Post Reply

[Q] Galaxy S4 i9505 Yellow window, no files in efs folder

OP QuaTiMxi

23rd June 2013, 05:39 PM   |  #1  
OP Junior Member
Flag Stockholm
Thanks Meter: 0
 
12 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Hello, im a new to this kind of things. Yesterday I flashed a rom and when I booted the rom up a yellow window poped up, check the attactment how the window looks like. I have tried many solutions on the internet but none of them has worked. My efs folder is also empty, and I didn't make a backup of it i just made a full backup in cwm. I'm hoping that somebody can help me because my S4 is the only phone that I have. Sorry for my bad english.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2013-06-23-18-25-14.jpg
Views:	2110
Size:	43.1 KB
ID:	2063701  
23rd June 2013, 06:02 PM   |  #2  
Quote:
Originally Posted by QuaTiMxi

Hello, im a new to this kind of things. Yesterday I flashed a rom and when I booted the rom up a yellow window poped up, check the attactment how the window looks like. I have tried many solutions on the internet but none of them has worked. My efs folder is also empty, and I didn't make a backup of it i just made a full backup in cwm. I'm hoping that somebody can help me because my S4 is the only phone that I have. Sorry for my bad english.

Efs folder is not empty.
Use root explorer or file explorer with mount option and do the following:
open file "factorymode" in efs/factoryApp directory, it probabely says "off", change to "on" (yes "on" is the correct setting to turn it off), then save

reboot


sent from my Galaxy
Last edited by samersh72; 23rd June 2013 at 06:07 PM.
The Following 4 Users Say Thank You to samersh72 For This Useful Post: [ View ]
23rd June 2013, 06:38 PM   |  #3  
OP Junior Member
Flag Stockholm
Thanks Meter: 0
 
12 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Quote:
Originally Posted by samersh72

Efs folder is not empty.
Use root explorer or file explorer with mount option and do the following:
open file "factorymode" in efs/factoryApp directory, it probabely says "off", change to "on" (yes "on" is the correct setting to turn it off), then save

reboot


sent from my Galaxy

I have tried both Root expolorer and root browser none of them dosen't find the files in efs, I have attached some thumbnails of the apps
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2013-06-23-19-33-55.jpg
Views:	824
Size:	13.4 KB
ID:	2063843   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2013-06-23-19-34-09.jpg
Views:	838
Size:	14.2 KB
ID:	2063844  
23rd June 2013, 06:51 PM   |  #4  
Quote:
Originally Posted by QuaTiMxi

I have tried both Root expolorer and root browser none of them dosen't find the files in efs, I have attached some thumbnails of the apps

Can you make a call?.
Any way use this file mansger (go to setting and enable "root explorer" and "mount system folders" ) https://play.google.com/store/apps/d...1zb2Z0LmZtIl0.

sent from my Galaxy
The Following User Says Thank You to samersh72 For This Useful Post: [ View ]
23rd June 2013, 06:59 PM   |  #5  
OP Junior Member
Flag Stockholm
Thanks Meter: 0
 
12 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
I forgot to say that the lockscreen isn't working, when I press the sleep button the phone turns black but when i press it again it won't ask for my lockscreen code. I can't make calls because the mobile network isn't functional. No luck in that file manager either
23rd June 2013, 07:09 PM   |  #6  
Quote:
Originally Posted by QuaTiMxi

I forgot to say that the lockscreen isn't working, when I press the sleep button the phone turns black but when i press it again it won't ask for my lockscreen code. I can't make calls because the mobile network isn't functional. No luck in that file manager either

and i think that power menu is gone also...
go to efs/imei folder, and make a file called "keystr" (without " ") (it is probably missing)
open "keystr" file and write "on" (without " " ),save. set permission of the file (all ticked).
But unfortunately, i think that your efs partition is corrupted. You must make a backup for this partition after rooting.
Try to flash stock firmware, some reported that it worked

sent from my Galaxy
The Following User Says Thank You to samersh72 For This Useful Post: [ View ]
24th June 2013, 10:12 AM   |  #7  
OP Junior Member
Flag Stockholm
Thanks Meter: 0
 
12 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Quote:
Originally Posted by samersh72

and i think that power menu is gone also...
go to efs/imei folder, and make a file called "keystr" (without " ") (it is probably missing)
open "keystr" file and write "on" (without " " ),save. set permission of the file (all ticked).
But unfortunately, i think that your efs partition is corrupted. You must make a backup for this partition after rooting.
Try to flash stock firmware, some reported that it worked

sent from my Galaxy

I managed to get the yellow text away by uninstalling the factorytest apk.
I have tried to install stock firmware trough odin no luck there to. How can I make a backup for this partition?
25th June 2013, 12:29 AM   |  #8  
OP Junior Member
Flag Stockholm
Thanks Meter: 0
 
12 posts
Join Date:Joined: Feb 2012
More
Now my mobile network works to, I managed to fix it by turning my simcard lock of. The only problem that is left now is the lockscreen and powermenu. I can use the keystr solution and it works but every time I reboot my phone the /efs folder gets empty. Please help me im so confused

Sent from my GT-I9505 using xda app-developers app
27th June 2013, 12:32 AM   |  #9  
benni_1994's Avatar
Senior Member
Flag Friedrichshafen
Thanks Meter: 437
 
715 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
More
Guys i've got the same problem but i dont have a backup :'(
I wanted a fully clean system so i've wiped everythimg and flashed the me8 firmware as pda in odin.
Everything works but i've got no lockscreen and no power menue.
I would be so happy if someone could help me to solve my problem.
I'm using a 9505.
27th June 2013, 04:15 AM   |  #10  
Quote:
Originally Posted by benni2903

Guys i've got the same problem but i dont have a backup :'(
I wanted a fully clean system so i've wiped everythimg and flashed the me8 firmware as pda in odin.
Everything works but i've got no lockscreen and no power menue.
I would be so happy if someone could help me to solve my problem.
I'm using a 9505.

Root your phone and see post number 6 in this thread

sent from my Galaxy

The Following User Says Thank You to samersh72 For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Galaxy S 4 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank