FORUMS
Remove All Ads from XDA

[DEV][APP] TSRemote Infrared Remote Control 0.4 (30/07/13)

481 posts
Thanks Meter: 580
 
By lowtraxx, Senior Member on 30th July 2013, 05:32 PM
Post Reply Email Thread
I developed a new Infrared Remote Control that is a little like the one from Sony. Using StandOut, I have achieved that the Remote is usable like the Mini App from the Original Tablet Z Firmware (See Screenshots). As Backend the IR Library from Apache14 is used. For now the App is only compatible with >= 10.1" Tablets with a resolution of >= 1920x1080. I successfully test and run this on my pollux running nightly builds of CM 10.1 but it should work on any AOSP compatible ROM with superuser access. All in all, if Apache14's reference implementation from here worked on your device, this build should do so as well.

I also released the first draft of the Source Code on github.
https://github.com/lowtraxx/TSRemote

It is a preview version, so it is still a little rough around the edges. But you can Program Remote Controls, add new ones and use it like the regular one on the Original Firmware.

Prerequisites:
- Only tested on CyanogenMod 10.1 nightly but any AOSP compatible ROM should work
- Superuser Access (The App changes permissions for the IR device files)

Features to come:
- Theme Support (Different Remote Types)
- Remote Database (Downloadable IR codes to use with your equipment)
- Macro Support

Changelog:
30/07/13 Initial Release 0.4

Thanks:
- Apache14 for reverse engineering the IR Blaster and building the library to use it
- PingPongBoss for the StandOut library.
- Riekr for the italian translations
- antifish for letting me use his database from here
- NeverGone\RU for the russian translations

Please no Feature Requests and Problem reports via PM. Post them here or open a ticket on github (or even better, send me a pull request) , so more people can benefit from what you found out.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2013-07-30-16-53-36.jpg
Views:	5144
Size:	33.1 KB
ID:	2153093   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2013-07-30-16-40-03.jpg
Views:	4450
Size:	18.0 KB
ID:	2153094   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2013-07-30-16-53-10.jpg
Views:	4089
Size:	18.8 KB
ID:	2153096   Click image for larger version

Name:	Screenshot_2013-07-30-16-53-55.jpg
Views:	3375
Size:	23.9 KB
ID:	2153097  
Attached Files
File Type: apk TSRemote-0.4.apk - [Click for QR Code] (279.2 KB, 5195 views)
The Following 21 Users Say Thank You to lowtraxx For This Useful Post: [ View ] Gift lowtraxx Ad-Free
 
 
30th July 2013, 05:32 PM |#2  
lowtraxx's Avatar
OP Senior Member
Flag Augsburg
Thanks Meter: 580
 
Donate to Me
More
Reserved #1
31st July 2013, 11:57 AM |#3  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Possible to add the Sony IR database???
31st July 2013, 12:18 PM |#4  
lowtraxx's Avatar
OP Senior Member
Flag Augsburg
Thanks Meter: 580
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by ssvdude

Possible to add the Sony IR database???

I am trying to reverse engineer their format as well as their proprietary database loader. But at the moment it looks rather bleak. I could try to integrate the lirc format from here It is open source and they suport multitudes of remotes, but their list is a little outdated. I also thought about this, but they have no downloadable database and I would have to download and integrate every key.

Does anyone know a got downloadable remote database?
The Following 2 Users Say Thank You to lowtraxx For This Useful Post: [ View ] Gift lowtraxx Ad-Free
14th August 2013, 01:43 PM |#5  
Riekr's Avatar
Senior Member
Flag ɌɛggiŒmiɭia
Thanks Meter: 91
 
More
wow! thanks for your efforts! this is what i was waiting for prior installing cm10.2
one question before trying, can i acquire commands from existing remote?
i think i'm gonna try this app this evening anyway
14th August 2013, 05:00 PM |#6  
lowtraxx's Avatar
OP Senior Member
Flag Augsburg
Thanks Meter: 580
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Riekr

wow! thanks for your efforts! this is what i was waiting for prior installing cm10.2
one question before trying, can i acquire commands from existing remote?
i think i'm gonna try this app this evening anyway

Hi,

yes, as there is no database at the moment, learning from your own remote(s) is the only way as of this version. I am working on bringing device databases to it, but at the moment I am swamped at work.

br,

lowtraxx
The Following User Says Thank You to lowtraxx For This Useful Post: [ View ] Gift lowtraxx Ad-Free
14th August 2013, 11:25 PM |#7  
Soheil_rf's Avatar
Senior Member
Flag Tehran
Thanks Meter: 942
 
More
Please make it for Xperia ZL too

thanks
14th August 2013, 11:59 PM |#8  
Riekr's Avatar
Senior Member
Flag ɌɛggiŒmiɭia
Thanks Meter: 91
 
More
Tried now to clone my Philips soundbar remote but no luck, the signal is not recognized.
That remote was problematic with Sony's apps too but at the end they were working after some trial.
Tomorrow I'll try with some other remote.

Inviato dal mio SGP311 usando Tapatalk 4
16th August 2013, 09:55 PM |#9  
Riekr's Avatar
Senior Member
Flag ɌɛggiŒmiɭia
Thanks Meter: 91
 
More
Quote:
Originally Posted by Riekr

Tried now to clone my Philips soundbar remote but no luck, the signal is not recognized.
That remote was problematic with Sony's apps too but at the end they were working after some trial.
Tomorrow I'll try with some other remote.

Inviato dal mio SGP311 usando Tapatalk 4

OK tried again and all works really good, maybe better than stock Sony remote
I'm missing macros and device rename.
BTW I can help to translate to Italian? I'm a dev and can translate resources in github if there, I didn't check.

Inviato dal mio SGP311 usando Tapatalk 4
19th August 2013, 07:58 PM |#10  
Junior Member
Thanks Meter: 11
 
More
Thumbs up Thank you!!
Thank you!!
20th August 2013, 11:24 AM |#11  
lowtraxx's Avatar
OP Senior Member
Flag Augsburg
Thanks Meter: 580
 
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Riekr

OK tried again and all works really good, maybe better than stock Sony remote
I'm missing macros and device rename.
BTW I can help to translate to Italian? I'm a dev and can translate resources in github if there, I didn't check.

Inviato dal mio SGP311 usando Tapatalk 4

Hi,

good that it worked out for you. If you like to add translations, the ressources are all in the github repo. Just send me a pull request and I will integrate. As for Macro support. Still one of the things I am working at. At the moment I am really swamped at work, but I hope for a 0.5 release to the end of August.

br,

lowtraxx
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes