What Do You Do with All of Your Old Photos?

Smartphone cameras have advanced so tremendously over the past few years that they have … more

Diving into the April 2015 Material Design Update

Before the release of Android 5.0 Lollipop, the Holo Design guidelines served as the … more

New Cyanogen Partnerships Bring Privacy Concerns

New Privacy concerns have emerged regarding Cyanogen’s latest announcements, … more

PSA: Google Play Services Wakelock Affects Many 5.x ROMs

Wakelocks are the bane of the battery conscious, and this wakelock bug has been … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

Does this phone have a gyroscope?

3rd July 2013, 06:26 AM |#1  
somerandomname1's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 169
 
488 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Wikipedia for our device says yes.

However, on Cyanogenmod, Phone Tester app shows no gyroscope when you click on sensors:

https://play.google.com/store/apps/d...netester&hl=en

Can anyone on stock rom test? It might just be cyanogenmod.

The only reason I'm curious is because the 4.3 leaked camera is reportedly allowing many non-nexus devices to have a working photosphere. Photosphere won't work if the gyroscope isnt recognized / working. If it is indeed just cyanogenmod, I'm going to petition @mdmower to get the gyroscope working so I can get photosphere working

http://www.androidauthority.com/stoc...sphere-236196/
 
 
3rd July 2013, 04:41 PM |#2  
Senior Member
Flag Kalamazoo
Thanks Meter: 62
 
248 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
More
No gyroscope showing on my stock. No unlock or s-off.
3rd July 2013, 04:48 PM |#3  
somerandomname1's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 169
 
488 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Thanks.

Damn, Wikipedia lied to me. Some other sites list this device as having a gyroscope as well. Wonder how that misinformation went around.
5th July 2013, 03:56 AM |#4  
vazersecurity's Avatar
Senior Member
Flag Payson, UT
Thanks Meter: 36
 
291 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
More
I got some response. I RUU-ed.
5th July 2013, 04:39 AM |#5  
somerandomname1's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 169
 
488 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Quote:
Originally Posted by vazersecurity

I got some response. I RUU-ed.

Can you clarify? It showed a gyroscope for you?
5th July 2013, 06:11 AM |#6  
vazersecurity's Avatar
Senior Member
Flag Payson, UT
Thanks Meter: 36
 
291 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
More
Quote:
Originally Posted by somerandomname1

Can you clarify? It showed a gyroscope for you?

used this
---
GyroRotate
It kinda worked. It was extremely glitchy. Seemed like it didn't exist. l cannot clarify what this was for sure.
Last edited by vazersecurity; 13th July 2013 at 07:12 AM.
5th July 2013, 08:01 AM |#7  
kimba99's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 97
 
251 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
Donate to Me
More
According to the "hardware info" app, the Dinc4G... Doesn't have a gyro! (the same app does show a gyro on my gf's Sensation)

Here 's a snap that list all 5 hw sensors that we have:

Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1373007702392.jpg
Views:	86
Size:	21.6 KB
ID:	2093386
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes