Member
Thanks Meter: 38
 
91 posts
Join Date:Joined: Mar 2012
Quote:
Originally Posted by PIRATA!

I'm sorry, I asked this before but with no responso....so, what is this for??

Sent from my Samsung Galaxy S3 GT-i9300 using TapaTalk2

Quote:
Originally Posted by DingoDingo

For those with problems to make Viper works, try Unofficial V4A Tool created by a vipersaudio member - Fix FX not working for many players
http://d-h.st/c4Z

I had luck few times with it. Even on 4.4, didn't work before I used this tool and rebooted afterwards.

Sent from my Nexus 4 using XDA Premium 4 mobile app

Quote:
Originally Posted by PIRATA!

Oh, sorry. I didn't catch that reply, maybe because was without the quote.
Thank you for your reply.
Do you know who did that fix?


Sent from my Samsung Galaxy S3 GT-i9300 using TapaTalk2

Dont know, uploaded by zhuhang http://forum.xda-developers.com/member.php?u=3901724
Last edited by DingoDingo; 3rd December 2013 at 01:17 PM.
The Following User Says Thank You to DingoDingo For This Useful Post: [ View ]
3rd December 2013, 03:19 PM   |  #9556  
Senior Member
Thanks Meter: 142
 
845 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
I just installed V4 FX as system app on my S4 with Paranoid Android (has DSP-Manager included). I gave superuser rights and did install the driver and rebooted the phone.

1. But how do I know, it is working now, because I do not have found this setting:

"9. In Sound settings > Music effects, always choose V4A FX unless FX is not installed."

Well, of course, I have sound settings, but no point with "music effects".

2. Do I have to remove the installed DSP-Manager or something else?

3. Do I have to set up something else or just make a tick on "enable" at headset, speaker and bluetooth?

Thank you very much, guys.
Last edited by xsycox; 3rd December 2013 at 03:22 PM.
3rd December 2013, 05:10 PM   |  #9557  
MANswers's Avatar
Senior Member
Flag Chicago, IL
Thanks Meter: 88
 
369 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
More
Anyone using VSonic GR07 with this? What Listening Device type do you choose under settings? I have it to Common earphone (V2), sounds warm and fuller.. whats your preference?
3rd December 2013, 05:51 PM   |  #9558  
banccalif's Avatar
Senior Member
Flag LOS ANGELES
Thanks Meter: 1,113
 
2,225 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
After changing my audio policy and build prop I get speaker only on calls. Is there anyway to fix that?

Sent from my SPH-L710 using Tapatalk
3rd December 2013, 06:03 PM   |  #9559  
Senior Member
Flag Puglia/Foggia
Thanks Meter: 19
 
428 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
If i set driver on battery savings the volume Will be lower?

Inviato dal mio Xperia U utilizzando Tapatalk
3rd December 2013, 06:22 PM   |  #9560  
Senior Member
Thanks Meter: 542
 
842 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
My setup to get viper working on 4.3 (cm 10.2 base):
- X-hifi installed as system and FX as user (using fx 2301)
- Both set to compatible mode
- dsp manager is NOT frozen
- viper fx selected in music effects
- SuperSU 1.69 (later releases also should work but have problems with them on my build)
Using this setup driver monitor will show "processing: no" but in truth it is working as you can distinctly hear the difference turning it on and off.
Also occasionally it will give the driver failure toast, but this doesn't seem to have caused problems. (most of the times when unlocking screen - could it be a problem in handling disabled system sounds perhaps?)
The notification bug also seems to be gone, the only problem on the subject was when i received a message during a game notif. played normally but then the game became mute.

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
best settings, convolver, cure tech+, fx xhifi, irs impulse response sample, settings, viper4android v4a, virtual headphone surround engine+
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes