Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Video Guide] How To Root Galaxy S4 I337 / I337m Easy & User Friendly

OP TheSmokingAndroid

18th May 2013, 06:16 AM   |  #1  
TheSmokingAndroid's Avatar
OP Senior Member
Flag Victoria
Thanks Meter: 616
 
653 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
More
Hey folks. It's me again So I've got another super easy video guide on how to root your shiny new Samsung Galaxy S4 I337 or I337m.

This guide is using djrbliss's Motochopper tool. This tool has made it easier than ever to root a device! So BIG thanks goes out to him!

Links to everything can be found in the video description.



Enjoy
The Following 91 Users Say Thank You to TheSmokingAndroid For This Useful Post: [ View ]
18th May 2013, 06:28 AM   |  #2  
scott14719's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 815
 
2,064 posts
Join Date:Joined: Dec 2011
Here is a couple of more. I figure its better to keep them all in one place so people can decide which guide they want to use.

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2257039

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2257058

I think there might be a couple more out there but this should help people to answer any possible question about rooting that they could ever have.

If you have the AT&T OTA (MF3) for the SGH-I337 S4, the method in the OP does not work. Here is a method for rooting MF3:

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2387577

For Canadian MG1 Firmware, try CF Auto-Root download for the SGH-I337M:

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2293800
Last edited by scott14719; 8th August 2013 at 07:06 AM.
The Following 8 Users Say Thank You to scott14719 For This Useful Post: [ View ]
18th May 2013, 02:22 PM   |  #3  
Member
Thanks Meter: 3
 
32 posts
Join Date:Joined: Feb 2009
Just sold my Rogers S2 LTE because I upgraded to the S4. My quick question, if I ROOT and retain the original Samsung Recovery will I be able to still get and do official firmware upgrades? This is the only thing stopping me from going forward with rooting.
The Following User Says Thank You to rsarwar For This Useful Post: [ View ]
18th May 2013, 05:05 PM   |  #4  
Junior Member
Flag Cajun Country
Thanks Meter: 2
 
25 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
More
You can still get updates, but you will loose your root access with each update.
The Following User Says Thank You to Stoneyguy For This Useful Post: [ View ]
19th May 2013, 04:51 AM   |  #5  
Slade8525's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 122
 
444 posts
Join Date:Joined: Aug 2007
More
thanks: im now rooted and sim unlocked for free!
The Following User Says Thank You to Slade8525 For This Useful Post: [ View ]
19th May 2013, 05:43 AM   |  #6  
Member
Thanks Meter: 13
 
77 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
Quote:
Originally Posted by Slade8525

thanks: im now rooted and sim unlocked for free!

Hey, how did you sim unlock it for free, do you mind sharing?
The Following 2 Users Say Thank You to dh2225 For This Useful Post: [ View ]
19th May 2013, 06:50 AM   |  #7  
Slade8525's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 122
 
444 posts
Join Date:Joined: Aug 2007
More
yeah sure!

similar method worked for my GS III; havent tested the GS IV with different sim just yet but GF's old GS III is working just fine for her sister in Canada (Bell i think). GF found it actually, and did it to hers 1st. ill know if it works when we leave for work in Montreal next week or if i bum a t-mobile cell from a friend.

http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2282683
Last edited by Slade8525; 19th May 2013 at 06:54 AM.
The Following 3 Users Say Thank You to Slade8525 For This Useful Post: [ View ]
19th May 2013, 09:35 AM   |  #8  
Member
Thanks Meter: 4
 
69 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Quote:
Originally Posted by Stoneyguy

You can still get updates, but you will loose your root access with each update.

WRONG, I am unable to update my device, it says that my phone has been modified, and yes, I have rooted it with this video.
The Following User Says Thank You to Dragosmp For This Useful Post: [ View ]
19th May 2013, 10:09 AM   |  #9  
MaliciousIntent69's Avatar
Senior Member
Flag California
Thanks Meter: 461
 
545 posts
Join Date:Joined: Jan 2012
Donate to Me
More
Whenever I try this method, when it goes to push the exploit, it says error multiple devices or something. when I only have the S4 plugged in. Followed step by step.
19th May 2013, 11:13 AM   |  #10  
Junior Member
Flag Cajun Country
Thanks Meter: 2
 
25 posts
Join Date:Joined: Nov 2008
More
Quote:
Originally Posted by Dragosmp

WRONG, I am unable to update my device, it says that my phone has been modified, and yes, I have rooted it with this video.

My phone is rooted and still shows official in phone status. There is a post on how to regain that status while still maintaining your root.

The Following User Says Thank You to Stoneyguy For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes